Show Me How You Burlesque aneb co čekat od návštěvy Showgirl Nirvana 

Odvážná vystoupení krásných tanečnic v prvorepublikovém prostoru u sklenky šampaňského. To je k vidění každý páteční večer na Prague Burlesque v pražském Royal clubu. Láká vás to, ale nejste si zcela jistí, že byste to chtěli zažít? Nechte se od nás provést jedním večerem a možná se uvidíme už příští pátek!

Atmosféra 30. let, tlumená červená světla, výrazné perské koberce, sametová křesla. Tohle a mnohem víc vás čeká v Royal clubu na pražských Vinohradech. Místu, kam jsem se v pátek večer vydala na známou sestavu Prague Burlesque, která vystupuje už od roku 2007. 

Nejprve je důležité probrat dvě věci – lístky a outfit! Vstupenky lze koupit online. Ceny se pohybují v rozmezí 490 až 2.500 korun. Záleží jen na vás, zda si vyberete sezení u pódia s obsluhou, bez obsluhy, nebo zůstanete sedět či stát u baru, odkud vše hezky uvidíte. Avšak sedět blízko podia a popíjet u toho drink má něco do sebe. Navíc pokaždé, když se otevřela opona, sál (alespoň tedy naše první řady) se naplnil vůní parfémů účinkujících. Nebyla to tedy pouze pastva pro oči a sluch. 

Na stránkách je dresscode popsán jako uvolněný, sexy a elegantní. Nebudu vás napínat. V sále byli lidé v džínách a svetru, ale také ve večerním a korzetech. Já zvolila poslední z možností a cítila jsem se skvěle! Kde jinde budu mít v nejbližší době možnost obléknout se extravagantně a sexy? Tohle místo je k tomu přeci určeno. Pokud na vystoupení zavítáte, užijte si to. Je to jeden z těch večerů, kdy si můžete vlastně musíte dovolit být main character a trochu se odvázat.

Třpytky i lehký striptýz

A teď už k večeru samotnému! Personál mne a mou kamarádku, která mi dělala společnost, zavedl na naše místo a my si objednaly drinky. Ona zvolila červené víno, já Cosmopolitan (ano, koukám už asi po sté na Sex ve městě). Ceny nebyly nijak přehnané, nápoje výborné a obsluha moc milá.

Vystoupení začalo něco málo po půl desáté. Naším průvodcem byl charismatický Sonny Vargas. Nejlépe bych svůj zážitek asi popsala tím, že jsem se za celou dobu show nedokázala přestat usmívat. Energie, ženství, talent, sex, vzrušení… To a mnohem víc mě napadá, když si vybavím The Prague Burlesque Show a její Showgirl Nirvana.

Stále tu píšu o pocitech, ale co tedy vlastně čekat? Taneční vystoupení, zpěv, blyštivě krásné kostýmy, třpytky i lehký striptýz. O to všechno se postarají Miss Cool Cat, Michelle Marvelous, Monina, Janny Jill, Coca Valente a Ritzy Dancers. Co jediné přesně nedokážu popsat je délka představení, protože mně to připadalo jako okamžik. Celkově jsme tam však byly asi do půl dvanácté s půlhodinovou přestávkou.

A jestli bych něco vytkla? Co se samotné show týče, splnila moje očekávání, a ta byla veliká! Jedna věc mi večer ale přeci jen pokazila – muž. Publikum bylo podporující a plné energie, ale ti, kteří neodhadnou svou míru a nevhodnými a hlasitými poznámkami se stanou rušivým elementem. (Pane ve čtvrté řadě, pokud tohle čtete, jste to vy!) Takže prosím, tady je safe space a podle toho se chovejme. 

Moc děkujeme Prague Burlesque za možnost zhlédnout jejich jedinečné představení!

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *