Filmové a seriálové tipy od Honzy: Cringe Eliška a Damián a finále Sex Education

Za poslední měsíc jsem stihl několik novinek, zmínit musím určitě dlouho očekáváné a kritiku sklízející finále netflixovské Sex Education nebo nový počin od TV Prima, Eliška a Damián v hlavní roli s Emmou Smetanou.

The Creator (film, 2023) – kino

Mnohými je tenhle kousek od režiséra Garetha Edwardse nazýván tím nejlepším scifi filmem posledního roku. Tak silné tvrzení bych si já odpustil, ale musím uznat, že v rámci žánru se jedná o více než povedený počin se stunning vizuály a výborným emočním poutem hlavních postav, robotí AI holčičky a armádního veterána.

Hodnocení: 8/10

Sex Education (4. série, 2023) – Netflix

Čtvrtá série fenoménu Sex Education je hodně jiná, ale to není špatně. Seriál prošel určitou evolucí a nekončí sice na nejsilnější notě, ale ani na slabé. Výrazně chybí některé postavy, výrazně děj táhnou jiné a nové nejsou špatné, ale člověk je nepotřebuje. Finále ale funguje díky své satirické lince a utopické inkluzivitě.

Hodnocení: 7/10

A Haunting in Venice (film, 2023) – kino

Třetí Hercule Poirot má hororový vibe a menší obsazení, čímž se zásadně odlišuje od svých dvou filmových předchůdců. Jelikož se skutečně natáčelo v Benátkách, tak nepůsobí tak dreamy jako Murder on the Orient Express a Death on Nile a celkově vychází jako druhý nejlepší ze tří. Vítaným přídavkem je určitě Tina Fey a oscarová Michelle Yeoh.

Hodnocení: 7/10

Elemental (film, 2023) – Disney+

Nejnovější Pixar trhá streamingové rekordy – právem. Není možná nejlepší z toho, co Pixar vyprodukoval, ale extrémně dobře pracuje s novým světem živlů a staví svůj příběh jako alegorii pro emigrantské rodiny a první generace. Neumí jít dostatečně do hloubky, ale stále je to extrémně solid.

Hodnocení: 8/10

Good Luck to You Leo Grande (film, 2022) – HBO Max

Britská komická legenda Emma Thompson září v roli ovdovělé ženy, která se rozhodne objednat si prostituta. Hořskosladký intimní komedie zaměřená na čistě interakce mezi těmito dvěma postavami s nerovnou dynamikou se odehrává čistě v hotelovém pokoji a funguje perfektně.

Hodnocení: 8/10

Přečtěte si podrobnější recenzi filmu!

Fremont (film, 2023) – kino

Do českých kin dorazil po premiéře ve Varech milý černobílý artový filmík o imigraci, levné pracovní síle, lásce a snění. Sleduje mladou Afghánku, která pracuje v továrně na koláčky štěstí a jednoho dne se do nich rozhodne propašovat odvážnou zprávu. Je to přesně ten film, který se vám dostane pod kůži díky tomu, jaké pocity ve vás vyvolá.

Hodnocení: 7/10

Eliška a Damián (1. série, 2023) – TV Prima

Podzimní taháky TV Prima je jedna velká katastrofa a televizní dno. Vykrádačka Kate & Leopold o cestování časem, kdy se princ z xytého století zamiluje do ženy ve 21. století v podání Emmy Smetany a Roberta Urbana fakt bolí. Nepomáhají ani levné kulisy a kostýmy s ještě levnějšími výkony a cringe scénářem.

Hodnocení: 1/10

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *