Mezi námi děvčaty. Jak se chrání lesby při sexu?

Zajímá vás, jak moc je (ne)bezpečný lesbický sex? Mohou se i dívky mezi sebou vzájemně nakazit? A pokud se chtějí chránit, jaké pomůcky použít?

Co se týče antikoncepce, je jasné, že v tomto případě vám její užívání bude naprosto k ničemu. Jen o tohle bezpečí vám ale při sexu jistě nejde, že? A pak je otázka, zda se i lesby mohou něčím nakazit, zcela na místě. Ano, mohou.

I v případě ženského sexu totiž dochází k výměně tělesných tekutin a tudíž i bakterií a potenciálně i pohlavních chorob. A pokud je jedna ze zúčastěných žen promiskuitní, riziko se jenom zvyšuje. Před stykem by se proto obě měly ujistit, že jsou zdravé – to za prvé.

Mimochodem, víte, že od posledního styku do testu na pohlavní nemoci by měla uplynout doba tři měsíce? Jedině tak se přijde i na nemoci, které mají dlouhou inkubační dobu. Třeba AIDS…

Jak se tedy mohou lesbičky chránit?

Holčičí kondom?

Ne, nic takového samozřejmě neexistuje. I přesto je ale jeho použití v lesbickém sexu zcela běžné. Například při používání sexuálních hraček, jako jsou vibrátory či anální kolíky. Absolutně ideální totiž je, když má každá žena svou vlastní hračku. (Na půjčování hraček proto jednou provždy zapomeňte.)

Pokud ji před nimi použil už někdo jiný, vhodné je nasadit na ni kondom – ten klasický. Během sexu by si je pak ženy neměly střídat. Nebo případně použít nový nepoužitý kondom.

Nebezpečný orál?

Tady hrozí úplně stejné nebezpečí jako u sexuálních hrátek heterosexuálů. Pokud chcete mít jistotu, že se vám nic nestane, máte pár možností, jak se chránit. Použít můžete třeba latexovou orální bariéru. Ehm, cože?

V podstatě jde o to, abyste zabránily přenosu bakterií, což je proveditelné maximálně tak, že mezi vaše rty a pohlaví partnerky vložíte nějakou látku, která a) zabrání přenosu bakterií a b) budete ale skrze ní něco cítit.

A co že to vlastně může být? Zkusit můžete takzvaný kofferdam, tedy takovou šílenou ústní roušku, kterou používají zubaři. Nebo si můžete sami vyrobit něco jako latexovou roušku – třeba z latexových rukavic, případně z kondomu. Taková ochrana je trochu složitější na výrobu a zároveň hodně obtížná na používání. Pokud se ale bojíte, dá se to přežít.

A co anál?

Pro jakýkoliv typ análního sexu je vhodné použít kondom, v tomto případě klidně ženský kondom alias femidom. Pokud chcete použít pro sexuální hrátky vlastní ruce, opět je vhodné použít lékařské rukavice.

Pro bezpečný lesbický sex se dále doporučuje vyhnout se styku s menstruační krví partnerky. A jak už jsme říkaly, při penetraci používejte kondomy, sexuální pomůcky mějte vlastní a pokud chcete, při orálním sexu použijte latexovou roušku.

Zajímá vás něco víc o análním sexu? Klikněte sem.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *