Tři suroviny stačí, drahoušku. Testujeme brownies z Instagramu

Už jste to taky zaregistrovali? Ultra jednoduché a taky ultra dietní či zdravé brownies. Jeho recept na mě na Instagramu vyskakoval tak dlouho, až jsem ho taky zkusila. Jak to dopadlo?

Brownies miluju, ale na jeho přípravu jsem si nikdy netroufala. Navíc se snažím poslední dobou hodně sladkým jídlům spíš vyhýbat, a tak jsem pátrala po nějaké zdravější a odlehčené variantě téhle čokoládové dobrůtky. A našla jsem ji!

Brownies ze tří ingrediencí:

Tohle kouzelné brownies se vyrábí jen ze třech ingrediencí. Budete potřebovat:

  • 3 změklé banány
  • 120 g arašídového másla
  • 50 g holandského kakaa

Banány rozmačkáte, přidáte máslo, prosejete kakao a nakonec všechno smícháte dohromady. Dáte do pekáčku s pečisím papírem a vložíte do trouby předehřáté na 180°C. Pečte asi 20-30 minut. Nechte vychladnout v pokojové teplotě.

Jak to dopadlo?

Musím říct, že skvěle. Od klasického brownies se tohle trochu liší – ještě aby ne, když v něm není mouka ani cukr. Ale jako sladká a zdravá svačinka je absolutně perfektní. A taky ideální dezert pro vaše gluten free kamarády. Takže doporučuju!

Anna Basiková

Hodně čtu, nepiju kafe, miluju cestování, řezaný kytky, podzim a dlouhý procházky po lese. Učím se švédsky a taky znakovku. Napsala jsem knížku, píšu články a taky dělám v PR a trochu v marketingu. Nikdy mě nenapadlo založit vlastní časopis, ale díky bohu se to stalo. Přeju si, aby vás to tu bavilo.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *