Testujeme: Fén za pětistovku, nebo radši za 14 tisíc?

testujeme fény

V reklamách i v časopisech nám říkají, že kvalitní fén se vážně vyplatí a je důležité do něj investovat. Jenže je to opravdu tak? Potřebujeme fén za několik tisíc? Vážně levný fén ničí vlasy, nebo je to jen marketingový trik? Vyzkoušely jsme různé varianty.

Klárka vyzkoušela: Dyson Airwrap za 14 tisíc

Je ho plný Instagram, používá ho Marty Tyl a není influencerky, která by na něj nepěla chválu. Opravdu se ale vyplatí upravovat si vlasy takhle drahým fénem? Dyson je jedničkou ve svém oboru, technologicky má zvládnuté vysavače i čističky vzduchu, ale vede i ve vlasové péči, nebo má jen šikovné marketéry?

Ne, je to naprostá bomba! Miluju vlnité vlasy, dokonalý objem a přitom nezničené konečky či neustále vypadávající vlasy bez lesku. V těchto směrech mi Dyson naprosto vyhověl, až téměř vyrazil dech. Pomocí unikátní technologie nasávání vzduchu dovnitř dokáže kulma sama navinout prameny vašich vlasů tak, že klidně druhou rukou můžete surfovat na Instagramu. Ale na to nebudete mít čas, protože stačí pár sekund teplého a pár sekund studeného vzduchu a vaše vlasy budou plné hollywoodských vln, o jejichž vytvoření jste kvůli své nešikovnosti nikdy ani nesnily. Šetrné, jednoduché a navíc zabaleno v tom nejkrásnějším koženém balení, které si jen umíte představit. Je libo nástavec na široké vlny nebo raději dokonale lesklé a rovné kadeře?

Největší výhodou tohoto zázraku je pro mě využívání teplého vzduchu namísto rozžhavené kulmy na 200 stupňů, u které po chvíli cítíte, jak se vám pálí vlasy.

Největší nevýhodou může být vyšší pořizovací cena, neoptimální velikost kufříku při cestování nebo fakt, že vlasy nejlépe upravíte pouze tehdy, jsou-li dostatečně vlhké.

Díky Dysonu jsem se přesvědčila o tom, že kvalitní věci opravdu něco stojí a jelikož jsme za poslední rok celkem ušetřili za kadeřníka, co zainvestovat do jednoho domácího? Za mě se to rozhodně vyplatí!

Anička vyzkoušela: GHD za 5 tisíc

Vlasy jsem si začala pravidelně fénovat asi ve dvaceti. Tehdy jsem ale používala obyčejný fén z drogerie a vůbec jsem neřešila, jaký vliv to má na kvalitu vlasů. Jenže za pár let mi vlasy začaly příšerně padat a na mojí hustou hřívu mi zbyly jen vzpomínky. Jestli za to mohl ten levný fén nevím, ale vím jistě, že si takový už nikdy nekoupím. Vlasy se fénuju téměř každý den, proto jsem před pár lety investovala do kvalitního fénu GHD.

Cena celého balíčku s nástavci a hřebenem se pohybuje kolem 4-5 tisíc. Ale cena je rozhodně oprávněná. V životě by mě nenapadlo, co dokáže s vlasy udělat kvalitní fén. Nejenže jsou vyfénované asi tak za tři minuty, ale navíc nejsou téměř vůbec zacuchané, neelektrizují, jsou hedvábně jemné a dokonalé suché po celé hlavě. Časem jsem si k fénu přikoupila ještě žehličku a to už jsem opravdu nechápala, jak taková „blbost“, jako je fén nebo žehlička, dokáže vykouzlit krásně nadýchané a hebké vlasy.

Josi vyzkoušela: levnej shit za pětikilo z Lidlu

Ačkoliv se o vlasy pilně starám (a polovina mých úspor končí v Lushi za vlasové masky), nikdy jsem nijak extra nepřemýšlela nad kvalitou mého fénu. Už několik let používám Paris Hilton PHC 31 a můj jediný požadavek splňuje skvěle – vysuší mi vlasy. Nikdy nezapomínám na ochranu před teplem a kvalitní hřeben, ale po uvědomnění, že velkou roli hraje samotný fén (ano, suším si blonďaté vlasy…) pravděpodobně v nejbližší době do nějakého kvalitního zainvestuji.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *