Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojují desítky restaurací z celé republiky. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu této tradice – kromě tučných masitých novinek na menu to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba vydatné předkrmy na účet podniku.
Na Tučný čtvrtek bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.
Břicha si před ním můžete nacpat v podnicích Ambiente, v jihočeských restauracích Sůl a Řepa, Zájezdním hostinci u Jiskrů nebo hotelu Klika, v brněnských podnicích Ramen Brno, Eggo Foodtruck, a nebo v Praze v La Forme, Kus Koláče a Další kus, Kro Kitchen, Mr. Hotdog, Big Smokers a dalších.
A co se bude podávat?
Například v Lokálech hostům nabídnou masopustní pochoutky a u vybraných jídel dvojité porce masa, v Našem mase budou mít dvojitý cheeseburger za cenu běžného, v cukrárnách a pekárnách si můžete dát za obvyklou cenu o kus větší dorty, zákusky a koláče a třeba v Čestru připraví 300g holandský řízek.
Kompletní nabídku hledejte na sociálních sítích pod hashtagem #tučnýčtvrtek2023. Hlad mít rozhodně nebudete!