Kam v červnu za kulturou? Na Metronome a do Plzně

Co vás čeká před prázdninami, než se rozprchnete na koupáky a chaty? Co třeba strávit červen trochu kulturně? Víme, kam zajít a kde se pobavit.

Lavrs market

Kdy: 18. června
Kde: Pragovka

Historicky poprvé se na jednom místě sejdou pražské výběrové second handy doplněné o originální české značky. Cíl je jasný – dát pojmům slow fashion, ekologie či udržitelné chování konkrétní obsah. Chybět nebude výtečné jídlo, pití, hudba, ani workshopy či přednášky se spoustou zajímavých informací.

Festival Metronome Prague

Kdy: 23. – 25. června
Kde: Výstaviště Praha

Světová kultovní jména, současná mezinárodní hudební scéna, koncertní speciály českých hudebních hvězd a nově hip hop i elektronika ovládnou na konci června scény v unikátním prostoru Výstaviště Praha. Od čtvrtka do soboty 23. – 25. června se tam odehraje několikrát odkládaný pátý ročník předního českého festivalu Metronome Prague.

Potvrzenými hlavními hvězdami jsou australský zpěvák Nick Cave se skupinou The Bad Seeds, klasici elektronické hudby Underworld a americký zpěvák Beck. Ty doplní belgičtí pop-rockeři Balthazar, britské indie-popové duo Oh Wonder, britská rapperka Flohio, ukrajinská kapela Go_A a mnoho dalších tváří současné hudební scény.

Z českých jmen svá speciální vystoupení chystají pro Metronome Prague Lenny, Dan Bárta s Alicí, Marpo & Troublegang, David Žbirka a Sunnbrella nebo DJ Roxstar. 

Interaktivní výstava Malý princ Elišky Podzimkové 

Kdy: do 7. července
Kde: Papírna Plzeň

Interaktivní výstava s rozšířenou realitou Malý princ známé výtvarnice Elišky Podzimkové se s úspěchem představila u nás i za hranicemi. Aktuálně se kouzelný svět Malého prince, který zapůsobí nejen na oči, ale i další lidské smysly, zabydlel vindustriálním prostoru bývalé papírny na plzeňských Slovanech. Papírna se nachází zhruba 15 minut chůze z centra města oblíbenou vycházkovou trasou proti proudu řeky Radbuzy. 

Na Zábradlí ožívá Discoland Sylvie!

Divadlo Na zábradlí uvádí autorskou novinku Discoland. V inscenaci režijně dramaturgického tandemu Petr Erbes a Boris Jedinák ožijí vzpomínky bývalých zaměstnanců a návštěvníků Discolandu Sylvie, legendárního libeňského podniku Ivana Jonáka, který se stal jedním ze symbolů ikonických „devadesátek”. 

Balet Národního divadla Brno hostuje ve Státní opeře

Balet Národního divadla Brno představí na prknech Státní opery v neděli 5. června čtyři choreografie o ženách i mužích, o řádu i živelnosti v představení s názvem 4 Elements. Tvůrci nahlíží na mužskou agresivitu, zranitelnou citlivost i zdvořilost, zkoumá jejich sexualitu, pocity důležitosti i zbytečnosti a hlouposti. Představení se hraje v neděli 5.6. od 19:00 hod. ve Státní opeře.

Macbeth na Hradě

Herci pod vedením režiséra Jakuba se již 28. června ukáží na Letní míčovnu v Královské zahradě Pražského hradu v rámci Letních shakespearovských slavností . Macbetha ztvární Marek Němec, lady Macbeth Lenka Krobotová.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *