Indigo vydává nové EP. Co nám o něm prozradil?

Dnes o půlnoci vyšlo na všech streamovacích platformách EP s názvem Tarot z dílny brněnského rappera, DJ a člena labelu Rychlí kluci, Indiga. Zároveň včera vyšel klip k singlu Baby Blue. Co prozradil o vzniku EP, jeho názvu a spolupráci s producentem Blodflow?

Jak se tvoje nové EP Tarot liší od alba 4B0082?

4B0082 je spíš projekt, než album. Od začátku jsem k němu ale podobně jako k albu přistupoval a to hlavně co se jeho koncepce týče – ať už šlo o atmosféru, tematičnost, provázanost jednotlivých skladeb a podobně. Tarot jsme od tohoto oprostili, celý proces byl víc o experimentování a zkoušení, věci vznikaly spontánně, jak jsme je zrovna cítili. Finální EP je spíš mix různých skladeb, než koncepční celek.

Jak vznikla spolupráce s Bloodflow?

Já a Bloodflow spolupracujeme už delší dobu, i na minulém EP mám od něj nějaké produkce. Tarot je pro mě hlavně o zkoumání vztahu producent & rapper jako dua, všechno vznikalo od začátku společně.

Jak vnímáš klip k singlu Baby Blue, který se náladou značně liší od předchozích klipů?

Baby Blue vnímám jako opak klipů, které doposud vyšly. Skoro vymizela “rapovost” a je to pro mě spíš jakási vizuální esej postavená na zajímavých kompozicích, odkazech a pro mě netypickém prostředí.

Co se skrývá za názvem Tarot?

Šest karet, šest skladeb. Každá skladba je v něčem jiná, ať už tematicky, náladou, tempem… Tarotové karty jsou o symbolech, které znázorňují vnitřní procesy, jsou vizuální mapou určitých fází a stavů. Zrcadlení jednotlivých skladeb do něčeho takového mi přišlo zajímavé.

Album má v názvu i označení Pt. 1. Znamená to tedy, že se můžeme těšit i na druhou část?

Ano, momentálně pracujeme na druhé části a byl bych rád, kdyby se potom spojily do jednoho celku. Víc zatím prozrazovat nebudu.

Bude merch?

To zatím sami nevíme, ale nevylučuji to. Je možné, že k druhé části EP něco přichystáme. 

Uslyšíme v létě Tarot někde naživo?

Nechte se překvapit. Já doufám, že ano.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *