Poprvé na kurzu vaření v Laboratorio

Ty neumíš vařit? Tak to se nevdáš! I když na svatbu zrovna nemyslíme, přiučit se kulinářským dovednostem není nikdy od věci. Tentokrát jsme zasedli do lavic školy vaření a doprovod nám dělaly výborné drinky z Campari.

Přiznám se bez mučení, vaření rozhodně není má silná stránka. Z ledničky jsem si udělala vinotéku, troubu mám jen mikrovlnnou a mým nejpoužívanějším kuchyňským spotřebičem je kávovar. Co tedy dělám na nejprestižnějších kurzech vaření ve městě? Chci získat nové dovednosti a ochutnat skvělé koktejly z Campari, které k jídlu ideálně napárujeme! To vše pod vedením těch nejlepších – Martina Kortuse a Milana Zaleše.

Jak to na takovém kurzu probíhá? I přes počáteční obavy jsem byla mile překvapená z luxusního interiéru, velmi profesionální kuchyně a milého pana šéfkuchaře. Ten sice vypadal přísně (zvlášť ve chvíli, kdy všechny blogerky vytáhly mobily, aby si udělaly své perfektní instastories), ale aspoň jsem nabyla pocitu, jako bych byla další soutěžící v Masterchefovi. Zástěry nasadit, jde se na předkrm!

Od plotny k baru

Určitě se nelekejte, že po vás bude vyžadováno krájení cibule rychlostí Gordona Ramsayho, ani že neodhadnete správnou propečenost husích jater. Milý personál zahrnující několik asistentek vás nenechá ve štychu. Velmi příjemné je také následné společné servírování, kdy si v krásném salonku dokonale vychutnáte vámi vytvořené pokrmy. My si od ploten odskočily také k barovému stolku, kde jsme si mohly vlastními silami připravit drinky, které se od teď servírují i u nás doma. Campari jako základ je samozřejmostí.

Foie Gras feat. Campari

Do kurzu s názvem „Ve stylu Campari“ se můžete přihlásit i vy. Za celkovou cenu 3 300 Kč ochutnáte nejen signature drinky, ale hlavně dokonale vyladěné, Itálií a Francií inspirované, čtyřchodové menu. Těšit se můžete například na výtečný předkrm s názvem Foie Gras s brusinkovou omáčkou párovaný s drinkem Campari Milano, dále na cuketový krém s česnekovými krutóny a creme fraiche a hlavní chod v podobě kuřecího supreme s pomerančovou omáčkou ve spojení s drinkem Campari Orange.

Vyhlášení vítězů

Těžko říct, který z chodů byl lepší, u mě vždy bodují Foie Gras, Josi si oblíbila kokosovou rýži s pomerančovou omáčkou a z drinků u obou zvítězilo Campari Milano. Ve chvíli kdy jsem dojedla dezert Choco mousse s Campari a s macerovanými pomerančovými filety doplněný o koktejl s názvem Beer Americano, tak jsem věděla, že v Laboratoriu rozhodně nejsem naposledy. Hezké je věnovat poukaz někomu jako dárek nebo si udělat krásný večer s vaší rodinou.

A jako bonus přikládáme recept na Campari Milano. Tak na zdraví!

O Campari:

Ani bitter, ani likér – prostě Campari. Jedinečný hořkosladký nápoj s chutí pomerančů, bylin a koření je charakteristický svou rudou barvou evokující západ slunce, s nímž se dostává ke slovu vášeň. Není tedy divu, že se Campari stalo symbolem italského životního stylu, způsobu života i kultury. Campari je také ikonou ve světě módy, umění, designu a je neodmyslitelnou součástí světoznámých koktejlů a tradičního aperitivo momentu. Tajná receptura této nenahraditelné ingredience mnoha oblíbených drinků vznikla již v roce 1860 v italském městě Novara a od té doby se nezměnila.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *