V Zákulisí s Kristínou Nemčkovou

Podívejte se s námi do zákulisí jedné z vycházejících hvězd české gastronomie!

Vítězka známé kulinářské soutěže Masterchef Česko Kristína Nemčková okouzlila nejen její porotce, ale také nás u televizních obrazovek, kteří jsme ji drželi palce i přes to, že se ji v jednom z posledních kol nepovedly naše oblíbené makronky.

Aktuálně studuje jednu z nejprestižnějších gastronomických škol na světě Le Cordon Bleu v Londýně, vydala kuchařku #Upgrade a do budoucna by si přála otevřít vlastní restauraci a získat michelinskou hvězdu. My jí za její milou prezentaci na sociálních sítích, vytříbený vkus i sympatický projev dáváme ty hvězdy minimálně tři!

1. Jak začínáš svůj den?

Těžce. Natahuji vstávání, jak to jen jde a pak obvykle nestíhám vůbec nic. Jak se den rozběhne, jsem ve větší pohodě.

2. Co je největší benefit tvé práce?

Netuším, jsem student a nepracuji. To, čemu se věnuji mimo školu za práci nepovažuji, vaření je totiž můj koníček.

3. Co bys nikdy nesdílela na sociálních sítích?

Soukromí. Tedy nic, co nesouvisí s mým profilem a jeho zaměřením. Sociální sítě vnímám jako možnost prezentace svých výtvorů, čili jídel, a tak to i zůstane.

4. Čí +1 bys chtěla být?

Když bych mohla sedět na nějaké večeři vedle kuchařských velikánů jako Massimo Bottura nebo René Retzepi, byl by to splněný sen!

5. Kam chodíš na oběd, nebo co obvykle obědváš?

Tohle je hodně těžká otázka v této době! V Londýně obědvám ve škole, kde si dám to, co uvařím. O víkendu vařím zase na koleji. Když to tak shrnu, téměř vždy (když to stihnu) obědvám jídlo, které si sama uvařím.

6. Čeho se bojíš?

Hlavně si přeju, aby nezůstal svět uzavřen a mohlo se opět cestovat. Je to pro mě možnost poznání, učení se a rozšiřování obzorů. Jinak nevím o žádném větším strachu, který bych v sobě řešila. Trochu se bojím pavouků.

7. Co o tobě moc lidí neví?

I když se věnuji vaření a tvoření nových receptů, jsem dost líná a těžce se přemlouvám k aktivitě. A taky hodně zapomínám – „trpím“ výpadky krátkodobé paměti jako Dory z Hledá se Nemo.

8. Jak řešíš svoje bad days?

Každý den je v něčem good day!

9. Kdo je tvoje pravá ruka?

Moje máma, rodiče, rodina. Bez nich bych nebyla tam, kde jsem a nedokázala bych ani zlomek toho, co se v mém životě událo. Děkuji za ně!

10. Co uděláš jako poslední, než jdeš spát?

Vyčistím si zuby, odlíčím se, dám mobil na nabíječku a popřeji si dobrou noc.

11. V zákulisí, nebo na pódiu?

Obojí je důležité.

12. Ráno, nebo večer?

Večer! Rána bych zrušila.

13. Zvát, nebo se nechat pozvat?

Zvát. Ráda jídlem překvapím a potěším.

14. Hodně, nebo málo?

Málo, ale o to kvalitněji.

15. Experiment, nebo klasika?

Experiment klasiky!

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *