Motivační horoskop: Jak vytrvat během suchého února? A čeho byste se měli vzdát?

Mnoho lidí se už tradičně pouští během měsíce února do držení půstu. Obvykle si lidé odepírají především alkoholické nápoje. Proto pro měsíc únor vznikl příhodný název Suchý únor. Současně také vznikla osvětová kampaň se stejným názvem, která si bere za cíl motivovat lidi k abstinenci. 

Suchý únor se ale už pro mnoho lidí stal měsícem odepírání si i jiných požitků. Například měsícem držení diet, omezení konzumace cukrů, cigaret, a nebo jiných závislostí. Jakých neřestí byste se v tomto měsíci měli zbavit vy, a jak na to? Prozradíme v motivačním horoskopu. 

Zajímavosti o únoru podle svaté Wikipedie:

  • 1. února oslavil narozeniny Harry Styles, a letos mu bude 29 let. Happy Birthday Harry! 
  • Únor má jen 28 dní, v přestupném roce má 29 dní, a třikrát v historii měl i 30 dní
  • Během února se prodlužuje délka dne, a to přibližně o hodinu a 35 minut

Beran

Přestože jsou berani zodpovědní a mají výborné organizační schopnosti, někde tam uvnitř skrývají velkého rebela. No! Občas ho i dávají patřičně na obdiv. Berani milují všechno co je zakázané. A tak jsou velkými labužníky alkoholických nápojů, cigaret a příležitostně i šáhnou po větší zábavě. Suchý únor dokáží držet bez problému. V jejich organizovanosti je to jen další okénko k zaškrtnutí na To Do Listu. Problémy by nastaly, pokud by se svých závislostí měli vzdát napořád.

Býk

Vyhnout se alkoholu na jeden měsíc nedělá býkovi žádný problém. Horší by byla obyčejná dieta. Býci milují jídlo, a především to sladké. Sami rádi vaří, a to jak pro své blízké, tak klidně i sami pro sebe. Stejně tak se rádi rozmazlují návštěvami nejrůznějších cukráren. Dokonce mají zmapováno, kde seženou nejlepší pistáciovou zmrzlinu, a kde zase větrník. 

Blíženci

Blíženci obvykle snadno sklouzávají k závislosti na cigaretách. Bylo by pro ně dokonce nejlepší, kdyby si nikdy žádnou nezapálili. Pokud už je pro vás pozdě, nezbývá vám nic jiného, než dát šanci síle suchého února, a pokusit se kouření alespoň v tomto měsíci omezit. Pro blížence je to ale obzvlášť těžké, protože nesnášejí nudu, a tak vždy, když neví coby, začnou šmátrat do krabičky. 

Rak

Raci mají tendence sklouzávat k různým závislostem. Je to proto, že jsou velice citliví. Fyzickou i psychickou bolest léčí buď přehnaným množstvím ibalginu, nebo alkoholu. Ať tak nebo tak, závislost si dokáží vybudovat velice snadno, a neradi se jí vzdávají. Jestli alespoň v začátcích může od závislosti pomoci suchý únor, je jen a jen na vás. 

Lev

Lvi se v životě řídí motem: Zkusit se musí vše! Rádi experimentují s lehčími i tvrdšími drogami. Mezi jejich slabiny ale může patřit nakupování, alkohol, nebo i sex. Lvi mají ale disciplinovanou sebekontrolu, a tak jestli se na nějaké z neřestí stanou závislí mají pevně ve svých rukách. Využijte tento měsíc abyste se přesvědčili o tom, jak pevná skutečně vaše vůle je.  

Panna

Panna je disciplinovaná a velice zodpovědná. Na prvním místě je pro ni vždy její práce. Na zábavu ani tak nepomyslí. Po dobře odvedené práci se dokáže odměnit skleničkou vína. A jednou za čas své úspěchy oslaví i divočeji. Soustředí se ale přesto především na práci. Pro pannu, i pro její okolí je těžké rozeznat, kdy už se jedná o workoholismus. Dejte si pozor ať kvůli práci nezapomínáte na důležitější věci. 

Váhy

Váha se nenechá lehce vtáhnout do nebezpečí návykových látek. Váhy většinou nekouří a žijí zdravým životním stylem. A to především pro to, že předem důkladně zváží jestli by jim následky jednoho hříchu vůbec stály za to. To ale neznamená, že by byly svaté. Váhy to umí také pořádně rozjet, když usoudí, že tento večírek bude stát za to.

Štír

Štíři by si jednoznačně mohli během měsíce února naordinovat celibát. Štír myslí jenom na to jedno, což může být pro jeho partnera poněkud náročné. Svou reputací Romea je už všude v okolí známý, a to i proto, že na téma sexu dokáže otočit jakoukoliv konverzaci. Zkuste myslet i mluvit také o něčem jiném.

Střelec

Střelci ze své podstaty jsou neradi na něčem, nebo na někom závislí. Díky své dobrodružné povaze si rádi udržují svobodu. Rádi také uvažují čistou hlavou, a nesnáší pocit omámenosti, který pro ně například alkohol představuje.

Kozoroh

Kozorozi si libují v sebe ubližování a bolesti. To nemusí nutně znamenat, že se věsí na háky a tetují do jazyka. Ne. Do jisté míry jim dělá dobře i blízkost lidí, kteří jim ubližují. Potetovaný obličej se pak může zdát jako ta lepší varianta. 

Vodnář

Vodnář je rád středem pozornosti, a kdyby mu k tomu měla pomoci nejedna sklenka vína, nezaváhá. Může se stát, že v pití ztratí sebekontrolu a pak uvidíte vodnáře, jakého jste ještě nezažili. Suchý únor je proto pro něj jak stvořený. Abstinence by mu ale neměla dělat problém. Vodnář se snadno zabaví i bez alkoholu.

Ryby 

Ryby jsou požitkáři a milovníci dobrého vína. Rádi si dají skleničku alespoň na chuť před spaním, a proto pro ně bude suchý únor pořádný oříšek. Když už jsme u oříšků… Mimo abstinence od alkoholu by rybám neuškodilo odepřít si rovnou také nezdravé, tučné a sladké potraviny, kterými se rádi rozmazlují. Únor by tak pro ryby představoval detox se vším všudy. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *