Nový Vřískot: návrat do dětství, nebo moderní slátanina?

Do amerického městečka Woodsboro se po 25 letech vrací vrah v masce. Jeho kořist? Teenageři! 13. ledna měl premiéru další díl kultovního hororu Vřískot (SCREAM). Stojí za zhlédnutí?

Dvouhodinový snímek od režisérů Matta Bettinelliho-Olpina a Tylera Gilletta (jedná se o první film série Vřískot, který nerežíroval dnes již zesnulý Wes Craven, jemuž je film věnován) fanoušky této hororové ságy určitě nezklame. I v tomto díle nechybí křik, spousta krve a nadsázky. V hlavní roli zazářila Melissa Barrera a teprve 19letá Jenna Ortega, ukázaly se ale i známé tváře jako Neve Campbell, David Arquette či Courteney Cox.

Anička: Jestli mám něco fakt ráda, jsou to teenage horory. Dopředu totiž víte, co od nich můžete čekat. Partičku středoškoláků, kteří dělají divné, nepochopitelné a nepravděpodobné věci, spoustu krve, prvoplánové lekačky, srandu i napětí. Takže popcorn do ruky a jdeme na to! Na Vřískot jsem koukala, když mi bylo asi 16, takže nový díl pro mě byl jako příjemný návrat do dětství s pořádnou dávkou nostalgie. Jako bych se vrátila do puberty!

Moje očekávání byla splněna na jedničku. Zápletka jak z učebnice hororu, nové tváře, sem tam nějaký vtípek, krev… Prostě paráda! Takže jestli se chcete vrátit do dětství, nebo se prostě jenom dobře odreagovat, mazejte do kina.

Josi: Já jsem bohužel předchozí díly neviděla, což určitě změním, protože přesně takový typ hororů miluju. Žádné velké psychologické drama, kvalitní lekačky, prvoplánové souboje a nutná dávka humoru. Byl to po dlouhé době dvouhodinový film, který utekl jako voda a nedonutil mě ani jednou se podívat na hodinky. A opravdu jsem do poslední chvíle sama tápala, kdo tím vrahem vlastně je!

Třešničkou na dortu bylo samotné obsazení: tolik krásných lidí v jednom filmu, to je radost se dívat! Film určitě doporučuji i těm, pro které je zatím sága Vřískot! jednou velkou neznámou.

Klárka: Klárka se bojí všech hororů a nechtěla s námi jít. 🙁

Celý film je vlastně parodií na horor, která vás do poslední chvíle nenechá v klidu. Tak kdo se pod maskou skrývá tentokrát?

A jak se nám líbil film Klan Gucci? Čtěte tady.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *