Kdo bude příští šéfredaktor(ka) české ELLE? Představujeme možné kandidáty

Dnes dopoledne se na Instagramu objevil příspěvek, ve kterém se současná šéfredaktorka ELLE Valentina Nízká loučí s pozicí, za kterou by většina holek vraždila. A nás zajímá, kdo do horkého křesla usedne nyní? Zkušený matador, nováček z řad influencerů, nebo snad módní novinář? Kdo by to podle nás mohl být?

Anit Nosková

Zakladatelka webu a instagramového účtu @fashionbookcz se v současné době nejvíc věnuje své pozici life managing editorky ve Forbesu. Její články najdete jak online, tak v tištěné verzi časopisu. V minulosti jste si jejího jména mohli všimnout u článků právě v ELLE, časopise Moje psychologie nebo například v magazínu Dolce Vita. Vystudovala Fakultu sociálních věd, obor mediální studia, a rozhodně umí psát. Její cit pro módu už je jen třešničkou na dortu.

Které věci jí dělají radost si přečtěte TADY.

Karolína Wernerová

I Karolína už v redakci ELLE jednou seděla jako redaktorka a dokonce s časopisem spolupracuje i nyní. A to konkrétně na pozici creative & community consultant. Ať už si pod tím představíte cokoliv, Karolína má na svědomí mnoho eventů, které pomáhala organizovat, například The Unlimited power of art ELLE x Sephora, charitativní bazar pro Ukrajinu nebo brunch v Národní galerii u příležitosti představení nového čísla.

Kromě toho si založila vlastní firmu KW Creative, ve které klientům pomáhá s tvorbou obsahu, PR, eventů nebo vymýšlení celkové vize značky. Jejích znalostí a kontaktů využívá například značka Chappe, Yoga Movement, hudebník Karel Havlíček nebo zpěvák Adam Pavlovčin. Kromě toho má také úspěšný instagramový profil, na němž najdete například spolupráci s Nespressem nebo Zalandem.

Rozhovor s Karolínou si můžete přečíst i u nás na webu, stačí kliknout SEM.

Zuzana Stráská

Jedna z nejstylovějších maminek Instagramu je úspěšnou influencerkou a také modelkou. Její minimalistický vkus můžeme obdivovat nejen v jejím vyladěném feedu, ale také v magazínu Top Fashion, ve kterém zastává pozici Creative Consultant. Článek jsme od ní sice (zatím) žádný nečetly, ale na fotce u editorialu by jí to jistě slušelo.

Co prozradila v zákulisním rozhovoru si přečtěte ZDE.

Thea Kučerová

Thea je lifestylovou novinářkou už od roku 2017, v minulosti pracovala například pro Heroine, ELLE, Radio Wave, Marie Claire, Joy, Vital nebo Luxury Guide. Nyní její články najdete v magazínech vydavatelství Economia, konkrétně například v příloze Hospodářských novin Proč Ne. Společenské fenomény i popkulturní trendy rozebírá v úspěšném podcastu Trendspotting, který tvoří spolu s kolegyní Pavlínou Louženskou.

Ivona Petružálková

Ivonku zná asi každý magazínový a módní insider. Ona a její pes Karel totiž nechybí u žádné velké věci, která se u nás v oblasti lifestylu děje. Svůj život doslova zasvětila časopisu ELLE, do kterého nastoupila už v roce 2000 a opustila ho o dvacet let (!) později.

Poté pracovala jako freelance creative director a v současnosti spolupracuje s webem Ffaasshhiioonn.com, projektem Má Vlast a hlavně s vydavatelstvím Mafra. V něm je součástí všeho kreativního, co vzniká pro časopisy jako Esquire, Harper’s Bazaar nebo Cosmopolitan.

A co používá Ivonka na vlasy si přečtěte TADY.

Kristýna Mazánková

Zkušená lifestylová redaktorka psala dlouhé roky do časopisu Marianne o českém designu, módě, jídle a cestování. Když se měnila šéfredaktorka Harper’s Bazaaru, změnil se i celý tým a s ním přišla do vydavatelství Mafra i Kristýna Mazánková.

Kristýna vždycky ví, o čem se mluví, kdo zrovna frčí a hlavně – co bude společnost zajímat. Na pozici šéfredaktorky magazínu, který už dávno není jen o módě, ji vidíme zcela jasně!

Lucie Janotová

Bývalá módní ředitelka magazínu Harper’s Bazaar, šéfredaktorka ženského portálu Ženy s.r.o. a spoluzakladatelka blogu Bobo vibe. Lucie vedla několik let i online redakci časopisu ELLE. Je proto jasné, že s vedením redakcí a chodem magazínů má bohaté zkušenosti.

Nelze jí odepřít ani skvělý módní vkus! Na svém instagramovém profilu má obrovskou základnu fanoušků, kteří by ji v nové funkci jistě podpořili.

Co nám na sebe Lucka prozradila? Dozvíte se ZDE.

Lucie Kratochvílová

Úspěšná podnikatelka, nádherná žena, maminka dvou malých kluků, módní ikona a taky autorka časopisů Cosmopolitan a Forbes. Lucie má skvělý styl a cit pro módu, což dokazuje nejen na svém instagramu, ale i ve svém obchodě s vintage módou.

Jako dvojnásobná maminka určitě ví, jak na time management a s časopisy má taky mnoho zkušeností. A telefon jistě plný důležitých kontaktů.

Miroslav Romaniv

A nesmíme zapomenout ani na muže. Posledním mužským šéfredaktorem magazínu ELLE byl Petr Matějček, takže možná teď vedení bude chtít dát více šancí ženám. Přesto jeden tip máme a není jím nikdo jiný, než populární český stylista, spolupracovník české ELLE a partner youtubera Kovyho – Míra Romaniv.

Rozhovor o jeho práci si přečtěte TADY.

Upozorňujeme všechny čtenáře, že jde pouze o náš názor a naše spekulace.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *