Mé první Tinder rande

Dala jsem to. I přes všechny mé odpory k této aplikaci jsem se odhodlala a vyrazila na své první rande ze seznamky vůbec. Jak to dopadlo?

Ilustrace: Kristina Mariani

Poznámka na začátek: seznamovací aplikaci Tinder jsem si založila primárně kvůli tomuto článku a tímto děkuji všem, kteří se na něm nevědomky podíleli. Snad se nepoznáte.

K tomu založit si a vyzkoušet Tinder, mě přemluvily holky, prý to bude sranda. Haha, jak pro koho. Josi říká, že jsou teď na Tinderu i normální lidi (třeba ONA), což mě trošku uklidňuje. Je fakt, že jsem dlouho nevystoupila ze své komfortní zóny a poznávání nových lidí mě nikdy nepřestane bavit, a tak jsem si řekla, že to hecnu, swajpnu doprava a půjdu do hezké restaurace na jeden drink. S hezkým klukem samozřejmě.

Doprava, nebo doleva?

Seznamku založenou na hodnocení fotek jsem odsuzovala především kvůli povrchnosti, která z ní srší na první pohled. Je to jako obchod s lidským masem, líbí se mi na fotce, přesunu doprava a pojď, můžeme si psát. Tedy pokud mi dáš taky lajk. Nic pro mě. Vždycky se mi víc líbili kluci, kteří měli charisma, smysl pro humor a vyzařovalo z nich něco, co mě zajímalo, nehledě na vzhled. Tak uvidíme.

Zakládám si profil a do popisku píšu, že piju jen pravé šampaňské s vidinou toho, že tím vyselektuji pány, co holdují spíš pivu a fotbalu. Nevyselektovala. Ti mě zvali na bohemku (a ne na tu Prestige kolekci, pozn. red.).

Panák před, pepřák po

Říkejme mu třeba Honza. Honzovi je 28 let, většinou byl ode mě 3 kilometry, psal celkem mile, nenaléhal na to, že neodepisuju a jednoho dne mě pozval na šampaňské do baru Autentista. Nádherné místo s ještě lepším sortimentem. Tím měl prozatím vyhráno a já řekla ano.

Onoho dne jsme se tam měli potkat v osm hodin večer. Byla jsem nervózní tak, že jsem nemohla celý den jíst, a tak jsem pila jen alkohol. Ups. Přece jen je to úplně cizí člověk. Mou polohu mělo nasdíleno asi pět lidí a já vybavena pepřákem v kapse vyrazila v těch nejvyšších botách, které mám, vstříc novým zážitkům.

Ilustrace: Kristina Mariani

Už z okna jsem zahlédla, jak u stolu pro dva sedí mladý muž v obleku a s květinou na stole. Až takhle? Na nervozitě mi tento pohled určitě neubral, ale co už, byla jsem na místě a měla chuť na šampaňské.

„Jsem Honza, rád tě poznávám, zde máš květinu,“ řekl na začátek, zatímco číšník přinášel přípitek, který jsem si neobjednala a já v sobě dusila výbuch smíchu. Všechno bylo tak nepřirozené, připravené a komické! Ale budu dáma a podle toho se i chovat. „Snad jsem to podle tvého popisku odhadl dobře,“ dodal a já se zeptala, jaký měl den, třeba se to ještě rozjede.

Monolog a naturální vína

Mou nevinnou otázkou jsem ale odstartovala monolog dlouhý hodinu dvacet. Na druhou stranu jsem věděla vše o kryptoměnách, jeho botách, o tom, co měl včera k večeři, co rád pije jeho bratranec až po to, jak je těžké někoho vyhodit, někoho odmítnout, vyznat se v ústřicích, parkovat v Praze, dělat business, mít dvě hypotéky, rodinu, co naléhá na to, proč nemá přítelkyni, dlouhou pracovní dobu, málo času, a pak… už jsem neposlouchala.

Raději jsem pila naturální víno, na které se tu specializují a které zbožňuji. „Naturální vína nejsou ta pravá, jde jenom o dočasný trend,“ okomentoval je těmito slovy a já měla definitivně jasno, že se vidíme naposledy. #sorrynotsorrynavinominesahej

Pán se vyzná

Honza se mě za celou dobu zeptal jen na dvě věci, které však rozhodně stály za to. „Ta kabelka je Louis Vuitton? Já se v luxusu vyznám,“ vychloubal se, na což jsem odpověděla, že tento monogram s písmeny YSL opravdu není totéž, co LV. Taky se totiž v luxusu trošku vyznám. „Ty už musíš? Takhle rychle ode mě nikdy holka neutekla, haha,“ smál se při pokládání druhé otázky, zatímco já pod stolem volala Uber. Tak už přijeď!

Kytka z Tesca

Na konci jsem poděkovala za pozvání a taky květinu, u které byl odstřižen čárkový kód, abych asi nepoznala, že je z Tesca. To je asi ten luxus. A když jsem čekala na taxi, trval na tom, že mě půjde doprovodit. Nejspíš proto, aby mi mohl v poslední chvíli dát nečekanou pusu na pusu! Tak pevně sevřené rty jsem ještě nikdy neměla. Skoro stejně tak pevně jako pepřák sevřený pěstí v mé kapse. Uff, mám to za sebou. Až dorazím domů, v klidu si vychutnám naturální víno.

P.S. Jelikož v životě dávám druhé šance, rozhodla jsem se Tinder nezatratit na základě jedné nepříliš dobré zkušenosti a šla na rande ještě s někým dalším. A bylo to naprosto skvělý. Takže neztrácejme naději a jděme občas štěstí trošku naproti. Vyplácí se to.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] Tak holt neměl vkus na kytky! Aspoň nějakou přinesl, což by se Pepi nestalo, protože ta kluky vyhazuje z bytu, jen co překročí […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *