Na tyhle seriály Netflixu rozhodně nekoukejte

Článků a recenzí na téma skvělých filmů a seriálů bylo dost. My přicházíme s varováním, co si raději dneska večer (ani nikdy jindy) nepouštějte.

Není každý den posvícení, a i když seriály a filmy na Netflixu milujeme a strávily jsme u nich víc času, než bychom chtěly, v některých případech toho spíše litujeme. Obětovaly jsme se za vás a s Josefínou daly dohromady pár titulů, které si i přes to, že budou v top 10 nejsledovanějších v Česku, raději nepouštějte. Děkovat nám nemusíte a my se asi (po vzoru Aničky) vrátíme ke knihám.

Krasotinky

Seriál z baletního prostředí plný středoškolských intrik, vyšetřování vraždy i záhadných poměrů mi nesměl uniknout. Avšak na rozdíl od mé mamky jsem se nedostala přes třetí díl. Děj na mě působil zdlouhavě, charaktery velmi ploše a jediné, na co se má pozornost upínala, byly kostýmy a hezké interiéry. Tak to prostě být nemá.

Too hot to handle

O této šílenosti už jste pravděpodobně slyšeli, ale pokud ne, musím vás před ní varovat. Nejedná se o seriál, ale reality show, ve které se několik soutěžících s vidinou statisícové výhry snaží sexuálně odolat těm ostatním. Ano, všichni sice vypadají „přitažlivě“, ale v hlavě toho příliš nemají. Pokud máte rády bizáry jako my s Josi, dejte si to, ale trvalé následky na nás nesvádějte, my vás varovaly.

Emily in Paris

Tento seriál měl to štěstí, že vyšel v době, kdy jsme byli doslova nuceni sedět doma a sjíždět na Netflixu naprosto všechno, co zrovna vyšlo. Protože jinak pochybujeme, že by někdo koukal na kýčovitý, absolutně nerealistický příběh afektované Američanky, která se za prací odstěhuje do centra Paříže, kupodivu jen o patro výš než pohledný a povolný kuchař, který za nedlouho skončí v její posteli (omlouváme se za spoiler, ale komu to nedošlo po první epizodě?).

Nepřidávají tomu ani rádoby stylové outfity hlavní protagonistky nebo romantické momenty, které lze popsat jen slovem cringe. Jediný, kdo seriál zachraňuje, je půvabná Camille Razat.

Girlboss

Seriál založený na skutečném příběhu podnikatelky Sophie Amoruso je jen pro silné nátury. Navzdory tomu jak šarmatně a vtipně se snaží hlavní postava Sophie vystupovat, vybudujete se k ní averzi přibližně po 10 minutách sledování. Nedivíme se, že byl seriál po odvysílání první řady zrušen.

Riverdale

Přiznám se, že na Riverdale koukám od jeho první série. Stejně jako se přiznám, že vůbec nechápu, o co jde a ani nevím, jak popsat jeho dějovou linku. Přesto se o to pokusím – banda teenagerů z malého městečka Riverdale chvíli řeší vztahy, poté daňové úniky, taky vraždy, únosy, šikanu, občas nadpřirozeno a sektářství, poté drogy a nově i mimozemšťany.

Vše je doplněno o absolutně příšerné herecké výkony a dialogy na úrovni předškolních dětí. Třešničkou na dortu je fakt, že samotní herci vypadají, jako že mají ze seriálu ještě větší srandu než vy jako divák.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

2 komentář

  1. Až na Emily in Paris, která nás s přítelem bavila a těšíme se na pokračování, s výběrem redaktorky souhlasím. Dnes toho každý měsíc vychází tolik nového, že to opravdu někdy stojí za velké zklamání.

    1. Klára Dedková

      Jelikož se jedná o naprosto subjektivní hodnocení, jednoznačně chápeme 🙂 A děkujeme za komentář!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *