Survivor 2023 je tady! Jaké jsou naše první reakce na soutěžící?

Dva kmeny, 20 odvážlivců. Jak už možná víte, reality shows nás prostě baví, a tak nám nemůže uniknout ani nová řada Survivoru. Jaké jsou Josi a Klárky first impression na soutěžící, kteří se objevili v prvním díle na Voyo?

Hrdinové

(btw hodně okázalé obměnění názvů kmenů, haha)

Influencer, model Petr Havránek

K: Pítra známe jako fanynky Love Islandu a módy velmi dobře, dokonce si s ním můžete přečíst i rozhovoru zde u nás na webu. Nicméně v Survivoru mě mile překvapil. Nejdřív chytračil, že se učil jak přežít jen podle YouTube, nakonec se ale ukázal jako ten, co rozdělal oheň bez jakékoliv pomůcky – respekt. Vlastně už po prvním dílu dokážu říct, že mu fandím. Co mě ale velmi rozesmálo, je jeho profese „reality star„, jež se objevuje pokaždé, když je na obrazovce jeho jméno.

J: Letošní obdoba Nathana, aka hvězdy realitních soutěží? Pítr je ale alespoň velký sympaťák a očividně se na soutěž připravoval a zazářil už v prvním díle. Tak snad neodejde stejně rychle jako tomu loni bylo u jeho souseda z ostrova lásky.

Moderátorka Kateřina Klinderová alias Kundosaki

K: Velmi výrazná osobnost, kterou nelze přehlédnout i díky jejím velmi tenkým tanga kalhotkám. (Proč??!) Ráda se poslouchá, má tendence všechno komentovat a moderovat (že by příští řadu vzala za Novotnýho?), všechny komanduje, ať už při stavbě střechy nebo způsobu krájení brambor. Holka, ty brzy začneš ostatním lézt na nervy. A mně asi taky.

J: Přesně tak, výrazné osobnosti bývají ty první na mušce a trošku se obávám, že tomu tak bude i v případě vokální Kateřiny, alias Kundosaki. V televizi mě baví, pláž bych s ní asi sdílet nechtěla, každopádně po výstupech v Oktagonu bych se klidně na příští řadu s moderací v její režii podívala!

Model Josef Kůrka

K: Soutěž Muž roku jsem nikdy nepochopila, a tak asi nemůžu porozumět ani jednomu z vítězů. Jeho tetování s nápisem legends never die mě stejně jako jeho svaly nepřesvědčují o tom, že by byl něčím výjimečný nebo sympatický.

J: Muž roku je fakt vtipná událost, takže její bývalý účastník mě rozhodně co se týče bizáru nemůže zklamat. Takže se těším, co se bude dít až podmínky přitvrdí (a svaly legend oslabí).

Herečka Karolína Krézlová

K: Mám pocit, že se v českých hercích a herečkách vyznám, nicméně Karolínu Krézlovou vidím poprvé. Možná čekání na svou velkou filmovou roli vyměnila za účast v reality show. Pravděpodobně ji to zviditelní rychleji. I když mám radši lidi, kteří se proslaví tím, co umí, působí na mě neutrálně a má hezký červený plavky.

J: O této paní vím jenom to, že údajně měla něco s Usainem Boltem. Tak snad nebude za chvíli stejně rychle jako její bývalý utíkat domů.

Slovenský youtuber Filip Jánoš

K: No tak to je podivín! Ale vlastně mi nevadí. Pobavil mě, jak hned po příjezdu na ostrov snědl živý hmyz. Není mi příjemné ho ale poslouchat, má hlas jako z megafonu. Tím, že už jednu reality show vyhrál, konkrétně Farmu, tak si myslím, že je velkým favoritem na výhru i tady. Bacha na něj!

J: Další reality star, aka letošní Xénie? Ačkoliv reality shows miluju, Farma šla úplně mimo mě, takže jsem fialovo-vlasatého podivína viděla na obrazovce poprvé. Každopádně vypadá, že ho jen tak něco nerozhází, navíc s ním bude asi i sranda – tipuju, že je adaptem minimálně do sloučení!

Fitness influencerka Soňa Sedláčková

K: Divnožena a velmi nesympatická. Tak divně se třásla a tvářila už ve vrtulníku, že na mě působí hlavně falešně. Skrývá se za vyšší síly, že prý udržuje energii v sobě a zaříkává počasí. Jestli se ukáže, že snědla Pítrovi bramboru, tak půjde ven jako první. Už teď pozoruji, jak ostatním soutěžícím nesedla. Soňo, začínej pomalu balit.

J: Matka pluku. To nebude dlouho trvat, než ji zbytek vypudí. Bloudit po pralese a pak se ohánět tím, že v podstatě ani netušíte, co je to imunita, natož, že byste ji hledali? Ale no tak. Uvidíme v příštím díle, ale jestli je doopravdy zlodějem brambory, podepsala si rozsudek survivor-smrti.

Bývalý fotbalista Petr Švancara

K: Švanciho znám z různých pořadů a jeho vystupování mi vždy vadilo. Především pak ten sexistický a urážlivý styl humoru, který staví na zažitých a hloupých stereotypech. Bála jsem se proto, že se podobně bude chovat i v Survivoru, ale po prvním díle musím říct, že působí víc vyklidněně, než když sedí v koženém křesílku v pořadu Tikki Takka. Ve fotbale to nikam nedotáhnul, tak třeba mu to vyjde v Survivoru.

J: Petra Švancaru jsem nedávno viděla v Na lovu a ve Všechnopárty, kde (ačkoliv to na 90 % bylo díky tomu, že vedle něj byl naprosto sexistický a nevhodný Ringo Čech a Karel Šíp) působil docela sympaticky. Takovej týpek od vedle. Jsem zvědavá, co předvede a snad ho ostatní nevyhodí jen kvůli tomu, že chrápe.

Pokerová hráčka Barbora Mlejnková

K: Bára je na tom podle mě fyzicky velmi dobře, přijde mi fajn, taková pohodářka, co vyjde s každým. Přítelkyně známé influencerky Veronicy Biasiol je taková ta tichá voda, co břehy mele, a tak bych se vůbec nedivila, kdyby se objevila ve finále. Budu jí fandit.

J: Na Báru jsem hodně zvědavá, myslím, že hraní pokeru ji naučilo taktizování a samozřejmě dokonalému poker face, takže by mohal být dost nebezpečná. Za mě jednoznačně favoritka!

Herec a moderátor Václav Matějovský

K: Dřív mi Vašek přišel sympatický, když jsem mu však před měsícem psala o rozhovor, nereagoval. I kvůli tomu mu možná v soutěži příliš nefandím a jsem předem zaujatá. Ale takový je život. Umí mluvit, pohotově reagovat, ale fyzicky na druhý tým mít nebude, a tak bude pravděpodobně spoléhat na své charisma, které na mnoho fanynek seriálu O mě se neboj platí, ale na ostatní soutěžící nevím, nevím.

J: Chudák Vašík neumí plavat tak dobře, jak si myslel. To mu dost srazilo hřebínek a asi i důvěru u ostatních. Bude se muset předvést, obávám se totiž, že být vtipný v Survivoru nestačí (to by zvládnul jen Tomáš Zástěra).

Modelka Andrea Bezděková

K: Zatím pro mě nevýrazná mladá holka, která je sice hezká, ale hrozně mi vadí ten její hlas. Působí na mě tak hloupě nebo nachlazeně. Fyzicky by se hodila k Vaškovi. Že by perfektní podhoubí pro nějaké lovestory na ostrově? Ano, prosím!

J: Tomáš Zástěra v ženském podání. Uvidíme, co ukáže, každopádně ji tipuju na jednoho z prvních účastníků, který za chvíli bude v letadle směr Praha. Je ale fakt krásná.

Rebelové

bohužel bez mladého Jana Révaie v hlavní roli :–(

Realitní makléř Jiří Hanousek

K: Tak tento pán je mi extrémně nesympatický. Už jeho medailonek, ve kterém se prochází v Grandhotelu Pupp, je všeříkající. Jako by mu patřil. Nebo ho snad nabízí v realitní kanceláři? Neustále chytračí a mluví jako kdyby se nadechnul z balónku s heliem. Jirkovi asi fandit nebudu, i když reality show rozjet umí.

J: To je přesně člověk, kterého moje reality-show-milující srdíčko zbožňuje. Namyšlenej realitní makléř, který už v první epizodě dělá společenství (který stejně určitě podrazí, vsaďte boty!) a 100% bude dělat problémy. Jsem na něj zvědavá a jsem ráda, že minimálně někdo rozvíří zatím dost nudný a pomalý průběh soutěže, od prvního dílů jsem čekala větší jízdu.

Průvodkyně Ludmila Puldová

K: Paní Lída je takový realiťák Jiří v sukni. Velmi nesympatická, co se jen vychloubá. Při rozdávání jídla se vysmívá druhému kmenu s dodatkem: „Co tak asi jedí hrdinové.“ Na druhou stranu jsem ráda, že se v podobných soutěžích dává prostor všem věkovým kategoriím, reality show to dodá úplně nový rozměr, avšak mám takové tušení, že paní Lída bude vyhozena jako první.

J: Paní Lída mě nijak nezaujala, ale je v opravdu dobrý kondici. Tak uvidíme, jestli to nebude tichá voda, která nakonec proklouzne až do finále (že jo, Veve).

Interiérový designér Matěj Quitt

K: Kdo je Matěj? Omlouvám se, ale vůbec si ho nepamatuju. (smích) Netroufám si proto hodnotit první dojmy, takže bych ho shrnula slovem nevýrazný.

J: Další muž roku, haha. Říkala jsem si odkud ho znám až mi došlo, že to je z příšerného seriálu Praha Den & Noc, o kterém jsme psali tady. Tam jeho role byla tak otravná (i když čí role v tý hrůze nebyla otravná), že mi vůbec nebude vadit, quittne-li to jako první (hahaha, the pun!).

Atletka Tereza Schejbalová

K: Milá slečna, která je sportovně nadaná, má roztomilé plavky a působí na mě neškodně. Do týmu vnáší pozitivní energii, je přátelská a zatím i velmi vysmátá. Snad ji to vydrží.

J: Taková nevýrazná, připadá mi jako Denisa z Love Islandu. Thank you next, já chci drama!

Osobní trenér Adam Bůžek

K: Samozvaný tarzan si asi myslí, že se pro divočinu narodil, zatím však nevyčnívá žádným způsobem nad ostatní. Ano, hádáte správně, sympatický mi není ani trošku.

J: Mě taky ne. Nic jiného, než, že si sám o sobě myslí, že je Tarzan jsme se nedozvěděli and I couldn’t help but wondermá vůbec co víc nabídnout?

Barmanka a influencerka Hana Gelnarová

K: Ostrované ji oslovují hančuláda a tento výraz používají i jako pokřik, což jí dává možná větší důležitost, než si na základě svých výkonů ve výzvách zaslouží. Říká o sobě, že zatím moc nekomunikuje, což je možná i důvodem, proč k ní mám zatím velmi neutrální vztah.

J: Chudák Háňa z Like Housu je asi zklamaná, že skončila v kmeni „obyčejných lidí“. Nova asi nemá ráda konkurenční televize, haha. Snad bude tato vesnická (myslím tím její vystupování, neurážím Ostravu!) barmanka v Survivoru méně otravná než byla v Like House vile. Nedávno se taky porvala v Clash of The Stars, tak uvidíme kam až se probojuje na ostrově.

Trenér skateboardingu Tomáš Weimann

K: Pěkný a sympatický kluk, který se však spojuje s lidmi, kteří mi moc nesedí. Uvidíme, co se z něj vyklube, zatím se jeví jako schopný a fajn.

J: Kdo?

Tanečnice Johana Fabišíková

K: Kdo byla tato paní? Nějak jsem zapomněla. Takže další nevýrazná, pardon.

J: Kdo?

Technik Martin Konečný

K: Podle bulvárních médií byl do svých třiceti let členem církve Svědků Jehovových a neměl žádnou sexuální zkušenost. Tato informace však nabírá zcela nových rozměrů při pohledu na rozkostičkované pozadí, které nahý Martin vystavuje svým kolegům už první den na ostrově. „Pokud si s tím nehraju, tak je to v pohodě,“ komentuje tuto situaci a asi není třeba dodávat, že tohle je prostě bizár.

J: Tyvo*e, představa, že přijedu na ostrov, kde spím na zemi, každej den musím bojovat o jídlo v soutěžích připomínající táborové hry, neustále na mě míří kamery a pak tam na mě ještě nějakej náboženskej tatík Martin ukazuje zadek a obhajuje se tím, že alespoň nemasturbuje (???!) tak skáču do vody a beru to klidně přes oceán směr Evropa.

vizážistka Žaneta Skružná

K: Slečna, která rozdělala pomocí křesadla jako první oheň a pomalu, ale jistě rozdmýchává také drby. Ostatních ostrovanů se jako první začíná ptát na to, kdo ostatní štve. Tady to bude ještě hodně zajímavé a to mě teda v reality show velmi baví. Hihi.

J: Pick me girl. úplně.

Kdo podle nás bude vítěz?

K: Barbora Mlejnková, protože má super psychickou i fyzickou výbavu.

J: Vím, kdo ne – Martin. Na vítěze ale taky tipuju Barboru, fyzicky je na tom skvěle, je klidná a má perfektně zmáknutou taktiku. Druhý tip je otravný realiťák Jiří, ale moc šancí mu nedávám, minimálně po sloučení to bude mít s druhým kmenem (zejména bude-li v něm stále Kundosaki) dost náročné. Máme ale jistotu, že můj největší oblíbenec, seňor Novotný, 100% zůstane až do konce a to mi stačí ke štěstí.

foto: TV Nova / VOYO

Doporučené články

1 komentář

  1. […] Když jsem si četla náš článek o prvních dojmech na soutěžící (čtěte zde), tak jsem se nahlas zasmála. Mé sympatie jsou dnes totiž úplně jinde, samozřejmě až na […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *