Testujeme: Od Tinderu až po Rayu. Jaké jsou nejlepší randící aplikace?

Začíná jaro, otepluje se, svítí sluníčko, otevírají se zahrádky a chladí se prosecco. Ideální čas vyrazit na rande, nemyslíte? A že nemáte s kým? Zatím! Vyzkoušeli jsme za vás ty nejznámější randící aplikace. Kterou si vyberete?

Tinder

Starý známý asi každého, kdo byl během pandemie single. Funguje na principu klasického swipování – doprava dobrý, doleva špatný. Těm úplně nejlepším můžete dát i Superlajk, který vám zaručí, že vás váš crush zaznamená (bohužel to, jestli vám i napíše nezajistí ani Extra Superlajk). Na Tinderu najdete téměř každého, bez většího filtru, což často dokazují i bia typu „Jestli nejsi 10/10 tak mi ani nepiš.“ nacházející se zpravidla u týpků, jejichž profil zdobí fotky z Empire State building a motokár v Dubaji. Je to takovej appkovej sekáč – když hledáš, najdeš, ale zabere to sakra hodně času.

Proto dáváme 6/10.

Bumble

Bumble je už o něco výběrovější zboží – funguje totiž na principu toho, že když se vzájemně matchnete, první smí napsat pouze žena. Což v mý hlavě filtruje zrno od plev už z toho hlediska, že je predispozicí pro nainstalování Bumble alespoň lehkej náznak feminismu. Ale pozor, na napsání protějšku, který vás zaujal, máte jen 24 hodin, stejně času jako má protějšek na odpověď vám. Což je sympatický – vyhnete se tak tomu, že vám někdo napíše 3 měsíce od toho, co jste mu zběžně věnovali 5 sekund a štědrý swipe doprava.

Na Bumble si můžete svůj profil skutečně vyšperkovat – přidat fotky, zájmy, znamení, politické přesvědčení, vztah k alkoholu nebo cigaretám, propojit Instagram nebo Spotify. Určitě skvělý pro každého, kdo neholduje překvapivým zjištěním uprostřed večeře („Sorry kotě, já si jen skočím ven na cígo, jinak bych to nedal!“). Nabízí taky možnost hledat si jen kamarády, a tak je ideální pro všechny, kdo se třeba sami stěhují do cizí země. Zároveň je hodně LGBTQ+ friendly a minimálně holkám nabízí mnohem víc možností než Tinder, zároveň bez přílišný sexualizace jako je tomu třeba na Grinderu.

S čistým svědomím hodnotíme 8,5 body z 10.

Raya

Vzhledem k tomu, že na Raye se seznámil můj nejoblíbenější pár Finnias a Cludia, nesmí v našem seznamu chybět. Jedná se o nejexkluzivnější seznamovací aplikaci vytvořenou pro všechny, pro které může být seznamování těžší ať už pro jejich status, veřejnost známost nebo finance – užívali ji například Channing Tatuum, Lil Nas X nebo Joe Jonas. Členství si musíte zasloužit (a zaplatit! Na měsíc stojí cca 550 korun). V roce 2018 bylo podle statistik těžší dostat se na Rayu než na Harvard. Nejjednodušší cesta je skrze doporučení někoho, kdo už členství má. Poté zadáte informace o sobě, sociální sítě a čekáte. Rozhodnutí by mělo přijít během několika měsíců. Po odinstalování aplikace vám členství zůstává.

Jakmile se dostanete dovnitř, vytvoříte galerii fotek, přidáte vaše oblíbené skladby, krátké bio a aplikace automaticky propojí váš Instagram, aby zaručila autenticitu. O aplikaci byste neměli mluvit na veřejnosti a už vůbec byste neměli pořizovat screenshoty. Appka vám navíc ukáže pouze circa 30 lidí denně a stejně jako Bumble nabízí i možnost hledat pouze přátele nebo ji využívat pro networking.

Na Raye se rozlučte s několika matchy denně a už vůbec nečekejte klasické trapné opening lines. Když už se však s někým propojíte, jedná se zpravidla o velmi zajímavé a vzdělané lidi a co si budem – kdo by nechtěl na seznamkách stalkovat své oblíbené influencery nebo celebrity?! (Z toho důvodu doporučujeme instalovat jinde než v ČR.)

Raya si zaslouží 9,5 z 10.

Doporučené články

1 komentář

  1. […] to ale souvisí s Tinderem, Bumblem nebo Rayou? Na prvním rande naslepo máte totiž přesně jednu šanci na to ukázat, že vy perfektní jste. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *