Motivační horoskop na duben

Nečekejte žádné lichotivé zprávy. Jestli si myslíte, že vám hvězdy předurčily jarní úspěchy, tak good luck… My ale v žádnou hvězdnou moc nevěříme. A víme, že jestli chceme uspět, musíme pro to především něco udělat my sami. Vítejte v motivačním horoskopu. Tento měsíc si dáme pěkně do těla.

Počasí je sice ještě trochu aprílové, ale zima je, doufejme, už konečně za námi. S příchodem sluníčka ruku v ruce přichází doba odhalených nohou. Ty moje jsou po zimě bílý a pomerančový, a hodlám s tím v dubnu něco udělat. Jaký je nejlepší způsob dostat se po zimě do formy podle vlastností vašeho znamení? Čtěte dál. 

Zajímavosti o dubnu podle svaté Wikipedie:

  • Anglicky April, německy April, slovensky Apríl je název měsíce asi odvozen od řecké bohyně lásky a plodnosti Afrodity.
  • Česky duben je odvozen od dubu, protože jim v této době začíná růst listí.
  • Během dubna se na severní polokouli prodlužuje délka dne.

Beran

Bývali jste do zdravého životního stylu celkem zapálení. Ale to už je dávno pryč. Zase jste najeli do starých pohodlných kolejí, a k tomu jste ještě podlehli novým zlozvykům. Najděte v sobě zase tu sílu začít. Pro vás je nejlepší cokoliv, co se dá snadno zakomponovat do vašich každodenních rutin. Například 15 minut posilka před ranní kávou, to rozhodně ničemu neuškodí.

Býk

Práce máte až nad hlavu. A jakmile dokončíte, co potřebujete, musíte se věnovat rodině. Vytíženi jste dost, o tom žádná. Přesto, a nebo právě proto, byste si potřebovali najít čas sami pro sebe. Ideální pro vás bude procházka na čerstvém vzduchu. Chůze je navíc nejzdravější pohyb. Procházka vám pomůže utřídit si myšlenky a trochu si odpočinout od povinností. 

Blíženci

Víte, že sklenka vína je jako jedna makronka? Alkohol je asi váš největší prohřešek. Ale když k tomu trochu doladíte váš jídelníček, možná, že by se tam ta makronka navíc ztratila. Jezte hodně zeleniny. Zkuste se vyhýbat pečivu. A trochu si okořeňte jednotvárnost pokrmů něčím novým. Zkoušeli jste tu novou vietnamskou restauraci za rohem? 

Rak

O svoji fyzičku pečujete pravidelně a motivace vám příliš nechybí. Škoda jen, že se celý den dokážete držet, a večer stloukáte, co v ledničce najdete… Klasika. Dávejte si na to pozor. Už nejste nejmladší a doba, kdy jste mohla slupnout pytlík brambůrků a zůstat štíhlá, už se pomalinku stává minulostí. 

Lev

Jste takoví blázni, že byste byli schopní po celoročním válení na gauči vyskočit a začít zvedat ty nejtěžší činky. Rozhodně se nepouštějte do nějakých fyzicky náročných sportů. Nejlepší pro vás bude jóga nebo večerní procházka. 

Panna

Sladkému nemůžete odolat. Navíc máte pocit, že jediný způsob, jak si po těžkém dnu pořádně dopřát, je kus slaďoučkého dortíku. Odměna je samozřejmě potřeba. Nešlo by si ale místo utrácení po kavárnách koupit tu permanentku do fitka, keterou paličatě odkládáte? 

Váhy

Co je vyvážený zdravotní styl víte moc dobře. Tu a tam sníte salát. Občas uděláte pár dřepů. A někdy jdete spát bez večeře. Se svojí postavou ale stejně nejste spokojeni. A to proto, že prostě a jednoduše nestačí si místo hranolek dát smažený batáty a čekat, že budete mít tělo jako z časopisu. Zkuste někde přitlačit. Třeba z toho vašeho vyběhnutí okolo dvorku by mohl být poctivý běh. A to i když není zrovna den na mytí vlasů. 

Štír

Moc dobře víte, že máte dbát na zdravou skladbu vašeho jídelníčku. Dokonce máte i správně nastudované jeho rozložení. Bílkoviny, cukry, vláknina… všechno tam je. Jenom ty vaše cheat days máte ob den. Tak s tím něco udělejte. A nebo je vyvažte návštěvou fitka.

Střelec

S příchodem jara se každý rok nadchnete do běhání. S příchodem zimy se zase nadchnete pro fitko. Nikdy vám ale nic nevydrží déle než pár návštěv. Znáte pravidlo 21 dní? Berte tento měsíc jako takovou zkoušku. Vyberte si činnost, u které tento měsíc ale už FAKT zůstanete, a třeba vám to po 21 dnech vydrží. 

Kozoroh

Máte hodně práce a na nějaké fyzické vytížení nezbyde moc sil ani chuť. Napadlo vás ale třeba oprášit tu starou tenisovou raketu, co vám leží ve sklepě, a vytáhnout kámoše na kurt? Sport nemusí být jenom nudná povinnost. Udělejte si z toho příjemně strávený čas s přáteli. Třeba se vám to tak zalíbí, že začnete chodit hrát pravidelně.

Vodnář

Potřebovali byste si něco nastudovat o zdravém stravování. Není potřeba přežvykovat zelené listy.  Není potřeba vyhýbat se všemu, co máte rádi. Zdravá strava může být i chutná. Když k tomu přidáte nějaký pohyb, za chvíli uvidíte výsledky nejen na těle, ale budete se i lépe cítit. Zkuste začít s plaváním. Je to jeden z nejzdravějších sportů.

Ryby

Začala jste přemýšlet nad tím, že byste si ke své vytoužené postavě pomohla nějakým chirurgickým zákrokem. Sama dobře víte, že by bylo lepší začít sportovat. Tak proč se k tomu nejste schopná dokopat? Na internetu najdete cviky, jak posílit přesně ty partie, které potřebujete. A ano, existují i účinné cviky na posílení povadlých prsou. 

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *