Spotřebováno: Jarní očistná maska i nejošklivější krém

Co nás v uplynulém měsíci zklamalo, nadchlo, zkrášlilo nebo zničilo?

S kosmetickými novinkami se v poslední době roztrhnul pytel! A my jsme tu od toho, abychom vám upřímně a bez placené reklamy řekli, jestli vůbec stojí za to. Tentokrát se zaměříme na očistnou kúru, která je s jarem spojená. Kdo by nepotřeboval po dlouhé zimě a měsících nošení respirátorů pleť trošku vyčistit, rozzářit a hydratovat?

Svěžest ve spreji

Podporovat české značky s čistým složením nás baví, a proto nám nemohl uniknout ani hydrolát (též známý jako květinová voda) s nádherným a prostým názvem Svěžest od Kláry Rott. Já si vybrala variantu se zeleným čajem, který čistí ucpané póry, působí protizánětlivě a samozřejmě zklidňuje a osvěžuje. Vše zmíněné naprosto podtrhuji!

Vodu používám ještě před aplikací séra na úplně čistou pleť a chvíli čekám, než se produkt vstřebá (ideální doba pro vyčištění zubů!). Vůně i účinky mi uhranuly natolik, že už teď vím, že ji chci používat navždy. Můj tip: hydrolát uchovávejte v ledničce (mám tam momentálně víc kosmetiky než jídla), bude mít chladivější a tím pádem ještě víc osvěžující účinky.

KLARA ROTT, Hydrolát Svěžest zelený čaj, 590 Kč

Nesuď podle obalu

Jestli by jeden produkt měl vyhrát nejošklivější obal roku, byl by to bohužel tento pleťový krém české značky Cannabellum vyrobený ve spolupráci s make-up artistkou Koki. Na první pohled jsem si myslela, že se jedná o vtip a mám testovat kosmetiku pro děti. Nicméně na obalu byl obrázek marihuany a v hlavě mi proletělo známé heslo nesuď knihu podle obalu a dala jsem se do zkoušení.

Krém je lehký, voní po ovocném Lipu a na pleti zanechává mírně lepivý finish. Na mé pleti dělá přesně to, co krém má – hydratuje a hezky ji připraví na nanesení make-upu. Takže vlastně fajn, jen ten kelímek raději nevystavuji. Je hodně vzadu v šuplíku.

CANNABELLUM, Pleťový krém Energy by KOKI, 399 Kč

Boží vůně, boží všechno

Jestli mám něčeho opravdovou spotřebu, pak je to krém na ruce. Jeden mám na nočním stolku, druhý na psacím stole, třetí u umyvadla v koupelně, čtvrtý u dřezu, pátý na botníku, šestý a sedmý v práci a osmý, devátý a desátý po kabelkách. Obsese. Každopádně značí to jediné – vím, který je dobrý. Novinka od značky vlasové kosmetiky Sachajuan patří mezi ty nejlepší. Navíc má pumpičku!

Krásná vůně levandule vás dokonale uklidní a vaše ruce budou natolik vyživené, že se i vaše manikérka zeptá, čím si je mažete. Velké překvapení měsíce a má nová závislost. Máte i větší balení?

SACHAJUAN, Hand Lotion Fresh Lavender, 680 Kč

Zdlouhavé, ale účinné

Nebudu lhát, domů se každý den nevracím úplně brzy, a tak musí být má noční rutina hlavně rychlá. Mám však problematickou pleť, a tak ji „pouhé“ důkladné vyčištění nestačí. Vyzkoušela jsem proto sadu obnovujících sér s názvem Santal od české značky Nobilis Tilia, které slibuje vysokou koncentraci přírodních látek a zázraky na počkání. Do toho tedy rozhodně jdu!

Kompletní sada pro enzymatickou regeneraci pleti se skládá ze séra Geranium, Tymián a Santal. Nádherně voní a musím říct, že i po jedné aplikaci jsem měla pleť hezčí, čistější, hydratovanější a hladší. Jako by přírodní látky pleť vypnuly a zregenerovaly. Ale! Mezi jednotlivými aplikacemi sér musíte 10 minut čekat, aby se všechny účinky vstřebaly, což je vzhledem k mé první větě celkem problém. 30 minut je prostě dost.

NOBILIS TILIA, Biofáze Obnovující séra Santal, 3×20 ml, 994 Kč

Ať žije jíl a šampaňské

Masky miluju! Zvlášť pak ty čisticí, po kterých mám pleť jako po kosmetice. Málo spánku? Maska. Večer akce? Maska. Blbá nálada? Maska. Když jsem objevila jednu z nejprodávanějších jílových masek u nás, mé srdce zaplesalo a já měla zase čím řešit špatné dny i zlomené srdce. Ano, až tak důležitá pro mě maska na obličej je a tahle od Kiehls je naprosto skvělá!

Uchovávám ji v lednici, protože zbožňuji ten chladivý pocit, který pak při nanášení zažívám. Na rozdíl od jiných jílových masek se její konzistence jednoduše aplikuje na obličej, nikde se nedrolí, dokonale pleť nejen vyčistí, ale i zklidní, nepadá a smývá se velmi rychle. Jestli chci mít něco v ledničce vždycky, pak je to ona a šampaňské.

KIEHL’S, Rare Earth Deep Pore Cleansing Mask, 940 Kč

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *