Které knižní novinky i klasiky nás tento měsíc (ne)zaujaly?

Pod skleněným zvonem

Padesátá léta v Americe, mladá Ester se plácá ve svém životě a je toho na ni moc. Postupně upadá do deprese, neví, co se sebou. Dostane se do sanatoria, kde jí provádějí elektrošoky, zkouší se zabít. Takže jak asi tušíte, není to úplně jednoduché čtení. Ale stojí za to.

Svolení

Až budete číst tuhle knížku, pravděpodobně se několikrát zastavíte a zamyslíte se nad tím, jak je tohle sakra možné?! Osmdesátá léta minulého století v Paříži. Třináctiletá V. se zamiluje do o hodně staršího spisovatele. Nebo on do ní? Jejich vztah toleruje celá francouzská smetánka a jeho záliba v mladých dívkách nikoho absolutně nevyvádí z míry. Úlet. Lolita in real life. Přečtěte si to.  

Tři měsíce v Barceloně

Pokud i vám chybí cestování, určitě si přečtěte tuhle knížku. Není to úplně klasický průvodce, ale pokud do Barcelony pojedete, rozhodně ji vezměte s sebou. Je tu spousta tipů na tajná nebo schovaná místa. Zkrátka to, co v průvodcích úplně nenajdete. A pokud jste už v Barceloně byli, kupte si knížku a zavzpomínejte.

Lada u ledu

Druhá kniha mladé autorky Emy Labudové je rozhodně lepší než ta první. I tentokrát se autorka v příběhu vrací do minulosti, tentokrát do 70. let v Československu. Hlavní hrdinka je mladá gymnazistka trpící anorexií. První část příběhu se týká její nemoci, ve druhé části sledujeme, jak se vdá, lže manželovi a dělá jednu podivnost za druhou. Hlavní postava je tak zvláštně vykreslená, že vůbec nedokážu říct, o co jí šlo. Zajímá vás o Emě víc? Přečtěte si rozhovor.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *