MBPFW den 1: fashion week zahájil Jakub Polanka

Včera odstartoval již druhý Mercedes-Benz Prague Fashion Week tohoto roku s modely na sezónu SS24. Tentokrát se největší módní událost u nás přesunula do budovy historické elektrárny v Holešovicích, jejíž industriální nádech a prostorná hala dává designerům možnost se plně vyjádřit. První den patřil přehlídce Jakuba Polanky. Co si myslíme o jeho kolekci?

Přehlídka jednoho z nejznámějších českých návrhářů Jakuba Polanky probíhala ve spolupráci se Samsung a tomto případě propojení módy a technologií pracovalo přímo skvěle. Celá přehlídka byla jedna velká show pro smysly publika. Světlo, mlha, hra s hudbou, to vše podtrhlo předváděné modely.

I tentokrát Polanka pracoval s tématikou kontrastů: drama a jemnost, ženskost a maskulinita, brutalita a křehkost, logika a emoce. Kolekce byla rozdělena na několik segmentů laděných do barev a materiálů. Za nás musíme vyzdvihnout část kolekce, která je definicí denim on denim. Hra se střihy a odstíny džínoviny dala klasice nový nádech. 

Pro celou kolekci byly zvoleny přírodní materiály v jemných odstínech, což je změna od Polankovy poslední kolekce, která byla velmi temná s metalickými elementy. I když metalické prvky si návrhář neodpustil ani tentokrát. Barevná paleta na jaro/léto 24 je podle Polanky složená z modré, béžové, šedé a světle růžové.

Jak je u Polanky zvykem na mole se objevily zrekonstruované klasické střihy a siluety od kabátů po bombery. Modely působily velmi jemně a podtrhovaly ženskost modelek, přesto byly funkční a běžně nositelné. Celou kolekci krásně podtrhly kožené doplňky. Jednoduchý přesto unikátní design kožených náramků šel skvěle ke každému modelu. A jednoduchá kabelka do ruky vypadala nádherně v hnědé i růžové.

Foto: Archiv mbpfw, úvodní: Regina Voronina, mbpfw

Jak koukat na módní přehlídky a skutečně si z toho něco odnést?

Žofie Holá

Baví mě být kreativní a zajímám se o vše, co souvisí s estetikou. Móda ale rozhodně vede! Sdílím svůj styl na sociálních sítích, studuji business a starám se o jednu chlupatou potvoru (Haf). Jsem v zákulisí zákulisního Instagramu, no a teď pro vás i píšu. Připravte se na pořádnou dávku fashion contentu!

Doporučené články

3 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *