Přečteno za červenec: České novinky a upíří klasika

Ne, opravdu nemyslíme nový díl Stmívání. Co nás tento měsíc zaujalo?

Bram Stoker: Dracula

Tuhle knížku jsem – i když klasickou literaturu miluju – ještě nikdy nečetla. Takže když jsem vyrážela na road trip po Rumunsku a pátrala jsem po papírovém společníkovi, Drákula byl jasná volba! A musím teda uznat, že číst příběh tam, kde se to všechno odehrává, má úplně jiné grády! Pokud jste tuhle klasiku taky ještě nečetli, rozhodně doporučuju! Ale nezapomeňte si k ní přikoupit i zájezd do Karpat!

Barbora Adamcová: Chuť prázdna

Možná vám připadá, že knížek o anorexii bylo napsáno mnoho. Ano, my si to také myslíme. I když je každá něčím trochu jiná, hlavní zápletka je (logicky) vždy stejná. Ovšem, pokud by taková knížka měla zachránit alespoň jednu jedinou holku, tak určitě má smysl. Mladá autorka Bára se sama s anorexií potýkala a tím je knížka rozhodně „lepší“ než některé podobné. Díky pomalému rozjezdu snadno pochopíte, co anorexii může způsobit. Kvůli rychlejšímu závěru vám ale možná (stejně jako mně) unikne, jak se vlastně z anorexie dostat. Škoda. Nicméně příjemné letní čtení.

Hana Lehečková: Poupátka

Ani další česká novinka nejde pro těžké téma daleko. Tentokrát je na menu sexuální obtěžování dětí, puberta, maloměsto a rozvádějící se rodiče, kteří navíc ignorují své děti. Smutné, drsné, dobré. Myslíte si, že vás čeká happy end?

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *