Tučný čtvrtek je tady! Kde se letos nacpete k prasknutí?

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojují desítky restaurací z celé republiky. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu této tradice – kromě tučných masitých novinek na menu to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba vydatné předkrmy na účet podniku. 

Na Tučný čtvrtek bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst. 

Břicha si před ním můžete nacpat v podnicích Ambiente, v jihočeských restauracích Sůl a Řepa, Zájezdním hostinci u Jiskrů nebo hotelu Klika, v brněnských podnicích Ramen Brno, Eggo Foodtruck, a nebo v Praze v La Forme, Kus Koláče a Další kus, Kro Kitchen, Mr. Hotdog, Big Smokers a dalších. 

A co se bude podávat?

Například v Lokálech hostům nabídnou masopustní pochoutky a u vybraných jídel dvojité porce masa,  v Našem mase budou mít dvojitý cheeseburger za cenu běžného, v cukrárnách a pekárnách si můžete dát za obvyklou cenu o kus větší dorty, zákusky a koláče a třeba v Čestru připraví 300g holandský řízek. 

Kompletní nabídku hledejte na sociálních sítích pod hashtagem #tučnýčtvrtek2023. Hlad mít rozhodně nebudete!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *