Vyhlášení cen Esquire Man 2022. Vše, co jste chtěli vědět o párty roku

Na Instagramu vypadala tahle akce jako událost století. Bylo předávání cen Esquire Man v klubu Distrikt7 skutečně tou akcí, na které příště nesmíte chybět? Nebo je to vše jen iluze? Stejně jako perfektně vyretušované fotky na stránkách časopisů

Jako každý rok i letos časopis Esquire vyhlašoval nejúspěšnější a nejinspirativnější muže roku, a to hned v několika kategoriích, včetně té hlavní, označované jako Esquire Man 2022. Vítězem se stal český rapper, DJ a producent Jakub Janeček alias Smack One. Rozhodli o něm čtenáři v anketě na webu magazínu.

Ti však na galavečeru velkou měrou chyběli, na rozdíl od českých celebrit, influencerů a lidí z oboru. Naše jména na guestlistu byla, a proto vám v krátkém Q&A odpovíme na všechno, co by vás o takovéto gala a žádané akci mohlo zajímat. Nikdy totiž nevíte, kdy pozvánka na podobnou událost přijde do mailové schránky právě vám. A štěstí přeje připraveným!

V kolik hodin taková akce skutečně začíná?

Na RSVP pozvánce byl uveden začátek akce 20:30. Na akce tohoto typu se ale přesně na čas rozhodně nechodí. Největší fronta se tvořila kolem 21. hodiny, asi ve o hodinu později už byla většina hostů uvnitř.

Kdy akce končí?

Na pozvánce někdy bývá uveden i konec akce, ne však v tomto případě. Tahle párty totiž končila pro někoho hned po vyhlášení vítězů, pro jiné uprostřed prázdného parketu v 5 ráno a pro některé se klidně protáhla až dlouho do druhého dne.

Kdo byl pozvaný?

Magazín Esquire hýbe českou mediální scénou od doby, kdy jeho vedení převzal Petr Matějček. A my mu za to tleskáme! Málokterý časopis kolem sebe dokáže vzbudit takový ohlas. Proto na párty roku nesměli chybět přední osobnosti lokální módy, designu, hudby i kultury. Večírek by se samozřejmě neobešel bez hojné účasti influencerů nebo přátel časopisu Esquire či vydavatelství Mafra. Chybět nemohli ani zástupci inzerentů a sponzorů.

zdroj: Benedikt Renč pro Esquire, esquire.cz

Co se tam pije? A za kolik?

Na večírcích tohoto typu bývá většinou alkohol zadarmo = od sponzorů. Toho se tentokrát ujaly rumy Zacapa, gin Tanqueray a pivo Krušovice. Na některých barech se ale platilo, a ne zrovna málo. Jeden míchaný drink vás vyšel zhruba na 250 Kč a kartou se dalo platit pouze nad 500 Kč.

Byl určen dresscode? (A dodrželi ho všichni?)

Dresscode nebývá většinou nijak striktně určen, většina pozvaných totiž ví, jak se na akce tohoto typu obléknout. Tentokrát ale organizátoři zúžili hostům výběr outfitů na Back to black. S tím si 99 % přítomných poradilo na 1* a všem to strašně moc slušelo. Hosté se nebáli výrazných doplňků, rafinovaných střihů a průstřihů ani nápadného make-upu. V davu jsme ale zahlédly také tři šedé outfity. Škoda. Černá je prostě černá. A na rozdíl od šedé žádné odstíny nemá.

Kdo byl středem pozornosti?

Jelikož District7 praskal ve švech, středem pozornosti byl ze začátku každý sám pro sebe, případně pro ty, kteří stáli okolo něj. Jinak to byli samozřejmě vítězové, talentovaná zpěvačka a Esquire Woman Annet X, hudební duo Emma a Jordán (takto Jordana uvedla moderátorka, pozn.red.), Václav Rouček a taky djové Kewu a NobodyListen.

Byli hosté rozdělení na VIP a ty ostatní?

Pár stolků pod pódiem asi mělo suplovat něco jako VIP zónu, tady ale byli VIP v podstatě všichni. Rozdíl mezi hosty dělaly pouze náramky, ten zelený (VIP) umožňoval vstup i na balkon, ten černý ne. Na akci panovala hodně příjemná a přátelská atmosféra, všichni se totiž znali se všemi a na rozdíly tu nebyl prostor.

Platí se šatna?

Bohužel ano a to pouze hotovostí. Za jeden kus oblečení jste zaplatili 40 Kč a pokud jste neměli cash, hned vedle šatny stál bankomat.

Byla tombola?

Ano! Každý z hostů u vchodu dostal lístek, z nichž tři byly výherní. Hlavní cenou bylo přespání v hotelu Chuchle arena a další ceny od sponzorů. My jsme nevyhrály vůbec nic (škoda).

Co na této akci chybělo?

Za nás proslov šéfredaktora. Nějaký pozdrav nebo uvítání by se víc než hodilo. Jeho sloupky navíc máme na skoro celém časopisu nejradši, tak by bylo hezké je slyšet i naživo!

Nejlepší moment večera?

Program byl opravdu bohatý, a tak jsme si užily krásná hudební vystoupení – kde jinde by navíc hned po sobě hráli Emma a Jordan a Smack?!

zdroj: Benedikt Renč pro Esquire, esquire.cz
jako úvodní: Obálka Esquire CZ, foto: Benedikt Renč + art: Kate Bohemia

Je na pozvánce možnost vzít si někoho s sebou jako doprovod?

Je to různé, někteří + 1 na pozvánce měli, jiní ne.

Jak se lidé na takovýchto akcích zdraví?

Zde bychom zmínily jediné – hlavně zdravte! Každé z nás se na podobných akcích stalo, že člověk, kterého jsme znaly, nás nepozdravil a naopak. Je důležité zachovat si milou tvář a i když máte v hlavě prázdno, s úsměvem říct ahoj. Nejčastějším pozdravem v této branži obecně však bývají polibky na obě tváře.

Kolik je na akci fotografů a musí se všichni vyfotit?

Nenapočítali byste je na prstech jedné ruky. (smích) Fotit se všichni rozhodně nemusí, i když je k těmto účelům vymezená fotostěna. Co ale nikdy neovlivníte je to, že někdo nevyfotí vás, a to i bez vašeho vědomí. Na těchto akcí jde nějaké GDPR stranou.

Esquire letos opravdu nelenil a na akci bylo několik fotografů a videomakerů, kteří feed Instagramu plnili jak během večera, tak několik dní poté vyšperkovaným obsahem, tleskáme!

Tancuje většina hostů nebo spíš posedávají?

Míst k sezení nebylo moc, a tak většina hostů postávala u baru nebo pódia. Po půlnoci jste však většinu z nich našli na parketu, jak předvádí své nejlepší taneční kreace. A to je vždycky nejlepší.

Dá se na akci seznámit s cizími lidmi nebo se tvoří známé skupinky?

Tyhle akce jsou na networking jako dělané. Jen musíte počkat na správnou příležitost, nikam se necpat a třeba poprosit známého, ať vás s vaším vyvoleným kontaktem seznámí. A hlavně, neseznamujte se s trojkou v žíle.

Na jakou hudbu se tancuje?

O djský set se postarali naši oblíbenci DJ Kewu a DJ NobodyListen. A musíme říct, že konkrétně Kewu od nás dostává velké významné plus. Na jeho kombo electra, oldies a popu jsme pařily celou noc. Díky!

Dostanete při odchodu dárek?

V tomto případě ne. Tohle není PR akce, na které si vás potřebují šikovní a mazaní píáristé zaháčkovat.

A jak jsme si užily fashion show Jana Černého? Čtěte zde.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *