Zákulisní menu vol. 5: nový pub v Karlíně a výlet do Krumlova

Drobnosti, které nás během posledních pár týdnů zaujaly a rozhodně si zaslouží být na našem sezónním menu! Tak co si objednáte?

Vyrazte do nového pubu v Karlíně  

V pražském Karlíně je otevřen nový podnik: Arthur’s Pub. Jedná se o bar unikátního konceptu, který vás přenese do příjemné hospůdky ostrovního stylu, a vy přitom nebudete muset opustit „teplo domova“. Přijďte si užít jedinečnou atmosféru tohoto nově otevřeného místa!

Pantone Chair od Vitry

Židle Panton Chair je klasikou moderního designu. V roce 1959 ji navrhl Verner Panton a ve spolupráci se značkou Vitra se stala první židlí vyrobenou z jednoho kusu plastu (1967). Získala mnohá mezinárodní ocenění, nachází se ve sbírkách významných světových muzeí a její expresivní tvar je dodnes považován za ikonu designu nábytku 20. století.

Vitra teď uvádí na trh dvoubarevnou variantu jako speciální limitovanou edici, která je poctou práci dánského architekta a designéra, který používal barvy jako nástroj pro zvýraznění tvarů, vzorů a emocí.

Nové menu u Jelena

Jak chutná jaro na talíři? Odpověď v podání šéfkuchaře Marka Fichtnera a jeho týmu vám naservírují v oblíbené pražské restauraci Červený jelenJarnímu menu vládnou sezónní produkty té nejvyšší kvality, z nichž mnohé pocházejí od lokálních dodavatelů.

Třeba pstruzi z Chabrybárny, sýry z bio farmy Krasolesí nebo mělnický chřest. Nové sezónní menu je podáváno v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru každé úterý, středu, čtvrtek a pátek od 18 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

Na výlet do Českého Krumlova 

Jaro přímo láká k výletům po Česku. Kam vyrazit? Zkuste Český Krumlov, jedinečný architektonický skvost zapsaný na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Romantická zákoutí, křivolaké uličky, starobylé domy… Intenzivní zážitky z Krumlova ještě umocní ubytování přímo v historickém centru, jen pár kroků od náměstí – v rodinném pensionu Adalbert v malebné a klidné Masné ulici. 

Součástí pensionu je restaurace Můstek, kde hostům každé ráno připravují snídaně buď formou švédského stolu, nebo v podobě oblíbených snídaňových specialit. V poledne se Můstek proměňuje v burgrárnu s plzeňským pivem. Pár kroků od Adalbertu sídlí známá kavárna Masná 130 a hned naproti ní Prosek, budoár perlivých vín zasvěcený milovníkům bublinek. Během hlavní sezóny ulice oživá pouličními slavnostmi s živou hudbou a také malými gastrofestivaly.

Branický zázrak v Divadle Na Fidlovačce

Již zítra se koná premiéra nového divadelního muzikálu Jana Svěráka a Tomáše Kluse s názvem Branický zázrak. Humorná nadsázka, originální autorská hudba, hravá choreografie i netradiční pojetí společenských i ryze osobních témat.

Pro Jana Svěráka je uvedení muzikálu divadelní prvotinou: „Začal jsem psát nový scénář, a dlouho jsem nechtěl uvěřit tomu, že mi pod rukama nevzniká film, ale divadelní muzikál. Já divadlo nikdy nedělal! A kdo by měl složit všechny ty nové písně? Snad jedině Tomáš Klus by mohl…“  A Tomáš Klus jako zázrakem mohl a nejen, že mohl, on si příběh tak zamiloval, že pro něj během několika měsíců složil šestnáct nový písní. „Nic lepšího jsem asi v životě neudělal. Snad proto, že jsem poprvé nepsal jenom o sobě,“ přiznává autor hudby

Do letního kina a na drink do Gabriel Loci

Letní scéna spolu s venkovním barem Gabriel se v květnu opět otevřela veřejnosti. Těšte se na bohatý program letního kina a letní scény. Gabriel Loci ve spolupráci s pražskými divadly má i tento rok připravenou širokou nabídku představení pod širým nebem. Letní kino nabídne pravidelný program filmových klasik i novinek.

Bar Gabriel s nezaměnitelnou atmosférou vás uvítá v zahradě historického komplexu Gabriel Loci. Určitě oceníte bohatou nabídku nápojů a street food občerstvení s venkovním posezením a vyhlídkou na Prahu.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *