Kam o víkendu na výlet? Rozhodně do Poděbrad!

Lázeňské město ve středočeském kraji toho nabízí mnohem víc než procházku po kolonádě. Ovšem ani tu byste neměli vynechat. A kam tady zajít na dobré jídlo a kafíčko?

Do Poděbrad dojedete autem za necelou hodinku, ale uděláte líp, když vyrazíte vlakem. V Poděbradech mají totiž krásné nádraží ve tvaru lokomotivy! A od něj vede krásná procházka parkem až na kolonádu. Cesta k ní je lemovaná mnoha restauracemi a kavárnami.

Začněte snídaní ve Vilémově pekařství. Věřte nám, že budete mít chuť koupit si úplně všechno. Tady totiž kromě chutí sází i na prezentaci a pekařství vypadá jak z francouzského filmu. Dejte si kafíčko, něco sladkého do ruky a chleba s sebou na doma.

Až vám vyhládne po procházce, čeká vás těžká volba, kam zajdete na oběd. My doporučujeme určitě Náš hostinec, Cucina nebo Café Oliver. Vaše jediné štěstí je, že jsou všechny vedle sebe, takže můžete udělat tour de oběd a vyzkoušet od každého něco.

Aby vám vyhládlo, běžte se projít podél Labe, projděte se po městě a jestli to počasí dovolí, oblečte plavky a skočte si do místního jezera. Nevynechte ani místní zámek!

Na odpolední svačinku / večeři / drink zajděte do Streetfood Poděbrady. A dejte si tady něco (cokoliv) dobrého. Burger, hotdog nebo sendvič. My doporučujeme Burchers fries. A k tomu samozřejmě i něco dobrého k pití.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *