Výrazná ramena, uvolněná silueta a pastelové barvy. Jaká je nová kolekce prêt-à-porter Zuzany Kubíčkové?

Ve čtvrtek představila návrhářka Zuzana Kubíčková ve svém butiku v Pařížské ulici novou podobu kolekce dříve známé pod názvem Pop. Jak se nám líbí?

Zuzana Kubíčková není na módní scéně žádným nováčkem, vysokou módu tvoří už několik let, od roku 2018 se ale soustředění i na kolekce chytrého, skladebného dámského šatníku. Ty jsme dříve mohli znát pod názvem Pop. Letos se ale odklání od klasické a uhlazené elegance spíše k uvolněné, moderní siluetě a pastelovým barvám, a tak si kolekce vysloužila kromě nového kabátu i nový název: prêt-à-porter.

foto z uvedení kolekce v ateliéru: Michal Králíček

Co v kolekci najdete?

I v nositelnějších kouscích návrhářky, která je známá zejména svými Couture modely, se jasně propisuje její nezaměnitelný rukopis: slušivé siluety, vysoký pas, hutné materiály a dokonalá krejčovina. Vůbec poprvé se ale designérka soustředí na výraznou linii ramen. (To byl nosný bod pro artdirectora a stylistu Jana Králíčka, který se při tvorbě kampaně inspiroval devadesátými léty a office boomem.)

Naším favoritem je nový biker jacket, který můžete vytáhnout jak k džínům, tak k elegantním šatům, nebo dlouhý kabát s naddimenzovanými rameny a vysokými bočními rozparky. Vypasovaná košile a rozšířené kalhoty s vysokým pasem z pevného a odolného vlněného gabardénu by neměly chybět v žádném šatníku, stejně jako jednoduché topy se špagetovými ramínky z interlock žerzeje.

To vše najdete v odstínech tmavě zelené, tmavě modré a vínové, které skvěle nahrazují klasicky černou. Kusy najdete ale i v ppastelově lila šeříkové, vanilkové a světlé lososové.

Výhodou všech těchto nesezónních kousků je možnost je vzájemně jakkoliv kombinovat kdykoliv během roku a při jakékoliv příležitosti. Nepotřebujete náhodou doplnit šatník před létem?!

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *