Testujeme: Drinky k oslavě MDŽ

Mezinárodní den žen tentokrát připadl na pondělí, tak proč si hned začátek týdne nezpříjemnit kvalitním drinkem a vymluvit se na oslavu našeho ženství? Vyzkoušely jsme hned tři druhy, které si můžete namíchat doma, zatímco jsou bary zavřené.

Letní růžový drink

Smíchaly jsme led, 50 ml Gordon´s Pink ginu, 50 ml citronové limonády, 25 ml Prosecca, přidaly nakrájené jahody a vzniklo nám osvěžující slaďoučké pití. Ideální na dlouhé a teplé letní večery!

Kávovo-smetanový drink

Do espressa s našlehaným mlékem jsme přidaly notnou dávku lahodného Baileys Original a připravily si kávový nápoj vhodný pro všechna zachmuřená rána.

Jablkový drink

Sklenici jsme naplnily ledem, přilily 4 cl medového Jim Beam, dolily jablečným moštem a ozdobily plátky jablečných křížal. Dokonalý doplněk ke kousku klasického štrúdlu.

Anička

Nepiju kafe, ale kávovou příchuť a hlavně Baileys miluju, takže na kávový drink jsem moc se těšila. Bailyes ale bohužel v drinku nebyl moc cítit, spíš to bylo takové smetanové kafe s kapkou alkoholu. Příště tam dám Baileysu víc a určitě si pochutnám. Růžový drink je prostě klasika, která nikdy nezklame a v létě s ním na grilovačce určitě zabodujete. Absolutním vítězem se ale stal jablečný drink. Jim Beam nepiju, takže jsem se toho trochu bála, ale bylo to strašně dobrý! Tohle pití bych si teď ráda dala v některém z našich oblíbených barů. Mňam!

Klárka

Gin tonic je můj nejoblíbenější drink vůbec, a tak není divu, že jsem propadla i jeho odlehčenější a růžovější verzi. Místo hořkého tonicu prosecco a místo jalovcového aroma to jahodové. Osvěžující! I vzhledem k prosluněnému víkendu mi dal drink iluzi, že už tu pomalu máme léto. Za mě číslo jedna! Milým překvapením pro mě byl i Jim Beam s jablečným džusem, ale příliš mě nezaujala káva s Baileys, což svádím spíše na fakt, že si kávu nejraději vychutnávám bez mléka a cukru. Věřím, že mým kamarádkám by ale nesmírně chutnal!

Josi

Zbožňuju všechny sladké drinky, a proto pro mě ten růžový byl sázka na jistotu a určitě se k němu budu v létě vracet. Nejvíc mi ale, navzdory tomu, že nejsem úplná fanynka bourbounu, zachutnal jablečný drink! Kávový drink jsem bohužel kvůli intoleranci na laktózu musela vynechat.

Článek vznikl ve spolupráci se Stock Plzeň-Božkov.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *