Motivační horoskop na červen: je červen měsíc svateb?

Partičky slečen v růžových vlečkách, opilí muži v bílých šatech, a ve městech se v davu pohupují nafukovací balónky „Bride to be“. Svatební sezóna je v plném proudu, přesto se v tomto horoskopu nedozvíte, jestli hvězdy předurčily zásnuby i vám. My v Zákulisí v astrologii nevěříme. Raději se učíme, pracujeme, chybujeme a budujeme vztahy a manželství založená na pevných základech. 

Během léta se v Česku uzavře absolutní většina manželství. Bohužel ale pořád polovina manželství končí rozvodem. To nás donutilo zamyslet se nad tím, jestli o své vztahy umíme dobře pečovat. Tento měsíc se poučíme o tom, jací jsme ve vztazích, a jak se o své partnerství a manželství starat – samozřejmě na základě charakteristiky našeho znamení. 

Zajímavosti o červnu podle svaté Wikipedie:

  • Anglicky June, německy Juni, slovensky Jún je název měsíce odkazující asi na římskou bohyni Juno, vládnoucí zásnubám, manželství, těhotenství a porodu. 
  • Pro staré Slovany byl červen delším obdobím a trval více měsíců. Později se musel přizpůsobit dělení na dvanáct měsíců a pojmenovaly se menší a větší červen. Nakonec se ustálil název červen a červenec. 
  • 1. června se slaví Mezinárodní den dětí. Křesťané si 24. června připomínají svátek Jana Křtitele a slaví se Svatojánská noc.

Beran

Svého partnera si velice vážíte a váš vztah chráníte jako vše, co si pečlivě budujete. Jste velmi něžní, láskyplní, milující a umíte být i vášniví. Ke svým partnerům se často chováte jako ke svému povolání. Tvrdě pracujete a rozhodně nemáte v plánu přijít o svou pozici. Raději pracujete na plný úvazek, než něco zanedbat. A proč taky ne? Každý, kdo není úplně naivní, ví, že za spokojeným vztahem stojí partneři připraveni dřít i noční směny. Jen se ujistěte, že to váš partner vnímá stejně. Na vztahu musí pracovat vždy oba společně. 

Býk

Věrnost je pro vás nejdůležitější aspekt ve vztahu. Když se cítíte ohroženi, umíte být i velice žárlivý. Pokud se mezi vámi a vaším partnerem naruší důvěra, bude zapotřebí vynaložit hodně úsilí a času, abyste zase začali svému protějšku věřit. Proto se raději opravdu ujistěte, že to za tu námahu stojí, než se budete pokoušet vztah lepit. Když se rozhodnete nevěru odpustit, nesmíte dopustit, aby ve vás žárlivost i přesto nadále hlodala.

Blíženci

Často se vám stává, že se ve vztahu začnete nudit. Nesnášíte všednost v životě, ani v posteli. Zároveň ale nepovažujete sex za nejdůležitější součást poměru. Když se zacyklíte v nudném vztahu, jste nešťastní a otrávení, a těžko hledáte cestu ven. Jestli váš vztah přestal být tak šťavnatý jako dřív, vezměte zase otěže do svých rukou a neházejte vinu jen na partnera. V nouzi vám nejvíce pomůže rada od nezaujatého přítele.

Rak

Jestli máte zrovna nějaký crush, dokáže vás to úplně vykolejit z každodenního fungování. Do svého partnera se umíte naprosto zbláznit a zahrnout ho veškerou svou pozorností. Tím, že dáváte své emoce hodně najevo, stáváte se zároveň i velmi zranitelnými. Dávejte si na to pozor a myslete na to, že někdy méně je více.

Lev

Platí u vás jednoduché pravidlo. Pečuj o mě jako o královnu a já ti na oplátku dovolím se mnou randit. Ve vztahu i v posteli jste velmi divocí. Umíte být milující, něžní, věrní, ale i nevěrní, a to především tehdy, když o vás partner dostatečně nepečuje. Když jste takhle oba dva spokojení, proč na tom něco měnit? Na zdravě fungujícím vztahu by ale měli pracovat oba dva přiměřenou měrou. Dávejte si také pozor, ať někomu zbytečně nezlomíte srdce. 

Panna

Položili jste si někdy otázku, jestli se na světě vůbec narodil partner, který by vám vyhovoval? Kladete na své okolí, a partnery nevyjímaje, příliš vysoké nároky. Ve výběru svého partnera jste velice opatrní, chcete se totiž vyhnout zbytečnému ranění něčích citů. Zároveň ale toužíte po někom, kdo by vám byl rovnocenným partnerem, a tomu jste ochotni obětovat všechno. Nemusíte nutně snižovat své nároky, vždyť není nic špatného na tom, chtít někdy od ostatních stoprocentní výkon.

Váhy

Nezamilujete se jen tak do někoho. Váš partner vás musí nejdříve okouzlit. Mezi vámi to musí zajiskřit. Musíte ho poznat v mnoha různých situacích, a znát každý jeho detail. Teprve tehdy, pokud splní všechna vaše očekávání, se dokážete zamilovat. Někdy se ale může stát, že než k tomu dojde, má váš partner stav zamilovanosti už dávno za sebou.

Štír

Dokážete svého partnera naprosto uhranout a očarovat svojí přirozenou krásou a pozitivní energií. No a stačí, aby s vámi strávil jednu jedinou noc, a už ho máte omotaného kolem prstu. Brzo vás ale začne nudit, a možná až trochu otravovat to, jak věrně plní, co vám na očích vidí. Vaší lásku si získá až ten, kdo vám dokáže dělat rovnocenného partnera. Co byste neměli podceňovat jste vy samotní. Milujte sebe stejně tak, jak chcete, aby vás jednou miloval váš partner, tedy se všemi nedostatky. 

Střelec

Na hledání lásky máte zapnuté všechny svoje senzory, a na nic jiného než na toho pravého v podstatě ani nemyslíte. Když ho najdete, dokážete se mu absolutně oddat a podřídit jeho spokojenosti vše, co potřebuje. Dokonce se sami trochu proměníte v dokonalý obraz partnerovy představy. Zkuste trochu své pozornosti nasměrovat také k sobě sama. Není nic důležitějšího, než opravdově a upřímně milovat sám sebe.

Kozoroh

Vztah založený jen na sexu pro vás nic neznamená. Když už s někým jste, musí to být láska až dokonce života. Ve vztahu nicméně dokážete trochu zaspat a snadno se necháte ukolébat v jeho jistotě. Buďte trochu inovativní a zkuste do vztahu přinést i nějaké vzrušení. Nemyslíme, tím jen nový výlet za památkami nebo romantickou večeři. Spíš to trochu opepřete v posteli. 

Vodnář

Málokdy se zaplétáte do vážnějších vztahů. Jste totiž velice svobodomyslní a nedokážete si umět představit soužití s někým, kdo by vás v tom mohl jakkoliv omezovat. Navíc dáváte neradi najevo své pocity a neradi se v pocitech patláte. O nezávazné vztahy přitom nemáte nouzi. Snadno své okolí okouzlíte tajemností a oduševnělým vyzařováním. Tak si to užívejte, dokud nemáte touhu někde zapouštět kořeny.

Ryby 

Svému partnerovi pomáháte, kde můžete, a udělali byste pro něj, co mu na očích vidíte. Trochu u toho občas zapomenete na své vlastní potřeby a někdy dokonce jdete sami proti sobě. Zkuste před tím, než se bezmyšlenkovitě pustíte někam, z čeho nemáte úplně dobrý pocit, prostě zastavit, a zeptat se sami sebe, je tohle to, co opravdu chci? Nezapomínejte také sami na sebe. Sebeláska není jenom o tom přijmout svojí celulitidu, je to především o tom, naučit se žít šťastně a vyrovnaně. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *