Friends forever. Jak si najít kamarády i v dospělosti?

Kamarády si během života hledáme několikrát – ve školce, ve škole, na táborech, na kroužcích, v práci, přes prvního kluka, přes kamarády… Jen v dospělosti je to už o něco složitější. Jak si najít novou partu i na prahu třicítky (nebo lehce za ní)?

K seznamování s novými / cizími lidmi jsme s přibývajícím věkem stále více a více skeptičtí, stydliví a líní. Přitom je to hrozná škoda. Stejně jako vy totiž možná kamarády hledají i ostatní a třeba tam někde mezi nimi číhá vaše nová nejlepší kámoška. Jak na to?

V práci

Asi nejjednodušší způsob, jak se seznámit s lidmi, se kterými si pravděpodobně budete rozumět, je v práci. Máte (alespoň jeden) stejný zájem, pracujete ve stejném prostředí, znáte stejné lidi. A nebo třeba nesnášíte stejné lidi, to taky sbližuje… Udělejte první krok a uspořádejte seznamovací snídani / pivo po práci. Ostatní to určitě ocení, uvidíte.

Při hobby

Chodíte rádi běhat? Na jógu? Malovat obrazy nebo hrát na housle? Zkuste se tam příště zakecat s člověkem, co sedí vedle vás, nebo se zeptat učitele, jak se má. Víte, že vás pojí minimálně jedno hobby a od toho už se dá odrazit!

Kdekoliv venku

Ať už sedíte s holkama na víně ve vašem oblíbeném podniku, nebo cestujete tramvají, navázat nové přátelství se dá vesměs kdekoliv. Někdy stačí jen letmý úsměv nebo sebrat odvahu a jít sympatického dotyčného pozdravit nebo mu dát milý a upřímný kompliment. Udělat první krok a jít štěstí naproti je ve všech oblastech života rozhodně správná volba.

Přes kamarády

Občas může být trochu strašidelné, když vás někdo pozve mezi své kamarády, které neznáte. Když ale překonáte nejistotu, je to skvělá příležitost, kde potkat i vaše nové přátele. Přece jen už mají pozitivní recenzi… Ideální je seznamovačka na večírku, přece jenom alkohol sbližuje a zmírňuje nervozitu. Ale to už jistě víte, že ano.

BONUS: Na cigaretě

Omlouváme se všem nekuřákům, ale je to tak. Při pauze „na jedno“ se ale často zakecáte a za chvíli si povídáte kromě práce i o zájmech, rodině nebo vašem příteli, a domlouváte se, kam zajdete po práci na skleničku.

Pokud nevíte, jak navázat kontakt, nebo o čem si s ostatními povídat, přečtěte si náš článek o small talku TADY.

Doporučené články

2 komentář

  1. […] jste u zrodu nových pevných přátelství. (Kde si hledat přátele v dospělosti, si přečtěte TADY.) A není nic víc, než když kolem sebe máte lidi, kteří mají rádi lidi. Protože co si […]

  2. […] to víc hladový, protože o týhle fázi se narozdíl od tý předchozí (i my o ní psaly třeba tady, mrk mrk) už vůbec […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *