Testujeme: Argentinská pekárna Cruz má spoustu sladkého a klimatizaci!

Na brunch, odpolední kávu nebo rande do Cruz na Letné! Tahle novinka určitě stojí za návštěvu. Čeká vás nabídka sladkého i slaného pečiva, freshů a výborné kávy. A je tu příjemně chladno!

Letná je místo přímo stvořené pro milovníky kaváren, je jich tu totiž spousta. Jestli chcete prozkoumat něco nového a netypického, rozhodně zajděte do nově otevřené pekárny Cruz. Najdete ji v ulici Milady Horákové na Letné.

V argentinské panaderíi a rotisserii Cruz se specializují na argentinské dobroty, ale najdete tu i klasické pečivo. Pekárna otevírá každý den už v osm hodin, takže ideální doba na to si sem zaskočit pro čerstvé pečivo k snídani. Zavítat ale můžete i na víkendový brunch.

Pekárna má hezký minimalistický interiér s otevřenou kuchyní a příjemnou obsluhou. V kavárně si objednáte a platíte rovnou u pultu. Objednávku vám potom obsluha přinese ke stolu. Schovat se do Cruz můžete i v horkých letních dnech, protože je v prostorech pekárny příjemně chladno. A to je velké plus! 

Sladké i slané a dobré kafe k tomu

Rozhodně tu nebudete postrádat široký výběr pečiva. Vybrat si totiž můžete ze slaného, sladkého i klasického pečiva. Pro milovníky sladkého rozhodně doporučujeme ochutnat Crema Pastelera s křupavým vláčným těstem, pudinkovým krémem a čerstvým ovocem. Je naprosto boží a a díky ovoci svěží a lehký.

Dalším tipem je jahodový Cruffin, který vypadá jako muffin, ale chutná jako croissant s jahodovou náplní. Skvělý nápad! A nezapomeňte ani na medialunas – místní specialitu. K něčemu sladkému doporučujeme flatwhite s jemnou chutí. 

Ze slaného si v nabídce můžete vybrat třeba focacciu – slané těsto podobné pizze s bylinkami, olivovým olejem nebo rajčaty. Vybere si tedy téměř každý. 

Pekárna zavírá každý den v devatenáct hodin, a tak na odpolední kávu s kamarádkou nebo rande je to tady úplně ideální. Já jsem byla v Cruz přibližně hodinu před zavíračkou, takže v pekárně už moc lidí nebylo. Atmosféra byla klidná a příjemná. Nedaleko se nachází park Stromovka nebo Letenské sady, takže po mlsání můžete zajít i na procházku.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *