Co nás o vztazích (ne)naučil sex ve městě

Seriál Sex ve městě představuje studnici rad o vztazích, sexu, přátelství, sebevědomí i práci. My se tentokrát zaměříme hlavně na ty vztahy. Čím se můžeme v populárním seriálu inspirovat?

1. Mluvte spolu

Předpokládám, že tento článek nečte nikdo, kdo by neviděl Sex ve městě. A je vlastně úplně jedno, jestli jde o seriál, nebo film. Pokud jste totiž zkoukli obojí, muselo vám být jasné, že Božský je pěknej kretén. Jak se může k tý chudince Carrie pořád takhle chovat? Tahat jí za nos, dělat si z ní dobrej den a vůbec jí nepustit do svýho života?!

Jenže! Jestli jste viděli seriál a film ještě jednou (minimálně), pak vám určitě došlo, že to celé bylo trošilinku jinak. Nedošlo? Tak se schválně podívejte, že Carrie NIKDY neřekne, co si doopravdy myslí. Vadí jí, že už byl ženatý, ale neřekne mu to. Ale pozvat bejvalku na kafe, respektive předstírat, že píšu dětskou knížku. No jasně! Chce se seznámit s jeho matkou, ale neřekne mu to. Radši se plíží do kostela se svojí kámoškou a totálně se znemožní.

Ptáte se proč? Možná proto, že tohle lidé prostě občas dělají. Neřeknou, co se jim líbí a nelíbí, co by si přáli a co naopak nechtějí, a pak se diví, že se děje přesný opak.

Takže rada číslo 1 zní: Hlavně spolu mluvte! Říkejte pravdu, i když je jakkoliv divná nebo krutě upřímná.

2. Poslouchejte intuici

Jste tým Božský, nebo tým Aidan? Nám prostě vztah Carrie a Aidana dodneška nedá spát. Jasně, moc se k sobě nehodili, ona ho podváděla (fuj), on ji miloval víc než ona jeho, ale pár to byl hezkej… Každopádně, jak sama Carrie prohlásila, když ji Aidan požádal o ruku, neměla s tím vůbec souhlasit.

Proč? Protože podvědomě tušila, že pro ni Aidan není ten pravý. Nebo ona pro něj? To je fuk, každopádně intuice řvala na poplach, ale ona ji ignorovala. Došlo jí to, až když jí vyskákala odporná vyrážka po celém těle. A pak jí zůstal nefungující vztah i záchod.

Naše rada číslo 2 zní: Poslouchejte intuici. Analyzujte svoje pocity, dopřejte si dostatek času, abyste si promysleli, co doopravdy chcete, a nedělali jen to, co se od vás očekává.

O intuici už jsme psaly. Článek tady.

Mimochodem, taky se nemůžete dočkat, jestli se ve dvojce And Just Like That dají Carrie a Aidan zase dohromady? OMG!

3. Buďte sama sebou

A máme tu třetí ponaučení a třetího muže. Sexy Rus Carrie zamotal hlavu a ona tak nějak ztratila sama sebe. Přestala se vídat s holkama, nestíhala uzávěrky a definitivně to skončila s Božským. Ale jak se ukázalo, ošálit chtěla jen sama sebe a moc se jí to nepodařilo.

I když přiznávala, že si uvědomuje, že s Rusem nemají nic společného, stejně s Petrovským odletěla do Paříže, kde on měl spoustu práce, a ona se strašně divila, že na ni nemá čas. Takovej podraz! Ehm. Tak měla čas na přemýšlení a konečně jí došlo, že vztah, ve kterém žije, není skutečný. Že sice zvenku vypadá naprosto dokonale, ale uvnitř je absolutně prohnilý.

Závěrečná rada číslo 3: Ať budete chodit s kýmkoliv a odstěhujete se za ním kamkoliv, nesmíte ztratit sami sebe. Za žádnou cenu.

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *