Druhý den MBPFW nám ukázal, jak vypadá ideální neděle. Inspirace, slunce a párty

Letošní lokace pražského týdne módy nám dokázala čekání na přehlídky zpříjemnit natolik, že z druhého dne MBPFW udělala tu nejhezčí neděli, jakou si umíme představit. Kdo představil své kolekce a proč jsme se tak bavili?

Jen si to představte, po dlouhém vydatném spánku váš den nastartuje výběr kreativního outfitu a o pár hodin později i přehlídka studentských prací z Technické univerzity v Liberci a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, ve které o inspiraci rozhodně není nouze.

Liberečtí tentokrát experimentovali s technikou sublimačního tisku, ze které měli vytvořit modely na téma rostliny. Kromě tkanin s potisky nás ohromilo oblečení vyrobené textilním sítotiskem nebo žakárským pletením. Kdyby takovéto svetry nosili všichni, to by byl svět veselejší!

Zdroj: archiv MBPFW
Zdroj: archiv MBPFW

Celkem pět odvážlivců z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně představili originální kousky, jejichž vyznění skvěle demonstrují názvy kolekcí. Ivan neblbni popisuje Sametovou revoluci, Rodinný kýč byl inspirovaný rodinným dědictvím, Family Tree probádává rodinou historii, Ellis Island zase emigraci do USA a Do you see me nás přesvědčila o tom, že barvy opravdu vidíme každý jinak. Možná už jsme slovo inspirativní použili, ale tady to opět nejde vyjádřit jinak.

Zdroj: archiv MBPFW

Areál u sázkové haly ve Velké Chuchli je pro události typu fashionweek jako dělaný. Máte dostatek místa na pročítání módních časopisů i popíjení espresso toniku, hodně estetických a zajímavých koutků na nafocení outfitu a když se navíc potkáte s dalšími milovníky módy a vašimi přáteli, uteče hodina jako minuta. Chválíme také stánky s občerstvením, které v odlehlejší lokalitě rozhodně přijdou k chuti a ceníme si zpřístupnění místa, které bychom jen tak asi nenavštívili.

Zdroj: archiv MBPFW

Slovenský designér Pavol Dendis nás opět přesvědčil, že půlku jeho kolekce prostě potřebujete. Dokonalý střih kalhot a nadčasové kabáty si absolutně získaly naše srdce. Nová kolekce s názvem CORE se nese ve znamení minimalismu spojeného s unisexem a výraznými kontrasty barev a vzorů. „Kolekcia CORE je pre mňa začiatkom novej vízie, na ktorú chcem upriamiť svoju tvorbu. Chcem sa uvoľniť a nechať moje ruky narábať s materiálom a strihom, bez zbytočného dekóru, ľudovosti a nostalgie,“ popisuje návrhář.

Zdroj: archiv MBPFW
Zdroj: archiv MBPFW

Závěr přehlídkového dne patřil značce Adidas Originals a i přes to, že mnoho našich přátel tvrdilo, že takto pozdě už asi nepřijdou, se v sále sešel rekordní počet návštěvníků. Nedivíme se, vidět, jak se high a street fashion sejdou na přehlídkovém mole prostě potřebujete.

Zdroj: archiv MBPFW
Zdroj: archiv MBPFW

Siluety ikonických tenisek stylizované zcela jinak – spojení nostalgie s pohledem do budoucnosti. Showcase originality z pohledu netradičního castingu i stylingu. Doplněné o novou exkluzivní limitovanou edici šperků od Ondřeje Stáry, která vznikla pro účely této módní přehlídky. Naše zraky se však upínaly především na skvělé představení zpěvačky Lala a rappera Dalyba, ze kterého jsme se následně protančili spokojeně domů.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *