První díl českého Survivor u nás nepřežil

Jako milovnicím reality shows nám rozhodně nesměla uniknout žhavá novinka The Survivor v českém pojetí, jejímž cílem je přežít na pustém ostrově. Po zhlédnutí prvního dílu nám však přijde těžší přežít u televizní obrazovky jako divák.

Pravidla hry

Vzhledem k tomu, že nepatříme k fanynkám amerického Survivoru, nemáme ponětí, jak hra vlastně funguje – kdo vyřazuje, jak často, jak fungují týmy atd. To jsme se bohužel nedozvěděly ani po téměř hodině sledování prvního dílu. Namísto představení principu hry, se v epizodě hned začně soutěžit a probírat duševní zdraví účastníků…

Základem je ale rozdělení účastníků z Česka a Slovenska do dvou týmů: modrého týmu „normálních lidí“ a červeného týmu celebrit. V každém týmu je 12 členů, vítěz ale bude jen jeden a odnese si 2,5 milionu korun. Z podrobného popisu pravidel, který krásně sepsali na blesk.cz, jsme však podobně zmateny jako při samotném sledování epizody, takže vás radši odkážeme rovnou ke zdroji a interpretaci necháme na kreativitě každého z vás.

Válka na Instagramu

Posunutý termín o týden, o němž se dozvíte v den premiéry, bychom ještě zkously, ale dohady o čase spuštění exkluzivní premiéry na Voyo o týden později, byly už trošku moc. Zaplatíte si službu za 159 Kč měsíčně, abyste Survivor mohli sledovat o jeden jediný den dřív než všichni ostatní, ale v komunikovaný čas 20:20 záznam nikde.

V tu chvíli jsme u obrazovky seděly i my, protože jsme hned potom chtěly napsat tuto recenzi, ale marně. Začaly jsem si proto číst komentáře pod instagramovými příspěvky TV Nova či Voyo (mimochodem doporučujeme!) a tam se konala čistokrevná válka. Vzhledem k tomu, co jsme viděly později, si troufáme tvrdit, že šlo o mnohem víc vzrušující souboj než následné klání soutěžících na ostrově.

Když už nastala ona chvíle a první díl šel spustit, tak nás okamžitě zarazila stopáž pořadu. Přes dvě hodiny? Americké epizody měly kolem 40 minut, což se nám zdá pro reality show akorát. A bylo to znát. Od strojeného moderátora (komentuje reality show nebo fotbalové utkání?!), až po šílenou hudbu, ještě šílenější grafiku a veeeelmi táhnoucí se spád pořadu. Nekonečné.

Pravidla vysvětlovat netřeba?

Souboje byly zmateně vysvětelny, pár soutěžících bylo představeno a pár ne a cíl hry? Nedozvíte se nic o sloučení, či vyřazování, jen o hodnotě výhry. Co se týče týmů, přirozeně jsme začaly víc fandit týmu modrých, do něhož patří veřejně neznámí lidé. I když i ten obsahuje na první pohled velmi nesympatické jedince, ale o to v reality show jde. Naopak v červeném týmu jsme si oblíbence hledaly těžce…

Mezi naše favority však rozhodně patřil Vladimír, Tomáš z modrého týmu a Enrique, zato Iva Pazderková a Johy skutečně vypadají jako byste je vystřihli z prvního dílu Hunger Games (rozhodně z 1. nebo 2. kraje…) Uvidíme, jak se naši favoriti promění, pokud dáme šanci i dalším dílům…

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *