Motivační horoskop na prosinec

Už je to zase tady. Prosinec je snad nejšílenější měsíc v roce. A to i přesto, že to má být ten nejhezčí měsíc v roce! A to je na jeden měsíc šílený nátlak. Cítíte ten stres? Máme si ty Vánoce sakra užít!

Bílý sníh má pokrýt auta tak, jakoby zmizely z ulic, výlohy obchodů mají být vkusně a decentně vyzdobené světélky, slyšet mají být jen koledy a duši vám má zalít klid a perníkové cappuccino. Realita je ale jiná. Všichni jsou ve stresu a břečka, kam se podíváš.

Výlohy blikají, jakoby měly za pár vteřin odstartovat do vesmíru, a koledy jsou jen nenápadně slyšet za hlukem té hromady lidí čekajících s vámi ve frontě na perníkový kafe. It’s the most wonderful time of the year…

Zajímavosti o prosinci podle svaté Wikipedie:

  • Původ slova Prosinec se lidově vykládal všelijak. Od slova „prase“, kvůli času zabijaček, „prosit“  kvůli koledám, nebo kvůli kaši z prosa od slova „proso“.
  • Název Prosinec se ale odvozuje od praslovanského slova „prosinoti“, čili prosvítati, podle svitu slunce. 
  • V astronomii začíná v souhvězdí Střelce a končí v souhvězdí Kozoroha.
  • A samozřejmě slavíme Štědrý den, 1. svátek vánoční (Slavnost Narození Páně) a 2. svátek vánoční (Svátek svatého Štěpána).

Letos se z Vánoc ale hlavně nesmíme po⋆⋆at. Uděláme si je hezký, prostě a jednoduše proto, že chceme a můžeme. Dobře, jestli bude na zemi břečka, to neovlivníme, ale všechno ostatní ano. Koupíme si nové ozdobičky, a ty nevkusné, co máme už pátou sezonu, vyhodíme. Dárky koupíme jen rozumně, a online! Koledy si pustíme do sluchátek. Na Štědrý večer si uděláme nový nehty, a všechny rodinné neshody včas zažehnáme! 

Beran

Berani bývají často ti, kteří u slavnostní večeře dělají zbytečné dusno. A to jen proto, že to olovo prostě chtěli lít až po jídle. Myslete ale i na ostatní. U stolu možná sedí někdo, pro koho je tento večer obzvlášť důležitý. Nasaďte vánoční úsměv, a užijte si to, i když někdy věci nejsou tak, jak byste si přáli. 

Býk

Býci by nejraději obdarovali každého tím nejdokonalejším dárkem, a to ideálně ještě Home Made vyrobeným. Na tom samozřejmě není nic špatného. Dokud se na poslední chvíli vztekle nehoníte po nákupácích, nebo doma o půlnoci nebušíte do šicího stroje! Upusťte letos trochu páru, pro každého bude nejlepší, když vás o svátcích uvidí v pohodové vánoční náladě. 

Blíženci

Přestože blíženci proti Vánocům nic nemají, vánoční přípravy si většinou moc neužívají. Pečení, zdobení a vaření není to, jak by si představovali vánoční klid. Zato jedení a povalování se u pohádek, to by jim šlo dobře. No a co? Tak si letos cukroví kupte a na zdobení se vykašlete, nebo ho přenechte těm nadšenějším v domácnosti. 

Rak

Raci si většinou nenechají Vánoce ničím zkazit. Jsou to ti, kteří vyvěšují světélka do oken už v půlce listopadu. A na štědrý večer krájí jablka, pod talíř si strkají rybí šupiny a buhví co všechno. Co jim ale náladu dokáže zaručeně zkazit jsou nákupy. Nakupte letos včas a online. Nebudete se muset mačkat v obchoďáku a ušetříte si spoustu nervů.

Lev

Lvi mají o Štědrovečerní večeři většinou jasnou představu. Na stole musí být ideálně ryba i řízky, domácí cukroví, salát podle babiččiného receptu, dárky zabalené dokonale podle videa na pinterestu, nové šaty a dokonalé nehty. Jasně, většinou to všechno dobře dopadne, i přesto, že si toho na sebe naberete až příliš. Nechcete se ale letos na něco z toho vykašlat? Třeba byste si ty Vánoce užili víc.

Panna

Má precizně nazdobené perníčky, dárky má zabalené jak z fotoshopu, u štědrovečerního stolu vše krásně voní a hlavně vypadá. Panna je totiž velice precizní, puntičkářská a v těchhletěch věcičkách si vyloženě ujíždí. Proč taky ne? Všechno je dokonalé! Jen možná právě ona je nespokojená, protože je sama k sobě někdy až příliš kritická. Užijte si příjemné svátky a nekritizujte ani sebe, ani sousedčino cukroví!

Váhy

Váhy mívají ten nesmyslný kolotoč okolo Vánoc trochu na háku. Dobře si totiž uvědomují, že na světě jde o víc, než o to, jak máte ozdobená okna. Když je ale po všem, trochu je zpětně mrzí, že si to všechno pořádně neužili. Tak si letos konečně kupte nějaký ozdoby a adventní věnec! Vždyť kdy jindy v roce si můžete dovolit být trochu malicherní?

Štír

Štír bývá obzvlášť kolem svátků hodně vystresovaný a nepříjemný. To proto, že se nechá snadno vším tím shonem vyvést z míry. Jestli tohle roční období špatně snášíte, tak máme jedno easy řešení. Co si takhle jednou za čas dopřát kafe s vaječňákem? To vás hned trochu uvolní a navodí příjemnou vánoční atmošku.

Střelec

Perfektní výzdoba je střelci lhostejná. Moc dobře si uvědomuje, že o Vánocích jde především o to, aby byla rodina hezky pospolu. Tak tu rodinou Štědrovečerní večeři zase letos nezkažte nějakou netaktní poznámkou.

Kozoroh

Všechny vánoční tradice má kozoroh správně v malíku. Ve sklepě má pečlivě schovanou sadu na lití olova, a stromek odstrojuje přesně na Tři krále. Tak, jak se to sluší a patří. Trošku tím ostatním leze na nervy, ale co? Vždyť komu by vadila trocha pravé vánoční atmošky? Jen tak dál!

Vodnář

Vodnář miluje obdarovávání ostatních, a tak na vánočních dárkcích většinou utratí nejenom měsíční plat, ale i sáhne na spořicí účet. Letos buďte trochu šetřiví, ano? Víte přeci, že obzvlášť letos musíte už fakt šetřit ne? 

Ryby

Ryby se starají především o to, aby všichni kolem nich byli šťastní a spokojení. Dostali všechny dárky, o které si napsali, měli bohatého Ježíška a vůbec, aby si Vánoce užili se vším všudy. Zapomínají u toho ale na sebe. Když ostatním neřeknete, co byste si přáli, samotné je to možná nenapadne.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *