Co víme o letošním Met Gala a v čem podle nás přijdou hosté?

Datum a téma jedné z nejočekávanějších módních událostí roku je tady: letošní Met Gala se uskuteční prvního května s tématem: Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.

Co je Met Gala?

Každý módní nadšenec se těší na každoroční charitativní benefici pořádanou šéfredaktorkou Vogue Annou Wintour za účelem získání finančních prostředků pro Metropolitní muzeum umění. Letos akci budou spolupředsedat herečka Penelope Cruz, zpěvačka Dua Lipa, herečka Michaela Coel a tenista Roger Federer.

In Honour of Karl

Letošní ročník uctí zesnulého módního návrháře a ikonu módního světa Karla Lagerfelda (dresscode je doslova In Honour of Karl), známého svou rolí kreativního ředitele v Chanelu, prací pro Chloé a jeho stejnojmennou značku. Takže od letošního vzhledu máme rozhodně velká očekávání!

Není to ale poprvé, co téma Met Gala uctí návrháře: bylo tomu tak například u Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between v roce 2017 nebo Alexander McQueen: Savage Beauty v roce 2011.

Naše tipy

A co od looků očekáváme? Pro muže je dresscode velmi návodný: samotný Karl měl totiž velmi signifikantní look. Bílé vlasy svázané do nízkého culíku, černé brýle, bílá košile s výrazným límcem, černé sako a rukavice. Nevěříme, že se v podobném outfitu nepotká na červeném koberci minimálně pět mužů (nebo žen?)!

Spousta hostů určitě vynese buď přímo nejikoničtější Lagerfeldovy modely, nebo jimi inspirované looky. Doufáme ale, že stylisté nejznámějších celebrit vzdají poctu i jeho ikonickým svatebním kolekcím! Každopádně se stoprocentně můžeme těšit na spoustu perel, tvídu a tolik známých chanel siluet!

Met Gala 2023 se koná 1. května, o 4 dny později otevře newyorské muzeum The MET celou výstavu Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, přístupná bude do července.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] o asi nejhorší svatební model (Chudák Karl Lagerfeld, na jehož počest se pořádá i letošní Met Gala). Naopak Fendi pod záštitou záminky navrácení se k jednoduchosti a lehkosti na runway pustili […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *