Muž měsíce: Václav Staněk

Dříve se vrcholově věnoval běhu, do cesty se mu ale postavila cukrovka. Dnes je teprve třiadvacetiletý Václav Staněk spoluvlastníkem pěti firem a hlavní tváří obuvnické firmy Vasky, která nedávno otevřela nový obchod na jedné z nejprestižnějších pražských adres.

Vasky založil Václav před pěti lety s vidinou obnovení zlínské obuvnické tradice. Od té doby „mladý Baťa“ vyrobil přes 60 tisíc párů bot a dokazuje, že poctivá ševcovina má na českém trhu stále své místo.

Minulý rok, v začátcích pandemie, navíc Vasky rozdistribuovaly přes 5 tisíc roušek do nemocnic a domovů důchodců. Václav se v roce 2019 umístil v žebříčku Frobes 30 pod 30 a jeho obličej jste mohli vidět i na titulní stránce letošního únorového vydání.

Každý má svou stopu

Nově Vasky přicházejí s kolekcí slip-on modelů, a to hned v šesti barvách. Tento model jménem Leny vznikl na přání zákazníků, kteří populární slip-ony vyžadovali. Snad si je brzy budete moct vyzkoušet v nové prodejně v pražské ulici Na příkopě.

Jedna je málo

Jedna firma ale Vaškovi nestačí: „Prostě neumím říkat ne,“ směje se. Chvíli po vzniku Vasek tedy vznikla i firma Bagind soustředící se na kožené doplňky. Václav je také spoluzakladatelem Wuders a má pod sebou i značku spodního prádla Paon Label. U většiny firem zajišťuje celý jejich chod včetně výroby a distribuce. Potenciál viděl i v expanzi do marketingu – tak vznikl marketingový tým Inhubo.

Vaška můžete sledovat na Instagramu @v.stanek.

Kdo nás zaujal minule?

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *