V zákulisí Love Islandu s Petrem Havránkem

Tím, že jsme závislé na seriálech a všemožných reality shows, se netajíme. Předplatné na Voyo nás ale donutila zakoupit až reality show Love Island, kterou jsme zkoukly jedním dechem. Proto jsme rády, že se s námi jeden z finalistů Petr (nebo spíš Pítr?) podělil o to, jak vypadá zákulisí natáčení světové reality show.

Copak vás při sledování nezajímalo, jak funguje zpovědnice, kde všude jsou kamery nebo jestli účastníci kromě snídaně i obědvají a večeří?!

Petře, je pravda, že jste po celou dobu nevěděli, kolik je hodin?

Je. Telefony, které jsme tam měli, byly pouze na focení a dostávali jsme skrze ně produkční SMSky. Každý z nich měl ale nastavený jiný čas a datum. Čas jsme proto odhadovali naprosto od boku. 

Co bombshells, kteří přišli později v průběhu show? Mohli s vámi mluvit o “světě venku”?

Ne, stejně jako štáb nám ani oni nesměli nic říct.

V době, kdy jste byli ve vile, probíhaly v ČR parlamentní volby. Mohli jste volit?

Byli jsme všichni v tak jiné realitě, že jsme si na to ani nevzpomněli. O to víc jsme byli překvapeni, když jsme vilu opustili… Člověk ve vile řeší opravdu jen věci, co jsou teď a tady.

Petr s přítelkyní Gabrielou

Jak ti tam plynul čas?

Čas plyne ve vile úplně jinak. To, co se stalo ráno, člověku už u oběda připadá dávno. I tím, jak jsme neměli telefony a nemohli scrollovat Instagramem nebo jinak prokrastinovat, tak jsme si zvykli všechno vnímat a prožívat mnohem intenzivněji, což naše vnímání času úplně převrátilo.

Jsem ráda, že mluvíš o obědě! V dílech byla vidět pouze snídaně, měli jste tedy i jiná jídla nebo vás mučili hlady?

Vidět byla jenom snídaně, měli jsme ale samozřejmě i oběd a večeři. Podávali se formou klasického cateringu.

Tam ale musely probíhat šťavnaté konverzace, o kterých jsme jako diváci nevěděli!

Naopak. I během oběda a večeře jsme museli mít port, avšak byl tam hlídač, který dohlížel na to, abychom se spolu absolutně nebavili. Jediné, co jsme mohli komentovat, bylo jídlo, jinak jsme dostali napomenutí (smích). Vzhledem k tomu, jaké tam ale bylo teplo, tak jsme ani moc hlad neměli.

Byly kamery ve vile opravdu všude?

Byly naprosto všude, nebyl tam ani žádný mrtvý úhel. Kamery byly i na záchodě, ve sprše… Dohromady jich bylo asi 60. Jediné místo, kde nebyly, byla hideaway (jediná místnost, kde mohli soutěžící souložit, byla však za odměnu, pozn. red.). Ve smlouvě sice bylo napsáno, že záběry, kde jsme nazí, nemohou být zveřejněny, na žádné intriky nebo blbosti však nebyl prostor. S Vildou jsme si říkali, že kdybychom opravdu potřebovali něco tajného vyřešit, tak se svlékneme do naha! Naštěstí jsme do té fáze ale nedošli.

Mohli jste poslouchat hudbu?

Vůbec. To mi například u cvičení hodně vadilo. Jediný čas, kdy nám pustili hudbu, bylo při rozcvičce – takže cca tři písničky za den. Ale chápu to, neustále jsme měli porty a vedli mezi sebou rozhovory, takže hudba by mohla narušit zvukový záznam.

Jak fungují zpovědnice? Vždyť je přece jasné, že se ostatní ve vile později dozvědí, co tam o nich říkáš.

Zpovědnice byla prostě místnost s gaučem, kamerou a mikrofonem. A jasně, že se to dozví, ale to ti v tu chvíli nedochází nebo to neřešíš. Jsi prostě rád, že to ze sebe můžeš dostat. Já osobně u klasické zpovědi teda nikdy nebyl, ale představuji si, že tam platí podobné pravidlo: Co se tam řekne, to tam taky zůstane. I když v Love Islandu to samozřejmě platí tak napůl (smích). Mně osobně ale nevadí vyjádřit upřímně svůj názor nebo někoho konfrontovat.

Kdo se ti staral o Instagram?

Každý jsme si vybrali osobu, která nám profil v průběhu show spravovala. O můj se starala moje manažerka. 

Viděl jsi už všechny díly?

Ne! Viděl jsem jich pár a skutečně je tam jen zlomek všeho. Gabča už viděla skoro všechno, ale já zatím neměl čas. Chci si k tomu v klidu sednout a soustředit se na to.

Takže otázka nakolik je díl rozdílný do reality je zatím předčasná…

Z toho, co jsem viděl, tak je to 100% realita, maximálně je někdo ukázaný v lepším světle.

V lepším?!

V lepším (smích). Koncept Love Islandu není o bizáru, ale o budování vztahů, má to být feel good show, ne show plná dramatu. Navíc to byla první řada, další série musí nějak gradovat.

Je pravda, že oproti UK nebo US verzi, kde se ty páry pořád hádají a vzájemně intrikují, tak byla československá edice dost klidná a přátelská.

Je to tak. Taky jsem čekal, že lidi budou dravější. I třeba v jednotlivých soutěžích, kdy polovina lidí ani neplnila úkoly. Stejně jako bombshells, kterým později už bylo blbý narušovat již fungující vztahy. Máte pravdu, že to bylo celé na takové friendly úrovni, jako parta jsme si dost sedli.

Úvodní fotku vyfotil Vojtěch Veškrna pro FFAASSHHIIOONN.

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

3 komentář

  1. […] úspěšného modela či účastníka populární reality show Love Island, ale také z nedávného rozhovoru pro V Zákulisí. Nyní nás ale zajímalo, co mu aktuálně dělá největší radost. Podle těchto maličkostí […]

  2. […] zákulisí a dáváme v nich prostor lidem, který v něm jsou, ale neví se o nich! Ať už je to reality show Love Island, pražský fashion week nebo seriál Ulice. Právě dopisuju také rozhovor s režisérem Show Jana […]

  3. […] jako fanynky Love Islandu a módy velmi dobře, dokonce si s ním můžete přečíst i rozhovoru zde u nás na webu. Nicméně v Survivoru mě mile překvapil. Nejdřív chytračil, že se učil jak […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *