Zákulisní menu vol. 15: Kapr od Ambiente, podzim v Etapě a české šperky

Teploty klesají pod nulu, zima je oficiálně tady. A s ní obměňujeme samozřejmě i naše sezónní zákulisí menu. Tak co si objednáte?

Dárkové poukázky do Ambiente

Co takhle obdarovat své blízké večeří v Čestru, churrascem v Brasileiru, degustací dezertů v Myšákovi nebo několika chodovým menu ve Štanglu? Dárková poukázka se dá nabít na libovolnou hodnotu od 300 Kč a uplatnit v kterémkoli podniku, který patří pod hvězdu Ambiente.

Od poloviny listopadu do konce roku je navíc nákup s bonusem a když pořídíte poukázky na 2000 Kč a více, za každou utracenou tisícikorunu dostanete bonusovou kartičku v hodnotě 100 Kč. Poukázky budou od 15.11. k zakoupení na www.darkovapoukazka.ambi.cz, v klubu Ambiente v pražském Burzovním paláci nebo ve všech podnicích Ambiente. Desky s dárkovými kartami zdobí ilustrace kapra, letošní dílo vzniklo v ateliéru Jakuba Matušky alias Maskera. 

Minimalismus v podání Hany Polívkové

Minimalistické, romantické, ale s reálným pohledem na život. Křehké, přesto ale skrývají silné příběhy jejich nositelů. Takové jsou nové šperky z kolekce RinRin designérky Hany Polívkové. Kolekce obsahuje zcela novou řadu Lin symbolizující prvkem přímky přítomný okamžik. Autorka současně rozšířila řadu Rin se symbolikou kruhu a nekonečna, řadu Uno s prvkem uzlu jako symbolu vzpomínek i řadu Twi se zapletenými tvary připomínající spojení dvou. Tuto kompletní kolekci šperků RinRin si můžete už nyní osobně vyzkoušet ve SmetanaQ Showroom v Praze.

Podzimní menu v Etapě

První podzimní dny v populární karlínské kavárně odstartovali fenomenální frgálovou žemlovkou s mákem a cherry. Šéfkuchařka Tereza dala velkou péči každičké části tohoto pokrmu. Žemlovka není z žádného starého pečiva, ale pečou pro ni obří loupáky. Nechybí ani polévka z pečených paprik a rajčat, pohankové rizotko s pórkem a konfitovaným česnekem, fazolky, kadeřávek.

Nová kolekce Moseru Duše lesa

Blíže k přírodě, přirozenosti a k pravým hodnotám. V nové kolekci sklárny Moser „Duše lesa“ se její autor, umělecký ředitel Jan Plecháč, inspiroval rozmanitostí přírodních struktur. Odráží se v ní kus lesa, jeho duše, kterou tvůrce přenáší do kulturního prostředí, interiéru. Součástí kolekce jsou vázy Fungi, Conea, Pinea a Microcosmos s rytinou ilustrátora Michala Bačáka a také nápojová kolekce s vázou Bark.

Přečtěte si rozhovor s Janem Plecháčem!

Nové drinky v baru The Artisan

The Artisan Bar představuje novou knihu signature koktejlů, která hosty zavede na nevšední cestu po chuťových zákoutích Česka. Přírodou inspirovaný koncept se stává ojedinělým zážitkem, který v kombinaci s lokálními surovinami a domácími produkty dostane každého hosta do koktejlových výšin. O nový koncept se postaral zkušený bar manažer Jan Jančar, který se k barmanskému týmu The Artisan připojil na jaře letošního roku

Rauš od Ajaly – vstupenka na nespoutaný čokoládový večírek

Brněnská čokoládová manufaktury Ajala přichází s lahodnou novinkou. Je to energetický a stimulující nápoj, přitom je to čokoláda. Rauš od Ajaly je horká čokoláda plná energie, se kterou protančíte nocí, zkouškovým i náročnými dny.

Proud in Movember podpoří Nadační fond Muži proti rakovině

Plzeňský experimentální pivovar Proud po loňské úspěšné premiéře letos pokračuje ve spolupráci s Nadačním fondem Muži proti rakovině, který v Česku realizuje celosvětovou osvětovou kampaň Movember. Nealkoholické pivo Proovan tak bude opět dostupné s limitovanou etiketou s nepřehlédnutelným knírkem. Proud z každého půllitru nealko piva Proovan prodaného v listopadu (včetně čepovaného) věnuje Nadačnímu fondu Muži proti rakovině 5 Kč. 

Michelle Losekoot a Táňa Brodská pomáhají ženám najít samy sebe

Oblíbená digitální vypravěčka Michelle Losekoot, zkušená etopedka a průvodkyně osobním rozvojem Táňa Brodská a talentovaná ilustrátorka Petruccya společně vytvořily knížku Ztracenné pro všechny silné, odvážné a výjimečné ženy, které se na své cestě cítí někdy osamocené; pro ty, které prošlapávají stezky ostatním a dodávají jim odvahu žít po svém. Pro bojovnice, které chrání, pečují a konejší, ale svoje vlastní bitvy bojují samy. Pro vlčice, které vyživují své smečky, ale samy zůstávají hladové. 

Co dělá radost Michelle Losekoot?

Biohackerské čokolády od Systers

Systers oznamují návrat svých biohackerských čokolád. Jsou ručně vyrobeny z nejkvalitnějších surovin, mají skvělou chuť a loni se vyprodaly během pár týdnů. Biohackerské čokolády Systers jsou v bio kvalitě, vegan friendly a na našem trhu nemají díky zpracování a využitým surovinám konkurenci. Navíc jsou ručně vyráběné v pražské řemeslné čokoládovně z vybraných surovin, jako jsou kakaové boby, výtažky z blahodárných hub od finské značky KÄÄPÄ Mushrooms, kvalitní lyofilizované ovoce a kokosový cukr pro jemné a přirozené doslazení.

Trefa do černého

Klenota přichází na zimu s kolekcí šperků s černými neprůhlednými diamanty. Pro všechny odvážlivce, kteří chtějí vyniknout. „Černé diamanty mezi drahými kameny zcela vybočují, jsou totiž výrazné a nepřehlédnutelné, zároveň však jemně elegantní. Jsou moderní i nadčasové,“ říká majitelka šperkařské značky a my rozhodně souhlasíme.

Novinka od Bang & Olufsen

Dánská audioznačka Bang & Olufsen rozšiřuje portfolio ojí přenosný reproduktor Beosound A5 v provedení Spaced Aluminium z přírodního hliníku – modelem tak značka navazuje na dlouholetou tradici řemeslného zpracování hliníku, kterým je proslulá. Mřížka reproduktoru je dokonce ručně vyrobená v dánském Strueru.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *