Vánoce jako velká párty, stres nebo normální sobota? Jakým typem člověka jste o Vánocích vy?

Vánoce si s námi umějí pohrát. Mnohem častěji znamenají místo zaslouženého odpočinku, klidu a rodinné pohody spíš zmatek, stres a shánění dárků na poslední chvíli. Vytyčily jsme základní typy lidí, se kterými se už minimálně jednou potkal každý z nás: hádač, kalič, perfekcionista nebo třeba vytěsnovač. A kým jste o Vánocích vy?

Hádač

Už od rána šmejdíte po bytě a hledáte chyby – prach na okně, obaly od dárků, drobky z cukroví – a taky hlavně hledáte viníky, a to všechny kromě sebe. Problém je i to, že je někdo overdressed/underdressed, řízků je hodně nebo naopak málo a večer si chcete pustit pohádku na ČT a ne tu na Nově jako všichni ostatní! Nebojte, nesoudíme, každý Vánoční stres zpracovává jinak! Doporučujeme ale vonné tyčinky Jungle Way, krátkou meditaci a panáka kvalitního rumu Dos Maderas.

Pyžamář

Na vyladěné elegantní outfity ke stromečku vás neužije, a proto raději trávíte celý vánoční i předvánoční čas v pyžamu. Váš program nejspíše zahrnují filmy, pohádky, knížka a pohodlí! Hlavně nevylézat ven a spát až do oběda, jen tak si náležitě odpočinete. A proč taky ne?

Náš tip: Pyžamo značky Reserved a druhá série White Lotus na HBO.

Kalič

Jak přežít Vánoce a rodinné večeře ve zdraví? Se sklenkou v ruce a na mejdanu přece! Pokud si k snídani kromě vánočky dáváte i vaječný likér, procházky plánujete zásadně za svařákem, k obědu pijete plzeňské pivo a neusnete bez protančené noci v baru, pravděpodobně spadáte do kategorie kaličů. I tak lze Vánocům utéct, avšak poté si kromě suchého února naordinujte i střídmější leden.

Náš tip: Koktejl Grand Tonic z likéru Grand Marnier a fixátor make-upu MAC Fix + Stay Over.

Sháněč dárků

Začíná váš den „nenápadným“ vyplížením se do posledních otevřených obchodů případně na benzínku? Pak spadáte do kategorie sháněčů. Pro vás jsou jako dělané PUMA tenisky ze Zalanda (to abyste to všechno stihli oběhat) a pořádné Off-White černé brýle (to aby vás venku nikdo nepoznal, nálepkou sháněče není radno se chlubit). Nicméně příště doporučujeme začít dřív, kýčovití plyšáci a předražené víno pod stromečkem opravdu nikoho nenadchne.

Perfekcionista

Pokud vše není vyladěné do detailu, Vánoce pro vás nemohou začít. Na Štědrý den máte připravené tři slavnostní outfity v červených a zelených odstínech, sladěnou manikúru s pedikúrou, perfektně prostřený stůl s voňavým jehličím a všechny vaše dárky mají červenou hedvábnou stuhu. Poznáváte se? Tak pozor, abyste nepokazili recept na bramborový salát, i když ten už jste si pravděpodobně zkoušeli týden před Vánoci. Naservírujte ho i po večeři na chlebíčky, vedle 32 druhů vašeho domácího cukroví se bude skvěle vyjímat.

Náš tip: Dekorace louskáčků z Westwing a dokonalé lodičky s mašlí Jimmy Choo.

Vytěsnovač

Ráno se divíte, proč nejede žádný normální autobus, v plánu máte odpolední výpravu do supermarketu a udivuje vás, že televizní program plní jen pohádky a Vánoční romanťárny? Pak tipujeme, že Vánoce nijak zvlášť neřešíte, dárky taky ne a 24. prosinec je pro vás prostě jen další normální sobota. I tací jsou mezi námi. Pro vás doporučujeme vstupenky do Cinema City (které opravdu promítá i na Štědrý den) a Sushi set, protože co je dál od tradičního kapra a bramborového salátu?!

A jak netradičně slaví Vánoce V Zákulisí?

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *