Toužíte po svatbě? Tohle jsou nejhezčí zásnubní prstýnky made in Česko

I když zásnubní prstýnek samozřejmě vybírá partner, není na škodu se taky občas po nějakém kouknout. O cookies jste už asi slyšeli, že? Díky bohu za české designéry, kteří mají ve své nabídce opravdové skvosty. Vybrali jsme ty nej.

Zásnubní prsten je jedním z nejdůležitějších, jaké budete na své ruce v životě nosit. Prsteny se většinou vyrábějí ze zlata, stříbra nebo chirurgické oceli. Od toho se pak samozřejmě odvíjí i cena.

I když se říká, že cena zásnubního prstenu by měla být stejně vysoká jako tři měsíční platy vašeho vyvoleného, my si to rozhodně nemyslíme. A následující výběr je toho důkazem. Čeští designéři totiž dělají nádherné šperky za nádherné ceny.

Ja-Ra

Jana a Radim Slovákovi tvoří dvojici v životě i v designu. V tvorbě využívají hlavně zdobného kontrastu mezi měkkostí linií lidských těl a jednoduchostí geometrických těles. Výsledkem je pak krásný minimalistický šperk.

Náš favorit: Zásnubní prsten s kuličkou

Janja Prokić

Pochází z Bělehradu, ale už dlouho patří mezi nejoceňovanější designéry u nás. Její šperky mají často nádech šamanismu, symbolismu, bílé magie a pohádek. A to se líbí jak laické veřejnosti, tak odborníkům, kteří to už mockrát dali najevo a Janja si díky nim několikrát odnesla cenu Czech Grand Design.

Náš favorit: Prsten kvítek s perličkou

Eliška Lhotská

Do povědomí široké veřejnosti se dostaly například její šperky založené na odlitku chleba, za které byla Eliška nominovaná na cenu Czech Grand Design 2015. Od té doby ale designérka ušla kus cesty, ale ocenění sbírá dál. Třeba její kolekce SO získala ocenění Czech Grand Design 2019 v kategorii šperk.

Náš favorit: Zásnubní prsten Tahoe s diamantem

Ondřej Stára

Nové jméno na české šperkařské scéně už jste možná zaslechli v souvislosti s jeho růžovoučkým obchůdkem radosti v rámci minulého Design bloku. Ondřej dělá jak ulítlé prsteny (například s obličejem Trautenberka), tak krásné a něžné zásnubní i snubní.

Náš favorit: Zásnubní prsten Soča s diamantem

Nastassia Aleinikava

Nastassia stojí v předních řadách absolventů ateliéru K.O.V., kteří pod vedením Evy Eisler vyrostli ve skvělé šperkaře s osobitým rukopisem. Pozornost na sebe strhla ale i kolekcí slunečních brýlí pro první českou prezidentku.

Náš favorit: Zásnubní prsten Stone

Úvodní fotku vyfotil Marek Mičánek pro ffaasshhiioonn.com

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *