Místo vánočních trhů výlohy! Ty nejluxusnější najdete u Tiffanyho

Kde jsou ty časy, kdy jsme se u svařeného vína kochali pohledem na vánoční stromek a okukovali malebné stánky s ozdobami. Vánoční trhy letos nebudou, ale my nabízíme náhradní program.

Výlohy věhlasných módních značek se zvláště v čase vánočním přeměňují na umělecké galerie a nás nesmírně baví nad nimi snít a obdivovat je. Kdo by navíc nepotřeboval inspiraci do seznamu pro Ježíška, že? Letos procházení kolem výloh budeme zřejmě dělat místo procházek po vánočních trzích – ty jsou totiž kvůli koronavirové pandemii o letošních svátcích zavřené.

Kdo zvítězí letos? Dior nebo Hermès? My nabízíme typ na ještě pompéznější zábavu! A tu najdete nejen na Páté Avenue v New Yorku, ale nově také v Berlíně a Mnichově. Tiffany totiž s radostí oznamuje, že největší vánoční výlohy představí právě v ikonických obchodních domech KaDeWe v Berlíně a Oberpollinger v Mnichově.

Z New Yorku až do Berlína

Letošní vánoční výlohy jsou inspirované výtvory slavného designéra Tiffany Jeana Schlumbergera a okouzlí snovou opulentností a moderní lehkostí. Schlumbergerův legendární design „Bird on a Rock“ ožívá jako hlavní protagonista letošního tématu a vydává se na fantastickou cestu z New Yorku přes Atlantský oceán až do Berlína a Mnichova, přistává u Braniborské brány a na náměstí Marienplatz před radnicí, která se skvěle vyjímá v okenní scenérii. Architektonické ikony a designové prvky z obou měst se spojují v tomto magickém světě příběhů, které lze objevit pouze v Tiffany výlohách v Německu.

Diamanty kam se podíváš

Ve světě „za oponou“ (nebo jak my rády říkáme, „v zákulisí„) se návštěvníci přenesou do snového kouzelného světa evokujícího asociace divadelního představení „Louskáček„. Kromě motivu „Bird on a Rock“ se ve výlohách objevuje i Schlumbergerův ikonický design brože ve tvaru ryby a mnoho dalších zvířecích motivů, které zdobí každý portál a jsou ručně malované.

Barevné drahokamy zdobící brože s ptáčky od žlutých diamantů přes tmavě modré tanzanity až po růžové kunzity vytvářejí slavnostní pozadí pro výtvory Tiffany High Jewelry. Ikonické kolekce včetně Tiffany T a Tiffany City HardWear jsou vystaveny v těchto magických oknech doplněných třpytivými lustry a jsou oživeny pomocí digitálních animací.

Klára Dedková

Od malička jsem si přála pracovat v módním časopise, ale když se můj sen splnil, zjistila jsem, že chci ještě něco víc – sedět v kavárně a pracovat na něčem vlastním. Miluju všechny ty holčičí věci, jako jsou kabelky, rtěnky nebo podpatky, ale dokážu ocenit také klasickou hudbu, kvalitní filmy, víno, architekturu nebo svíčkovou od babičky. Jsem posedlá parfémy, svíčkami a vším, co voní. Mužů nevyjímaje.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *