Ať žijí kouzla. Tipy na místa pro milovníky Harryho Pottera, kouzelnického světa i podzimu

Léto skončilo a na nás už dýchla podzimní atmosféra. K té neodmyslitelně patří svetry, procházky v podzimně zbarvených parcích s kávou v ruce nebo odpočinek u filmu pod teplou dekou. Jeden z filmů, který vás na podzim určitě z části naladí, je Harry Potter. A jestli jste opravdu milovníci Harryho Pottera, možná vás překvapí, kolik míst s jeho tematikou všude po světe existuje. A to i u nás! 

CukrCafe Ridikulus

Kavárna se nachází v Praze na I.P. Pavlova. Interiér kavárny vás hned zaujme atmosférou kouzelnického světa. Kavárna je menší a útulná. Okouzlí vás i detaily, jako jsou třeba lžičky, dekorace na stěnách nebo názvy drinků na nápojovém lístku. 

Dáte si „Turn this water into rum?“ nebo „Skinny Witch“? V nabídce nechybí ani Cream Butter Beer neboli Máslový ležák. Na dobrou kávu sem můžete zajít také. Ať už to bude Sirius Black filter, Espresso patronum nebo klasiky jako flat white nebo cappuccino. Na výběr je i z limonád, které jsou podávané ve stylu lektvarů. Připravují se totiž se suchým ledem.

Ke kávě má CukrCafe Ridikulus i něco sladkého. Vybrat si ve vitríně můžete například z makronek, barevných cupcaků a dortů. Jednou z jejich specialit je Mandra Cake. Dort se podobá květináči s rostlinou Mandragory. 

Kavárna je otevřena každý všední den od půl osmé do šestnácti hodin. O víkendu je otevřena jen v sobotu od desíti do sedmnácti hodin. Doporučujeme udělat v kavárně rezervaci, protože bývá většinou plno. Tak teď už stačí jen vybrat ve který podzimní den se necháte pohltit kouzelnou atmosférou a vyrazit. 

Kavárny, bary, restaurace a hotely s tematikou kouzelnického světa

Harryho Pottera zná celý svět, a tak se není čemu divit, že podniků s tematikou kouzelnického světa je po světě hned několik. 

NeunDreiviertel Bar Vienna

Tento skrytý bar NeunDreiviertel ve Vídni se specializuje na koktejly. Přijít můžete i za zážitkem a ochutnat koktejly v molekulární podobě, například jako pěnu nebo želé. 

Co vypadá jako opravdu zábavná část je vchod do jedné z části baru. Bar totiž nenese název NeunDreiviertel neboli 9¾ jen tak. Stejně jako Harry při odjezdu do Bradavic na nástupišti 9¾ budete moct doslova projít zdí. Zeď je vytvořena z mlhy, na kterou se promítá zeď nástupiště. Už tohle vám rozhodně navodí čarovnou atmosféru.

Georgian House Hotel London

Tento hotel v Londýně nabízí pokoje jak ve stylu Harryho Pottera, tak i moderně zařízené pokoje. Mimo to, že si budete v Georgian House Hotel připadat jako ve světě čar a kouzel, hotel nabízí i speciální kouzelnické menu a drinky.

Hotel se nachází jen pár metrů od nástupiště 9¾. Victoria London Station je totiž jedno z míst, kde se Harry Potter natáčel. Nedaleko ubytování se nachází i několik dalších lokací, které se ve filmu objevily. Ty jsou i součástí Tour For Muggles, což je prohlídka Londýna s průvodci. 

Průvodci sami sebe nazývají jako kouzelníky a ukážou vám Londýn z té magické stránky. Samotná prohlídka trvá dvě hodiny a je v angličtině. A když už budete v Londýně, tak se samozřejmě můžete jet podívat i do Warner Bros. studií, v jejichž ateliérech se Harry Potter natáčel. 

The Elephant House Edinburgh

Místo, kde celý příběh o Harry Potterovi začal. J. K. Rowling napsala první dva díly právě v této kavárně The Elephant House v Edinburghu. V kavárně našla klid na psaní a také se inspirovala okolím. Není se čemu divit, protože Edinburgh vypadá opravdu kouzelně a zároveň tajemně. Kavárna se nachází v ulici George IV Bridge a navštívit můžete i jejich pobočku Elephants and Bagels na Marshall Street. 

V kavárně je také pamětní deska nebo nápis „The Elephant House – Rodiště Harryho Pottera“. Tohle místo je určitě jedno z těch, které byste při návštěvě Edinburghu neměli minout. Ať už jste příznivci Harryho nebo ne, kavárna má určitě své kouzlo. 

The Cauldron Co. 

V restauraci The Cauldron zažijete plno magie a zahrajete si na čaroděje a čarodějky. Nabízí totiž možnost si namíchat svůj lektvar nebo drink, a to za pomoci molekulární kuchyně. Zajít sem můžete i na oběd nebo večeři. Menu je inspirované kouzly a fantasy. A večer můžete zakončit drinkem.

The Cauldron má několik poboček. Zavítat do restaurace můžete, až budete v New Yorku, Chicagu, Philadelphii, Londýně, Brightonu nebo Edinburghu.

Po světě je ale i spoustu dalších kouzelnických kaváren a restaurací. Například v Hongkongu najdete 9¾ Cafe, kde je spousta dekorací a dáte si tu kávu i jídlo. V Singapuru je kavárna Platform 1094 a v Mexiku zase restaurace El Méson De Los 3 Magos. Takže jestli jste vášniví cestovatelé a milovníci Harryho Pottera zároveň, návštěva některého z podniků vás určitě očaruje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *