Nově otevřeno: 33 podniků, které to rozjely i během pandemie

Připravili jsme pro vás velký výběr nových kaváren, bister nebo restaurací. Nejen v Praze ale i v celé republice se nových podniků otevřelo opravdu hodně. Tohle je našich top 33 nových míst v Praze + 1 navíc, na jehož otevření si musíme ještě chvilku počkat.

Je to přesně rok, kdy Česko vyhlásilo lockdown. Opatření, která naše země přijala a vyhlásila kvůli šíření koronaviru, měla ovšem kromě pozitivních důsledků i mnoho negativních. Mnohá z nich bohužel ovlivnila i českou gastroscénu. Přesto i mezi českými podnikateli se najdou tací, kteří se toho nebojí, a své podniky otevřeli i během pandemie.

Letná/Holešovice

Jestli jste si mysleli, že Letná cool kavárnami a bistry přetékala, tahle místa vás přesvědčí o tom, že přesně oni tady chyběli. Na dobrou kávu a něco sladkého si zajděte do Kafe Hrnek nebo Kafe Omylem.

Kafe Hrnek a Kafe Omylem

Určitě nevynechte ani návštěvu stylové novinky Format Cofee Jackieho Trana (stojí za kavárnou Cafefin). Pokud vám chybí Café 1, můžete být klidní. Na jeho místě teď najdete kavárnu Kolektor. O kousek dál na dvoře Nadace a Centra pro současné umění Praha se v létě objevilo Acid Coffee.

Kolektor, Format Coffee, Acid Cofee

Pokud hledáte něco opravdu dobrého do bříška, zajděte pro pečivo nebo něco sladkého či slaného do Pekárny Praktika. Jestli máte rádi vietnamskou kuchyni, rozhodně nesmíte minout Teplou kačku. A celé to pak spláchněte naturálními víny z Winegeek.

Nusle

I když v Nuslích zatím útulných kaváren a vymazlených bister moc nenajdeme, i tady se během pandemie otevřela dvě nová místa. Jedním je cukrárna Dortíkovo, kde máje prostě boží sladkosti. Tím druhým je kavárna s vtipným názvem Megera Café. Kromě výtečné filtrované kávy tu mají i spoustu sladkých a slaných dobrot.

Karlín

V Karlíně to žije už dlouhou dobu a jinak tomu nebylo ani loni. Hned 1. ledna otevřeli PG Foodies své bistro Etapa, které se okamžitě stalo hitem a na stůl tu čekaly dlouhé fronty. Tahle kavárna a její majitelé jsou důkazem toho, že když děláte svou práci srdcem, lidé to ocení a budou se k vám vracet.

Svou další pobočku v Karlíně otevřela Ema Espresso Bar. Na podzim pak otevřela brány i kavárna Grounds s nádherným interiérem od studia Kogaa. A pokud byste raději něco dobrého k jídlu, běžte do Bufetu. Ten nahradil původní Grils.

Ema Espresso Bar a Grounds

A jedno karlínské Coming Soon: Kro Kitchen!

Centrum

V okolí Václaváku na vás už netrpělivě čekají restaurace Čestr (láska na první sousto!!), Yalta Craft Bistro, Look Kotva a Daniela’s by Barock. Dobrou kávu a něco na zub si dejte v Traffik coffee & sandwich.

A pro momentálně nejlepší corissant v Praze rychle utíkejte k Prokopovi do Prokop coffee & croissants.

Čestr a Look Kotva

Vinohrady

Další místo, kde dostanete skvělé víno, najdete na Vinohradech a jmenuje se Total Winebar. Jinak v téhle čtvrti z novinek čekejte samé sladkosti. Ale ne ledajaké. Vedle našeho oblíbeného KroKitchen vyrostlo Kro Coffee. Čeká vás tu výběrová káva, pečivo z KroBakery, sendviče a jiné dobroty. Na Korunní pak najdete Kus koláče, kde dělají koláče tak božské, že se na ně stojí dlouhé fronty. A aby toho sladkého nebylo málo, z Jiřáku do Lublaňské se přesunul náš oblíbený Donut shop.

Kro Cofee, Kus koláče, Donut shop

Smíchov

Tady by vám neměly uniknout dvě nové restaurace, a to Sacra Restaurant a CJ26. A milovníkům vietnamské kuchyně nabízí Smíchov bistro Nhà hai hành (čtěte jako ňá háj hæng)

Vršovice

Jackie Tran podruhé, tentokrát nesmíte minout jeho vršovický Botanica Coffee Truck. Ten vám ale na Instagramu jistě neunikul. A rodinu Kro také ještě neopuštíme, ve Vršovicích najdete jejich pekárnu Kro Bakery. Prostě boží!!

Kro Bakery a Botanica Coffee Truck

Dejvice

Jestli máte chuť na výbornou kávu, zavítejte do Café Borzoi.

Modřany

A pokud sháníte výbornou pizzu, jednu z nejlepších v Praze dostanete v Sasy.Re.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *