Chatujeme: #TheLibraryIsOpen aneb Naše 13. komnaty

Tohle je náš malý experiment. Rády si spolu povídáme, pijeme u toho víno a taky hodně filozofujeme. A tak jsme se rozhodly některé naše myšlenky hodit na papír. Respektive do kyberprostoru. Začaly jsme si chatovat a zkoušíme, co to udělá. Příjemnou zábavu.

A slovy RuPaula ( Because reading is what? Fundamental! ), otevíráme knihovnu! Užijte si temná zákoutí našich životů, i když všechny narážky pochopí (snad!) jen málo z vás.

Josi: Tak co holky, máte nějakou 13. komnatu? Já ne!

Anička: Myslíš? A co ta výtahová šachta, do který máš přístup oknem jako jediná z celýho domu? Navíc tam stojí nějaká houmlesácká židle a bůhví, kdo na ní sedává…. 

J: O tom už se nehodlám bavit!! Naposledy jsi tam byla a tak jsi mě vystrašila, že tam někdo žije, že můj život už nikdy nebude stejný. Tak mám teď doma zabanovaný Opravdový zločiny a zásobu krystalů, šalvěje a palo santo a vykuřuju o sto šest. Pěkná podpásovka, Báro Basiková. Teda, Aničko…

A: Tak kdyby něco, zavolej Klárce a ona pro tebe přijede. Viď, Klári?

J: Počkej, Klárka je normální 25letý občan s řidičákem?! To mi uniklo, já myslela, že ta se výhradně nechává vozit.

Klárka: No tak nemám řidičák, zatím! Vždycky jsem spoléhala na to, že budu mít řidiče a perfektně si rozumím s aplikacemi Uber a Bolt, takže Pepi bych v tom jejím doupěti určitě nenechala! Za to ty, Aničko, sice řidičák máš, ale za volantem jsem tě také nikdy neviděla.

J: Aničku vozí její mladší brácha. Teda, přítel. A taxíky jí objednáváme my, protože je to stará paní a neumí s těma internetama a chytrýma telefonama.

A: Aspoň nějakýho kluka mám, na rozdíl od vás… Klárko, kdybys nějakýho měla, co bys mu uvařila? Pražený mandle? Nebo snad umíš i něco jinýho? 

J: Vždyť minule i ty spálila! Ale Aničce by chutnaly. Skoro jako ty v Champagnerii, kterýma zajídala svojí Champagne zmrzlinu s dvojitým panákem vodky. Ale to si asi, Aničko, zase nepamatuješ, co?

K: Ještě umím popcorn. Anička na to ale má hodně svědků, vždycky si z nás udělá nejvíc kamarádů, sice šedesátiletých, ale má je. 

A: Jojo, nemusím si je hledat na Tinderu jako vy.

J: Na Tinderu hledá Klárka jen hezký kytky v celofánu s ustřiženou cenovkou.

K: Tak holt neměl vkus na kytky! Aspoň nějakou přinesl, což by se Pepi nestalo, protože ta kluky vyhazuje z bytu, jen co překročí práh. 

J: To bylo dřív. Se stářím přichází moudrost, to mě naučila babička Anička.  

K: Kolik, že jí bude? 36?

J: No letos má kulatiny a 20 to není… Je to taková mladá stará. A ty zas naopak, Klárko. To na vás mám ráda, jak se doplňujete.

A: A Pepi je takový naše mimi… Kolik že ti bude? Slaví se to i něčím jiným než rychlýma špuntama? Rezervujem dětský koutek v mekáči, chceš? Tam to máš ráda… 

K: A neuděláš si jako vzpomínku nějaké nové tetování, Pepi? Když už máš takovou hezkou růži… Jak vlastně vznikla?

J: Na jedný párty… Znáš to vůbec? Hudba, drinky, tanec… To je něco jinýho než posedávání v posh podnicích se skleničkou za čtyři kila.

K: Na rozdíl od Tebe, mě zvou oni a ne já je. A takhle divoký párty už nemám zapotřebí, nehodlám se jednou vrátit domů a zjistit, že mám nejenom vyrytou kérku, ale navíc další trapas na triku.

J: Hele… u mě už se to ztratí – kérky i trapasy. Alespoň mám pořád doma televizi, ne jako Anička. 

A: Tak si jí jednou jeden pán odnesl, no. Stejně byla stará, ale lednička zůstala. Plná. To třeba Klárka říct nemůže…

J: Hele, Klárka má sice prázdnou lednici (lež: vždycky je tam alkohol a kombucha na kocovinu), ale aspoň nemusí řešit, že v ní něco přemístíš. Protože když jdeš do koupelny a blbě pohneš mýdlem nebo rohožkou, je oheň na střeše… Naše OCD Klárka. 

K: Kombucha mi v ledničce vydrží rozhodně dýl, než ty v tvé bývalé práci, Pepiso. Má totiž trvanlivost měsíc.

J: No, ale nakvašená je stejně jako ty lidi tam… 

A: A co jsi dělala, když jsi skončila? Vyrazila na nějakou bezlepkovou dobrotu a vyprudila kvůli tomu celou kavárnu?

J: Já nemůžu za to, že vy můžete lepek a ostrakizujete mě. Kdyby ty kavárny dodržovaly zákony EU a psaly všude alergeny, tak se to nestane. Ale pořád i ty kavárny dodržují pravidla víc, než Klárka deadliny. Co ten rozhovor s Nouzákem, kotě? 

A: To jo, na Nouzáka už čekáme přes dva měsíce. 

K. Ten už vyšel a je to skvělý! Jdu si narovnat rohožku a spát.

A: No jo, vždyť už je devět…

J: #LibraryIsClosed

V minulém díle jste viděli…

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *