Letos nevařím! Kam v Praze na štědrovečerní menu?

Co takhle si letošní Vánoce užít bez stresu a příprav? Bez vůně smaženého oleje a nákupů všech ingrediencí na dokonalý bramborový salát? Naše oblíbené restaurace hlásí otevřeno a navíc připravili pro své hosty bohaté štědrovečerní menu! Tohle je výběr těch nejlepších nabídek.

Aromi

Jedna z nejlepších restaurací na pražských Vinohradech přímo vybízí k tomu, abyste v ní strávili Štědrý večer ve dvou. Hlavní chod si můžete vybrat ze dvou variant, buď zvolíte parmici v omáčce guazzetto, brambory, olivy Taggiasche a rajčata San Marzano, nebo hovězí svíčkovou US Prime, bramborové purée s černým lanýžem, divokou brokolicí a lanýžovou omáčkou. Menu doplňují čtyři předkrmy a dva dezerty.

Cena: 2 250 Kč / osoba

Vinné párování: 1650 Kč / osoba

Monkey Bar

Oslavte letošní sváteční čas ve velmi uvolněné atmosféře a připravte se na netradiční způsob servírování štědrovečerní večeře v prostoru městské džungle. Menu v podobě kulinářské cesty se čtyřmi chody na sedmi talířích si pro vás připravil šéfkuchař Nenad Jovanovič a vše včetně speciálního koktejlu vytvořeného pouze pro tento slavnostní den doplní drinky od manažera baru Benedikta Houdy.

Cena: 2 500 Kč / osoba

Vinné a koktejlové párování: 800 Kč / osoba

Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague

Nestíháte letos před Štědrým dnem prchnout do zahraničí? Zamiřte místo toho alespoň do hotelu! Jeden z nejlepších najdete kousek od Malostranského náměstí a nabízí skvělé štědrovečerní menu. Čekají vás čtyři chody a výběr z těch nejlepších sezónních surovin. Hlavní chod tvoří srnčí hřbet s foie gras, ale nechybí ani rybí speciality v podobě knedlíčků z kapra a raků a humřího ocásku. A co teprve rumovo-rozinková zmrzlina! Komu by večeře nestačila, může i přespat a 25.12. si vychutnat skvostný sváteční brunch.

Cena: 2 450 Kč / osoba

Vinné párování: neuvedeno

Ginger & Fred

Vánoční degustační menu vás čeká i restauraci Ginger & Fred ve slavném Tančícím domě s jedinečným výhledem na Prahu. Po welcome drinku se těšte na marinované mušle sv. Jakuba, salát z roastbeefu se smaženým krupicovým nokem a rýžovými chipsy, rybí polévku s kapří kroketou, gratinované šneky, sušenou hovězí svíčkovou, váleček z lososa s kapřími hranolky a na závěr čokoládový fondant se skořicovým tvarohem, limetkovým sorbetem a marinovanou hruškou. To mluví za vše, nemyslíte?

Cena: 2 490 Kč / osoba

Vinné párování: 1 850 Kč / osoba

Noe by Karel Hynek

Štědrovečerní večeře v prostředí secesního hotelu Paříž vás sice vyjde ze seznamu nejdráž, ale obsahuje luxusní šestichodové menu od šéfkuchaře Karla Hynka, a to včetně pití. Servírován vám bude například tataráček z kamčatského kraba, šafránové slepičí consommé a játrové knedlíčky nebo foie gras s perníkovým chipsem. Jako hlavní chod čekejte smažený filet z tresky s bramborovým salátem a pečenou zeleninou nebo roastbeef s brusinkovým demi-glace a karamelizované kaštany. To vše v zahalení champagne, portského a koňaku.

Cena vč. pití: 4 900 Kč / osoba

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *