PFW: Virální i grandiózní. Jaké bylo zakončení módního šílenství?

Fashion Month již tradičně zakončil poslední z týdnů módy světové módní čtyřky, ten pařížský, skoro by se dalo říct nejdůležitější a rozhodně ten nejočekávanější. Jaké byly jeho nejvirálnější momenty?

Květinový Balmain

Kreativní ředitel Balmain, Olivier Rousteing, oznámil pouhé dva týdny před přehlídkou, že byli okradeni o více než 50 modelů. Bez jeho oznámení by to ale netipl nikdo, jelikož Balmain předvedl jednu z nejimpozantnějších kolekcí vůbec. Protkával ji motiv růže, neuvěřitelná práce s krystaly a reference na tvorbu zakladatele značky Pierra Balmaina. Celou show zakončilo defilé přímo v pařížských ulicích, díky kterému mohli kolemjdoucí zhlédnout kolekci téměř ve stejnou chvíli jako nejdůležitější jména showbusinessu.

Hvězdné rozloučení

Poslední přehlídka kreativní ředitelky Alexander McQueen, Sarah Burton, která byla také jedinou následovnicí samotného zakladatele Lee Alexandera McQueena, byla nostalgickou podívanou, ódou na ženskou sílu a rozhodně zdařeným rozloučením. Nakonec nechybělo objetí Sarah a Anny Wintour (která se dokonce i usmála!).

PS: Už známe jejího následovníka, kterým bude Seán McGirr. Ten dříve pracoval například pro značky J.W. Anderson nebo Uniqlo.

Paris Hilton & Mugler

Na svém Instagramu Paris napovídala, že se letos projde po runwayi. Nakonec se tomu tak stalo na přehlídce módního domu Mugler pod vedením kreativního ředitele Casey Cadwalladera. V hlavní roli tohoto sněhově bílého catwalku byl, kromě Paris, vítr (to asi musíte vidět!).

Valentino-gaze

Kreativní ředitel Pierpaolo Piccioli v nové kolekci pro Valentino redefinuje malegaze. Rafinovanými průstřihy a neobvyklými materiály zdůrazňuje ženskost a jedinečnost nositelky, zatímco do juxtapozice staví intimitu a veřejný prostor. A, světe div se, na runwayi jsme tentokrát neviděly ani jedny podpatky!

Kendall nebo Dara?

Po mole se na pařížském fashion weeku prošla i naše československá Dara Rolins, a to hned po boku Kendall Jenner nebo Elle Fanning. Stalo se tak na každoroční přehlídce L’Oreál, která letos pozvala ambassadorky z celého světa – Česka a Slovenska nevyjímaje.

Kylie a Rosalía na Acne

Rozhodně nejvirálnějším momentem je nové přátelství Kylie Jenner a Rosalíi, které se společně ukázaly mimojiné na přehlídce Acne Studios, jejichž je Kylie ambassadorkou. Oh to be friends with them…

Z metra na runway

A svůj moment slávy si užila i TikToková ikona, Sabrina Bahsoon aneb The Tube Girl, která se kromě prvních řad ukázala během fashion weeku i na runwayi, a to na přehlídce Christian Cowan (ano, na stejné přehlídce, kde se ztratila ta chodící koule).

Josefína Joštová

Mám ráda lidi plný barevných myšlenek a černý kafe a humor. Učím se španělsky, protože plánuju důchod strávit na prosluněný španělský pláži se sangríou v ruce. Do tý doby toho ale chci ještě hodně stihnout a po cestě se toho ještě spoustu naučit. A alespoň část z toho tady s váma sdílet.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *