Madrid coffee guide: Tyhle kavárny při návštěvě španělské metropole rozhodně nesmíte vynechat

V Madridu je tolik roztomilých kaváren, že i kdybyste každý den zašli do jedné, stejně by to nestačilo. Avšak chystáte-li se do hlavního města Španělského království i třeba jen na pár dní, tato místa byste rozhodně neměli vynechat!

Faraday

Pokud si u šálku kávy chcete vychutnat i skvělou hudbu, určitě zamiřte do této malé kavárny. Vede ji milý agentinský pár se zálibou ve vinilových deskách, které si kromě objevování můžete ve Faraday i přímo zakoupit, stejně jako keramické šálky či láhev naturální vína.

Toma Cafe

Toma má hned tři pobočky, jednu na hezčím místě než druhou! Nabízí skvělou kávu, lahodná menší jídla a spoustu (i bezlepkových a veganských) dezertů. Třetí lokace, Toma 3 Proper Sound, sice otevírá jen o víkendu, ale kromě kávy si můžete také vychutnat skleničku vína a DJ set.

Natif Coffee

Minimalistická kavárna se širokou nabídkou brunchů a dezertů. V Natif navíc vše připravují v otevřené kuchyni a servírují v ručně vyráběném nádobí. Rozhodně stojí za návštěvu!

Casa Neutrale

Oblíbená kavárna v klidné madridské čtvrti potěší kromě kávy i nabídkou celodenních brunchů, točeným vermutem (madridská specialita a oblíbený snídaňový nápoj) i možností zakoupit si granolu nebo flašku naturálního vína na doma.
(PS: Taky nám můžete pomoct rozluštit záhadu, zda-li má Casa Neutrale v logu palmu, či kohouta.)

Arabay

Arabay je prostorná dvoupatrová kavárna a pražírna v jednom, což už vypovídá o tom, jak skvělou kávu vám v Arabay připraví. Odnést si můžete samozřejmě i zrnka a na výběr máte hned z několika druhů. Obsluha vám při výběru ochotně poradí a doporučí vám případně i způsob přípravy.

Slow Coffee

Oblíbená kavárna s absolutním Geniem Loci ležící v tiché části jinak velmi živé čtvrti La Latina vám při návštěvě Madridu na seznamu nesmí chybět. Slow nabízí skvělou kávu, domácí dezerty a spoustu lehkých jídel jako například jogurt s granolou nebo avokádový toast.

Etual Coffee

Malá, ale roztomilá kavárnička blízko Prado muzea potěší, hledáte-li místo, kde se rychle zastavit pro kávu a něco malého na zub.
(PS: Určitě si v ní zajděte na toalety, uvidíte, že nebudete litovat!)

ACID coffee + bakehouse

ACID má v Madridu také hned tři pobočky a za chvíli se rozroste i do německého Berlína. Se svým minimalistickým, přesto útulným, designem je skvělým útočištěm pro všechny milovníky křupavého čerstvého pečiva a tmavě pražené kávy.

foto: Instagramy kaváren, úvodní: @sar.belmonte, Faraday

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *