Chatujeme: Jak jsme (ne)oslavily první narozeniny V Zákulisí

Tohle je náš malý experiment. Rády si spolu povídáme, pijeme u toho víno a taky hodně filozofujeme. A tak jsme se rozhodly některé naše myšlenky hodit na papír. Respektive do kyberprostoru. Začaly jsme si chatovat a zkoušíme, co to udělá. Příjemnou zábavu.

Klárka: Co jste dělaly před rokem, dámy? 

Anička: Slavily jsme u tebe založení webu! Jak na to vzpomínáte?

Josefína: Spíš oficiální spuštění, přípravy probíhaly mnohem dýl… 

A: Já si hlavně pamatuju tu euforii, že se to fakt děje. I když mi to do té doby přišlo docela abstraktní a neskutečný, tak večer 1. března už to realita byla. A pak se spustila lavina. Co myslíte?

K: Naprostá lavina! Ráno poté jsem se vzbudila a zprávy měla zahlcené odkazy na Mediář a Mediaguru, kde o nás psali. Neskutečný! Byl to pro vás taky ten moment, kdy se náš sen, o kterém jsme mluvily půl roku, stal skutečností?

A: Vlastně jo. Do té doby to byla spíš sranda, možná nějaký pokus o opravdický web… Ale zkusily jsme rozeslat pár tiskových zpráv a ono to klaplo. Hlavně jsem ale měla radost, že jsme to dotáhly do konce a fakt to spustily. Jak to hodnotíte rok poté? 

J: Já mám v povaze se vždycky pro něco nadchnout a pak to nedotáhnout, takže tahle radost je určitě sdílená, Aničko. Nicméně mám skoro stejnou radost i rok potom, když vidím, že jsme pravidelně přispívaly a napsaly přes 200 článků, stejně jako když se ohlédnu za příležitostmi, které nám V Zákulisí přineslo. Na co nejraději vzpomínáte? Já mám v hlavě určitě nedávnou návštěvu Státní opery a pak uvedení ginu Roku na český trh v botanické zahradě. Jak jsme tam asi hodinu bloudily bylo tragikomický. A ten konec ve vinařství sv. Kláry byl pro mě nezapomenutelný. (I proto, že to byl můj první výlet s novým úsměvem:-)). Navíc se Klárka se v Champagnerii naučila sabrage!

K: Sabrage je život! Hodnotím to rozhodně jako můj nejúspěšnější pracovní rok ever! Tolik článků na témata, která mě zajímají, to asi zažijete jen v případě svého projektu. Nejvíc mě na tom všem ale baví, že to dělám s vámi, holky! Že se pravidelně scházíme a kromě klasického kecání o věcech důležitých i nedůležitých, produktivně vymýšlíme, kam V Zákulisí posuneme dál!

A: Mě nejvíc baví ta absolutní svoboda. A doufám, že je z našich textů cítit, s jakou radostí je píšeme. O tom jsme vždycky snily… 

K: Který článek se vám vybaví, když se řekne V Zákulisí?

A: Mně určitě článek o vibrátorech. Jeden z mých prvních a vlastně docela kontroverzních. Ale Igor nás strčil do kapsy!

J: Yes, spicy témata we like! Ale určitě i spousta krásných rozhovorů – ať už se stylistou Filipem Vaňkem, striptérkou Syybilou nebo drag queen Fatale Vanity!

K: Vybaví se mi všechny ty články, ve kterých se snažíme dostat do zákulisí a dáváme v nich prostor lidem, který v něm jsou, ale neví se o nich! Ať už jde o reality show Love Island, pražský fashion week nebo seriál Ulice. Právě dopisuju také rozhovor s režisérem Show Jana Krause, který bude o něčem podobném. Nepřestává mě překvapovat, jak je zákulisí tajemné a přitom tak atraktivní prostředí. Geniální název, ne?

A: Rozhodně! 🙂 Která z vás dvou vlastně vymyslela založení webu? Pamatuju si, že už jste za mnou přišly s “hotovým” nápadem…

K: Přišla s tím Pepi, kterou jsem do té doby vnímala “jen” jako kolegyni z redakce. Byla fajn, stylová a chodila s Aničkou kouřit. Nicméně na kafe mě onoho dne pozvala poprvé a tam to na mě vybalila. Že prý jí na trhu chybí časopis cílený přímo na nás. Založíme ho? Zeptala se mě a už to začalo. Potenciál projektu byl najednou cítit ve vzduchu a já si řekla, proč ne. Všechno najednou dávalo takový smysl!!!

J: Prostě jsem v tobě viděla parťáka už od začátku, na to mám čuch! A ani by mě ve snu nenapadlo, že se k nám přidá i ta “velká”, dospělá a taaak šikovná Anička! Aničko, proč jsi do toho s takovýma cácorama vlastně šla? Vždyť jsi v té době měla zajetý job a dopisovala první knihu

A: Pamatuju si, že mi o tom řekla Klárka. A já byla okamžitě absolutně nadšená! Job jsem sice měla, ale už tehdy mi v něm spousta věcí nevyhovovala, třeba témata, o kterých jsme (ne)mohli psát… Vidina svobody a něčeho vlastního mě stoprocentně přesvědčila. A jsem ráda, že to teď můžeme zpětně zhodnotit a “oslavit”. 

J: Souhlasím… I když nás radost z vlastního projektu neopouští, letos se na oslavy moc necítíme. Ale věříme, že si slavení vynahradíme za pár týdnů nebo měsíců, třeba zase ve vinařství sv. Kláry a zopakujeme sabrage v naší nejmilovanější Champagnerii. A snad bude ke slavení mnohem víc věcí, než “jen” náš web…

A: A co příští narozeniny? 

K: No rozhodně můžeme prozradit, že je nebudeme slavit v Champagnerii! Ale o tom asi příště? Víme jen to, že budou stát za to!

V minulém díle jste viděli…

   

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *