Česká Miss Essens: Bizár, který se (skoro) nestal

Nedávno byla vyhlášená nová česká miss a my jsme na předávání cen nemohly chybět. Jak celý večer probíhal, co měli hosté na sobě a byl to takový bizár, jak byste od takové akce možná čekali?

Česká miss se letošním ročníkem snaží o zpopularizování soutěží krásy. Novým majitelem české miss se stal Michal Kovář z firmy Essens a společně s ředitelem soutěže Romanem Holárkem z modelingové agentury Pure se rozhodli zahalit českou miss do nového kabátu: reality show Hledá se miss.

Hledá se miss

Celému galavečeru předcházely samozřejmě castingy a výběrová kola. Tentokrát jsme ale mohli být součástí i my – vyhlášení absolutní vítězky v živém přenosu totiž předcházela reality show Hledá se miss, která se na primě vysílala každý týden.

Reality show čítá osm circa 50ti minutových epizod a sleduje cestu dívek od prvního castingu, přes vyřazování až k finálové dvanáctce. V dílech plní různé soutěže a výzvy a posuzují je 4 porotci: zmínění Michal Kovář a Roman Holárek, vítězka české miss 2016 Andrea Bezděková a topmodelka Pavlína Němcová.

Formát se asi snažil o jakousi českou verzi Ameriky hledá topmodelku, což se mu opravdu nepovedlo. Ze všeho nejvíc mě ale vytáčel Roman, který svou nevybíravou kritikou podanou opravdu netaktním způsobem vytvořil komplex určitě nejedné soutěžící. Jediný, kdo to alespoň trochu zachraňuje je moderátor Tomáš Měcháček.

fotky: FTV Prima

Vyhlášení vítězky

Ale teď už k samotnému galavečeru. Akce probíhala v 02 Universum a jednalo se o živý přenos, což znamená žádné pozdní příchody, ani odchody na záchod! Po zhlédnutí pár epizod reality show jsme jako nefanoušci soutěží krásy čekali bizár, opak byl ale pravdou. Celý večer byl moc příjemný a produkčně zvládnutý. To jsme ale věděli hned, když jsme viděli, že týmtvoří i supertalentovaný scénograf Marek Cpin.

Představení účastnic a střihy z reality show střídala živá vystoupení kapely Mirai, Lake Malawi, Elizabeth Kopecké a Dominiky Haškové. Svou tvorbu ukázaly i 3 talentované české návrhářky Petra Balvínová se svou značkou BALVIN, Natálie Dufková s NANICHE a Tereza Rosalie Kladošová.

I během přenosu byl moderátor pohotový, vtipný a slušný, o diváky se navíc staral i v reklamních pauzách, během kterých bylo pro diváky v sále připravené vždy o jedno hudební vystoupení navíc.

Titul české miss (a krásnou korunku od Preciosy v hodnotě 300 tisíc korun) si odnesla Vanesa Švédová, naše favoritka Marie Dančí pojede reprezentovat na Miss Global a na soutěž miss Earth se vypraví Kristýna Pavlovičová. Rozhodovala porota v kombinaci s hlasy diváků.

Afterparty

Po skončení byla připravena menší afterparty s výborným rautem a vinným barem. Nám udělal ale největší radost DJ, který mixoval Britney Spears a ABBU tak dokonale, že nám přišlo, jakobychom byli někde na vesnici na mauráku – a to myslíme jen v dobrém!!

Přesto nás zarazilo, jací hosté na akci byli. Přesto, že její přípravu i průběh zaštiťovala zvučná jména lokální módní scény, hosté byli převážně ze showbusinessu – nechběli účastníci reality show Love Island, youtuber Datel, Karel Janeček, Láďa Hruška nebo třeba Leo Beránek se ženou. Škoda.

Módní policie

A co měli na sobě hosté? Pokud čekáte, že bizár a nevkus se projevil alespoň an outfitech příchozích, zase vedle. A to my umíme být řádnými fashion kritiky! Dresscode byl black tie, a tak většina mužů vsadila na tmavý smoking nebo oblek, dámy se ale nebály krásných večerních rób či padnoucích kostýmků. Viděly jsme i několik modelů z dílen lokálních návrhářů, například Tomáše Němce, což nám udělalo velkou radost. Že by to s námi jako s pověstně nevkusnými Čechy přece jen nebylo tak špatné?..

zdroj: profimedia.cz

Ne nebojte, nevkusné outfity jsme přece jen zahlídli, třešničkou na dortu byl šílený outfit účastníků reality show Like Haf (psali jsme zde) dua Alex Wortex a jejího přítele Captain Wrotex. Ten navzdory tomu, že oblékl dámské flitrované minišaty seděl celou dobu pořadu s nohama do praku. A ano, seděl PŘÍMO naproti nám…

A jak to probíhalo na akci Esquire Man?

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *