Co takhle si letošní Vánoce užít bez stresu a příprav? Bez vůně smaženého oleje a nákupů všech ingrediencí na dokonalý bramborový salát? Naše oblíbené restaurace hlásí otevřeno a navíc připravili pro své hosty bohaté štědrovečerní menu! Tohle je výběr těch nejlepších nabídek.
Aromi
Jedna z nejlepších restaurací na pražských Vinohradech přímo vybízí k tomu, abyste v ní strávili Štědrý večer ve dvou. Hlavní chod si můžete vybrat ze dvou variant, buď zvolíte parmici v omáčce guazzetto, brambory, olivy Taggiasche a rajčata San Marzano, nebo hovězí svíčkovou US Prime, bramborové purée s černým lanýžem, divokou brokolicí a lanýžovou omáčkou. Menu doplňují čtyři předkrmy a dva dezerty.
Cena: 2 250 Kč / osoba
Vinné párování: 1650 Kč / osoba
Monkey Bar
Oslavte letošní sváteční čas ve velmi uvolněné atmosféře a připravte se na netradiční způsob servírování štědrovečerní večeře v prostoru městské džungle. Menu v podobě kulinářské cesty se čtyřmi chody na sedmi talířích si pro vás připravil šéfkuchař Nenad Jovanovič a vše včetně speciálního koktejlu vytvořeného pouze pro tento slavnostní den doplní drinky od manažera baru Benedikta Houdy.
Cena: 2 500 Kč / osoba
Vinné a koktejlové párování: 800 Kč / osoba
Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague
Nestíháte letos před Štědrým dnem prchnout do zahraničí? Zamiřte místo toho alespoň do hotelu! Jeden z nejlepších najdete kousek od Malostranského náměstí a nabízí skvělé štědrovečerní menu. Čekají vás čtyři chody a výběr z těch nejlepších sezónních surovin. Hlavní chod tvoří srnčí hřbet s foie gras, ale nechybí ani rybí speciality v podobě knedlíčků z kapra a raků a humřího ocásku. A co teprve rumovo-rozinková zmrzlina! Komu by večeře nestačila, může i přespat a 25.12. si vychutnat skvostný sváteční brunch.
Cena: 2 450 Kč / osoba
Vinné párování: neuvedeno
Ginger & Fred
Vánoční degustační menu vás čeká i restauraci Ginger & Fred ve slavném Tančícím domě s jedinečným výhledem na Prahu. Po welcome drinku se těšte na marinované mušle sv. Jakuba, salát z roastbeefu se smaženým krupicovým nokem a rýžovými chipsy, rybí polévku s kapří kroketou, gratinované šneky, sušenou hovězí svíčkovou, váleček z lososa s kapřími hranolky a na závěr čokoládový fondant se skořicovým tvarohem, limetkovým sorbetem a marinovanou hruškou. To mluví za vše, nemyslíte?
Cena: 2 490 Kč / osoba
Vinné párování: 1 850 Kč / osoba
Noe by Karel Hynek
Štědrovečerní večeře v prostředí secesního hotelu Paříž vás sice vyjde ze seznamu nejdráž, ale obsahuje luxusní šestichodové menu od šéfkuchaře Karla Hynka, a to včetně pití. Servírován vám bude například tataráček z kamčatského kraba, šafránové slepičí consommé a játrové knedlíčky nebo foie gras s perníkovým chipsem. Jako hlavní chod čekejte smažený filet z tresky s bramborovým salátem a pečenou zeleninou nebo roastbeef s brusinkovým demi-glace a karamelizované kaštany. To vše v zahalení champagne, portského a koňaku.
Cena vč. pití: 4 900 Kč / osoba